TNIEMY CENY NA MAXA! RABATY DO -80%! SPRAWDŹ
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

53 latka na siłowni:)

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 668

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez nightingal z działu Trening dla zaawansowanych.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 13 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 307
Cześć,
W maju skończę 53 lata. Mam chory kręgosłup L-S (od 6 lat uciekam przed operacja), SIBO, refluks żołądkowo-jelitowy, menopauzę:D.
Trenuję 4xw tygodniu, 3x lower body i 1x upper body. Priorytet to pośladki ponieważ mam płaskodupie:(. Planów mam 2, zmieniam je co 3 miesiące, zostały ułożone przez trenerów.
Problem polega na tym, że nie mogę progresować z ciężarami ponieważ w następnych dniach kręgosłup boli. Od 6 lat systematycznie fizjo.
Czy da się zbudować pośladki z małym ciężarem? (RDL 50 kg, hip thrust 90 kg. przysiady 50 kg, bułgary 12 kg na rękę), bo póki co nie widzę zmiany w sylwetce:(
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za odpowiedzi.

Zmieniony przez - lusi w dniu 2025-03-07 21:39:22
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6765 Napisanych postów 36314 Wiek 46 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 681965
Bardzo dużo da się zrobić mniejszymi ciężarami. Zapraszam do działu Ladies. Znajdziesz tam dużo przydatnych informacji.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1 Napisanych postów 13 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 307
Dziękuję!:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Można przerzucić ten post do działu Ladies?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6765 Napisanych postów 36314 Wiek 46 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 681965
Załatwione. Witaj w naszym Ladies SFD.

Wypełnij ankietę naszego działu i wklej tu w kolejnym poscie. Znajdziesz ją w temacie z regulaminem naszego działu. A co do tych pośladków to są reż takie ćwiczenia które nie obciążają kręgosłupa a dają bardzo solidny bodziec.

Zmieniony przez - nightingal w dniu 2025-03-08 17:26:39
1

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12884 Napisanych postów 22794 Wiek 55 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 632662
Jaka fajna pięćdziesiątka!!
Te ciężarki nie takie znowu malutkie - takie 90kg w HT na pewno Nie pozostawi pupy obojętna.
Ławkę rzymską i wykopy próbowałaś?

Zmieniony przez - Paatik w dniu 2025-03-08 17:31:21
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Paatik bardzo dziękuję!)
Tak, oba te ćwiczenia mam w planie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Boże co to za emotka??!!! Przepraszam. Nie umiem usunąć:(
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
nightingal, jakie to ćwiczenia? Mam chyba wszystkie, jakie tylko mogą być. RDL, sumo, HP, bułgary, przysiady, kick backi,ławka rzymska, uginanie nóg na maszynie, zakroki, dzień dobry itp.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Na przykład "deptanie kapusty" . Zakładasz pas trójbojowy albo kulturystyczny. O niego zaczepiasz gumę oporową. W końcówki wkładasz stopy i depczesz. Gumy są nawet takie co dają około 50 kg oporu. Można mocno przepracować pośladki. To taki pierwszy lepszy z brzegu przykład

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Czy to ćwiczenie ma jakąś inną nazwę?;) bo moja wyobraźnia tego nie ogarnia:D
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

dobór ćwiczeń

Następny temat

Chcę zacząć.

Whey dubajska czekolada
Polecane artykuły