No wiec zaczynamy od tego ze ladowanie najlepiej robic przez 36-48 godzin,ale to juz wiemy tylko ile czego zrec?proste:
przez pierwsze 24 godziny zjedz 10 gram wegla na kilo wagi(suchej masy),a przez nastepne 24 godziny 5 gram wegla na kg suchej masy ,jesli robimy ladowanie jak ja bede czyli 36 godzin to prosto se ukladamy pierwsze 24 godziny 10 gram wegla a nastepne 12 godzin 5 gram i styka.a teraz jak to rozlozyc i ile bialka i tluszczy.no wiec oblicza to sie tak,wezme za wzorzec kogos 80 kg
pierwsze 24 godziny zre 10 gram wegla ktore musza stanowic 70% calosci zjedzonych kalori wiec
czyli 80 *10 gram wegla=800 gram musi zjesc wegla i to ma byc 70% ogolo kalori wiec
800*4=3200 kalorii z wegla i to jest 70% wiec
32000,7=4570 kalori z czego po 15% ma pochodzic z tluszczy i bialka wiec
4570*0,15=685kalori z bialka4(bo 4 kalorie ma 1 gram bialka0=171 gram bialka
teraz tluszcz 6859(bo 9 kalori ma gram fetu)=76 gram,kurna zmykam na silke
