To mój pierwszy post w tym dziale i liczę na waszą pomoc otóż przez 2 lata uprawiałem kulturystyke ale teraz mam możliwośc zaisania się na Kickboxing i mam dylemat czy 18 lat to nie za dużo ? Chciałbym osiągnąc coś w tym sporcie myslę tu o zawodach itp. Co na ten temat myślicie ??
To mój pierwszy post w tym dziale i liczę na waszą pomoc otóż przez 2 lata uprawiałem kulturystyke ale teraz mam możliwośc zaisania się na Kickboxing i mam dylemat czy 18 lat to nie za dużo ? Chciałbym osiągnąc coś w tym sporcie myslę tu o zawodach itp. Co na ten temat myślicie ??
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź

Alien--wiek nie jest zadnym problemem ! tyłek w troki i szoruj na trening;],jesli chodzi o te rozne wigibasy w breakdancie lub capoueirze to super sparawa ładnie to wyglada ;] fajnie było by top umiec ;],ale moim zdaniem trenuj KB bo łaczac KB i np breakdance lub capoueire bedzie ci ciezko to pogodzic w tygodnu i TO TYLKO MOJE ZDANIE MOZE SIE MYLE JESLI TAK TO PRZEPRASZAM: BEDZIE CI CIEZKO WYTRZYMAC TO KONSYCYJNIE I SIŁOWO(MIESNIE TEZ MUSZA ODPOCZAC)

Nie boje się tego kto trenuje 10000 różnych kopnięć lecz tego kto trenuje 10000 razy jedno kopnięcie!
Treningi kickboxingu dają strasznie po kondycji - daja duzo wytrzymałosci.Licz sie z tym ze duzo schudniesz i taki wielki juz nie bedziesz.Przemysl to.Dużo ludzi juz na forum pisało ,ze chodzili na siłownie i pakowali , aby sie przygotowac do kickboxingu czy muaythai i w ciagu kilku miesiecy tracili to co na siłowni wypracowali.Jak dalej bedziesz przy tej decyzji to nigdy nie jest za póżno.Oczywiscie bedziesz musiał duzo trenowac i nadrobic stracony czas zeby walczyc na turniejach , ale kilku sławnych zawodników zaczynało tez pózno, a duzo osiągnęli.
pozdro
"Młode Wilki Beda Zawsze Razem Isc Ku Przeznaczeniu..."
"Tylko ludzie wielcy potrafią być skromni"
no to muszę jeszcze sporo popracować na bycie skromnym...%)

i od twojego trenera
nawet nie wiem jaki byl by z ciebie talent
to jak masz zlego trenera to ciezko ci sie
bedzie przebic, w KB w polsce jest dobra czolowka
goscie co walcza pare dobrych lat
wiec musisz sie bardzo starac

tzn. przy takiej zmianie dyscyplimn co warto łyakć ?? :>
"Bicepsy to możesz sobie wyrobić na siłowni,ale jaja się ma albo nie" JLB

Ja mam 18 lat i zacząłem trenowac karate a w wieku 10 lat zapisalem sie na karate i trenowalem przez 3 lata i po 3 latach mialem przerwe do wrzesnia tego roku gdyż zapisałem się ponownie i zamierzam też coś osiągnąć w karate a wcześniej trenując osiągnołem stopień 5 kyu i zamierzam ciagnąć nigdy nie trenowałem na siłowni ale w sportach walki stawiam na gibkość i kondyche. Narazie sie rozciągam w domu i na treningu a potem jak będe robić szpagat to zapisze się na siłke.
"Bicepsy to możesz sobie wyrobić na siłowni,ale jaja się ma albo nie" JLB

pozdro