SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

***PROJEKT MASA 2 - HoligaN90*** /Team Ronie220/

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 11228

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Hekade TEAM SFD
Ekspert
Szacuny 397 Napisanych postów 12822 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 107749
lniany nie nadaje sie do smazenia, kup go w aptece, olej lniany budylingowany czy jakos tak, powinien byc przechowywany w lodowce i nadaje sie TYLKO do picia. ma szereg wlasciwosci zdrowotnych poza tym kosztuje 25zl za 500ml nie byloby Ci go szkoda uzywac do smazenia?

smazyc mozesz normalnie na slonecznikowym tylko nie przesadzaj z iloscia tego oleju, najlepiej jakbys mial patelnie teflonowa, wtedy dajesz tylko troszke oleju, rozprowadzasz po patelni i jest elegancko wszystko usmażone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 777 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8196
Hekade- no jutro kupię, mam patelnie teflonową więc tam tylko z 5g na 2 placki maksymalnie :)

Ronie
-z dzisiejszego zrzutu wywaliłem ryż w przedostatnim posiłku
-wyciskanie, będę pamiętał o nadgarstkach
-chest dips- zaraz się zabieram za czytanie
-brama- łopatki spięte, resztę poprawię-w ogóle myślałem tak- 4s pozytyw/0 spięcia/2s negatyw
-wypiski też poprawię

Zmieniony przez - HoligaN90 w dniu 2013-02-21 20:47:55

Pamiętaj! Nie znam strzachu, więc jedź na plaże-przyzwyczajaj się do piachu!!!
http://www.sfd.pl/~TAJEMNICA_ZDROWEGO_JEDZENIA:_27_waznych_porad_~_!-t358150.html - Tajemnica zdrowego zywienia ~ !

http://www.sfd.pl/~TEST-_XP+CP_&_dodatki--->Masa_by_HoligaN90-t360772.html -Zapraszam!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45434 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 347421
Nie smaż na oleju słonecznikowym.Daj smalec i ewentualnie uwzględnij to w ilości tł. nasyconych.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 777 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8196
Dzisiejszy trening zayebisty, ładnie zmasakrował łapy !
Przebieg:
1. Wycisk flarowy
12x35/12x40/12x40/12x40kg
2.Uginanie ramion stojąc
12x25/12x25/12x25/12x25kg
3.French press
15x25/15x25/15x25/15x25kg
4.Uginanie na modlitewniku
15x20/15x25/15x20/15x20kg
5. A)Ściąganie liny-ruch rozrywający
20x10/20x10/20x7,5kg
B)Uginanie chwyt młotkowy
20x7/20x7/20x7kg

WSZYSTKIE FILMIKI SĄ Z OSTATNICH SERII.
1.



2.



3.



4.



5. A i B




Miskę wrzucę wieczorem standardowo :)

Pamiętaj! Nie znam strzachu, więc jedź na plaże-przyzwyczajaj się do piachu!!!
http://www.sfd.pl/~TAJEMNICA_ZDROWEGO_JEDZENIA:_27_waznych_porad_~_!-t358150.html - Tajemnica zdrowego zywienia ~ !

http://www.sfd.pl/~TEST-_XP+CP_&_dodatki--->Masa_by_HoligaN90-t360772.html -Zapraszam!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51565 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Hekade
lniany nie nadaje sie do smazenia, kup go w aptece, olej lniany budylingowany czy jakos tak, powinien byc przechowywany w lodowce i nadaje sie TYLKO do picia. ma szereg wlasciwosci zdrowotnych poza tym kosztuje 25zl za 500ml nie byloby Ci go szkoda uzywac do smazenia?

smazyc mozesz normalnie na slonecznikowym tylko nie przesadzaj z iloscia tego oleju, najlepiej jakbys mial patelnie teflonowa, wtedy dajesz tylko troszke oleju, rozprowadzasz po patelni i jest elegancko wszystko usmażone


lniany budwigowy

smażyć najlepiej na PAM'ie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 777 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8196
To może teraz trochę o szamie :D Miska dzisiaj poprzestawiana, z tego względu, że trening musiał być zrobiony wcześniej. A tak dla urozmaicenia to zarzucę jakimś przepisem, może komuś się przyda i dupy nie urwie

No to jedziemy: MAKARON Z TWAROGIEM I SZPINAKIEM !
Składniki:
-szpinak (ze względu na sezon mrożony) ~250g
-twaróg półtłusty -250g
-makaron (ja używam pełnoziarnistego, rurki albo świderki) -200g
-czosnek (może być granulowany)
-pieprz czarny
-pieprz ziołowy
-sól
-gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

Szpinak wrzucamy na patelnię i czekamy, aż nam się rozmrozi-co jakiś czas mieszając. W tym samym czasie możemy już oczywiście gotować makaron,tu raczej instrukcji nie muszę podawać. Do szpinaku dodajemy czosnek i dusimy pod przykryciem jakieś 5 min. Następnie przyprawiamy i podsmażamy jeszcze 5 minut od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy patelnię na jakieś 5 min. żeby nam szpinak delikatnie podstygł i wrzucamy rozdrobniony wcześniej twaróg, mieszamy oba składniki i gotowe. Na koniec warto jeszcze spróbować i doprawić jakby czegoś było za mało :) Podajemy z makaronem!
SMACZNEGO !!!

Proporcje szpinak-makaron-twaróg można oczywiście mieszać.

Na zdjęciu 1/2 porcji dzisiejszego posiłku. (50g makaronu, 225g szpinaku, 140g twarogu)




A tutaj jeszcze przedtreningowy: duszony cyc z marchewką i ryż brązowy.




No i zrzut dzisiejszej michy.
Nie miałem jak dzisiaj skoczyć na zakupy dlatego jeszcze nie ma lnianego i orzechów-jutro będą na bank.





Zmieniony przez - HoligaN90 w dniu 2013-02-22 19:23:35

Pamiętaj! Nie znam strzachu, więc jedź na plaże-przyzwyczajaj się do piachu!!!
http://www.sfd.pl/~TAJEMNICA_ZDROWEGO_JEDZENIA:_27_waznych_porad_~_!-t358150.html - Tajemnica zdrowego zywienia ~ !

http://www.sfd.pl/~TEST-_XP+CP_&_dodatki--->Masa_by_HoligaN90-t360772.html -Zapraszam!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45434 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 347421
Jutro do ciebie wpadnę

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 777 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8196
Jak pięknie, że dzisiaj sobota i jak chuyowo, że muszę chyba zacząć pisać licencjat
Dzisiaj trochę dłużej pospałem więc posiłki będą lekko przestawione w czasie, na razie micha trzymana w 100% ale mam pytanie:
Ronie, jak wygląda sprawa kurczaka z rożna, bo tak myślałem, że jak pojadę na zakupy to chętnie bym wrzucił pół takiej kury

A tutaj moje trzecie śniadanie.

Pamiętaj! Nie znam strzachu, więc jedź na plaże-przyzwyczajaj się do piachu!!!
http://www.sfd.pl/~TAJEMNICA_ZDROWEGO_JEDZENIA:_27_waznych_porad_~_!-t358150.html - Tajemnica zdrowego zywienia ~ !

http://www.sfd.pl/~TEST-_XP+CP_&_dodatki--->Masa_by_HoligaN90-t360772.html -Zapraszam!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45434 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 347421
Jedz śmiało.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45434 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 347421
W każdą niedzielę wrzucaj aktualne wymiary.

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

***PROJEKT MASA 2 - crazyfrog6661*** /Team Ronie220/

Następny temat

Trening mięśni brzucha

WHEY premium