Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
463
Witam
Pisze w imieniu kolegi..
20lat
181cm
85kg
przebyte cykle:
kiedys w gimn brał tak jak ja troche mety.lacznie ok 100
i ostanio skonczyl cykl na 100mety i wzial 5 testy i zauwazyl,ze skurczyły mu sie jadra..Teraz bierze 5 Omy..
Cykl z dupy wziety,ale nie to jest najwazniejsze!!
Czy bez odbloku po takich dawkach sterydów jadra wroca do normy???
Prosił bym o wypowiedz kogos kto sie zna.
z gory dziekuje!!
Szacuny
21
Napisanych postów
3413
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
19334
wiem o co chodzi, w moim przypadku problemem bylo za slabe przedramie. niby zmiana na lamana sztange powinna pomoc ale mi nie pomogla.
jesli chodzi o mnie to poradzilem sobie z tym problemem przez chwiloe nie robienie tego cwiczenia i przylozenie sie do przedramienia. teraz moge robic duzym ciezarem i nie ma problemu.
Sila jest bogiem, trening nalogiem, rzezba zabawa a masa podstawa
wielki spadek i wielki powrót
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
463
No Ty moze bys nie zalapal..On zjadł ostatnio 100mety i juz pod koniec cyklu mowil,ze sa zmiany ale dorzucił jeszcze teste..
czyli chłopak może spać spokojnie hehe
Wielkie dzieki za odp ;)
Zmieniony przez - Rooney19 w dniu 2009-06-16 09:48:51
Zmieniony przez - Rooney19 w dniu 2009-06-16 09:49:13
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
463
Sorki,ze tutaj zadaje to pyt,ale nie chce zakladac kolejnego postu i zasmiecac forum..
Otóż ma taki problem,ze podczas cw.Bicepsów adokładnie ugianianie ramion ze sztanga czuje okropny bol w nadgarstkach..
nie biore duzego ciezaru ispokojnie robie seie bez zadnego szarpania,agdy odkładam sztnage nie moge puscic,bo czuje okropne kłucie w nadgarstkach
Szacuny
21
Napisanych postów
3413
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
19334
podejzewam ze stawy Ci siadaja. sproboj kupic usztywniacz na nadgarstki i chwilowo nie rob tego cwiczenia. oprocz tego cos na stawy conajmniej glukozamine a jak masz siano to cos jak animal flex moze pomoze.
wogole to jestes pewien ze to nadgarstek Cie boli ? moze to raczej rpzedramie ? mialem tak kiedys ze przedramie bylo za slabe i niedawalo rady przy takim ciezarze.
Zmieniony przez - marceliono w dniu 2009-06-16 12:04:37
Sila jest bogiem, trening nalogiem, rzezba zabawa a masa podstawa
wielki spadek i wielki powrót
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
463
To jest ból przy tej kostce nadgarstka..takie kłucie..jak cwicze to tego nie czuej,ale gdy odkładam sztange i chce puscic to boli az do momentu gdy puszcze i juz pozniej jest luz
Sztanga prosta..atechnika jest ok..ciezar tez odpowiedni,bo sie nie bujem itp..wykonuje bez problemu dana ilosc powt wkazdej serii.
Przy hantlach nie ma tego erpblemu,ale nie moge cw hantlami gdyz mam za lekkie i dopiero planuje dokupic.
od grudnia mialem zastoj i teraz jakis 1miesiac nie cwiczyłem w ogole rak..robie od 3 tyg.to uginanie na koniec treningu FBW
Zmieniony przez - Rooney19 w dniu 2009-06-16 12:21:35