Syndrom kleszcza – Amsterdam, Holandia 2016 Dr Katharina Deutsch „Zaburzenia metylacji w Boreliozie – Fakty i Fikcja” -Zdrowie to w 1/3 środowisko, 1/3 mikroby i w 1/3 genetyka – Zauważyła że na genetyke jest w tej chwili moda i ‚hype’ jednak z jej klinicznego doświadczenia jest ona pomocna u chronicznie chorych pacjentów – Zdolności [...]
[...] testosteronu nasze samopoczucie niestety pogarsza się, pojawia się swoiste zmęczenie, jesteśmy często senne i tracimy chęć do życia. Zdecydowanie spada też libido. Zbyt wysoka ilość tych hormonów sprawia, że nasza sylwetka ulega zmianie. Obniża się głos, pojawia się owłosienie na całym ciele, wysokie stężenie androgenów jest przyczyną także [...]
[...] choroby wątroby, zwiększona utrata albuminy, zespół nerczycowy, choroby przewodu pokarmowego, oparzenia, krwawienia, wysięki, zwiększony katabolizm albuminy, posocznica, wysoka gorączka, urazy, choroby nowotworowe, przewodnienie. Aminotransferaza alaninowa A (ALT, ALAT, GPT) Jest to enzym wewnątrzkomórkowy. Jego najwyższe stężenia występują w [...]
[...] jest ? kreatynina to ubocznosc po rozkladzie kredki w org. a jaki wplyw ma podwyzszona kreatynina ? Czy wplywa ona pozytywnie skoro lekarze lapia sie za glowe gdy jest ona wysoka we krwi ? Dlaczego sporo ludzi , ktorzy akurat zlapia aparat cisnieciowy i bedac na kredce mowia , ze maja podwyzszone ? Czy przy cisnieniu 140/90 i wiecej serce [...]
[...] w nieaktywną kreatyninę. Reakcja ta, prowadząca do drastycznych strat kreatyny, przebiega szczególnie intensywnie w żołądku, gdyż kwasowość soku żołądkowego jest szczególnie wysoka. Nie ulega znaczącemu wyhamowaniu nawet po rozpuszczeniu kreatyny w czystej wodzie, bo same cząsteczki H20 też rozpadają się z wytworzeniem jonów H+. Sposoby [...]
[...] Manna - jest kaszą o najmniejszych wartościach odżywczych w porównaniu z omawianymi. O jej wartości kulinarnej, głównie dietetycznej, stanowi minimalna ilość błonnika i wysoka kaloryczność. Wartość odżywcza ryb Ryby są poszukiwanym produktem spożywczym. Mają one specyficzny smak, a ich wartośc odżywcza jest bardzo duża. O tej wartości [...]