Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
w treningach pisze aby wykonywac np.4 serie wyciskania na lawce po ok 10 powturzen czy to nie za malo serii taki trening zajmnie niewiele czasu a niekturzy czwicza po kilka godzin wiec o co chodzi???
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
37791
4 serie 1 ćwiczenia, przy 3-4 ćwiczeniach daje 12-16 serii, jesli każda ma od 6 do 10 powtórzeń to daje koło setki powtórzeń. Czy to mało??? ja po takim treningu z dużymi ciężarami jestem wystarczająco skatowany. A taki trening 1 partii zajmuje ok. 30 minut. Przy 2 partiach na treningu to jest godzina. Dłuższy trening powoduje zbyt duże zmęczenie, aby trening był efektywny
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Macciej... trening to sprawa wzgledna... ja np robie trening ponad 1.5h (2 partie) i stwierdzam ze to okay... nie jestem zbytnio zmeczony.. to sprawa wytrzymalosci i regeneracji miesni... pa pa
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
..albo raczej intensywnosci. Nie ma sie co przechwalac, ze 1,5h trening - to nic nie znaczy, ja robilem kiedys 2,5h trening i g... to daje. Teraz trening mi zajmuje max 40minut (cale ciało), lub gdy nie mam czasu lub chce sobie ostro dac w kosc - 15 minut.
Szacuny
3
Napisanych postów
272
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
6353
wedlug badan organizm najwiecej adrenaliny wydziela podczas pierwszej godziny trenowania.
a jak sami wiecie adrenalina jest niezbedna do przyrostoof itp.
tak ogolnie to chyba najlepiej trenowac od 45 minut do 1,5 godzinki.
Szacuny
41
Napisanych postów
4008
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
37791
z tego wynika że największe przyrosty są w czasie stresu - bo tez jest duzo adrenaliny. Adrenalina powoduje mobilizację organizmu i szybsze zuzywanie rezerw, a nie przyrosty
Moderator działów Sporty Ogólnorozwojowe & Dla Zupełnie "Zielonych" & Grappling
I szkoda tylko, że w noc kwietniową, Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos, A tylko jeden Gagarin
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
to znaczy ze trzeba odladac horrory podczas treningu???
a mam lepszy pomysl wystarczy ze najwiekszy gosc w miescie pozie ze nas zabije jak nie bedziemy wieksi od niego i co by byla adrenalinka co