Wyszukiwarka


Znalezione artykuły pod frazą: ryby morskie jadalne nazwy

Strona 1 z 158

  • Ryby - podstawowe informacje

    źródłem witamin a, b i d. zawartość tłuszczu w mięśniach ryb stanowi kryterium podziału ryb na trzy grupy: 1 ryby tłuste, zawierające powyżej 5% tłuszczu m.in. cesta, halibut, łosoś, troć, makrela, szprot, śledź, węgorz, sardynka , 2 ryby

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 45372| Data: 2005-10-18 11:17:24| Liczba SOGów: 15
  • Ryby

    czy jesz ryby spożycie ryb nigdy nie było bardzo popularne w polsce. jadano je zwykle z okazji wielkich świąt. niestety

    Odpowiedzi: 40| Ilość wyświetleń: 15448| Data: 2007-03-09 15:21:44| Liczba SOGów: 17
  • witaminy ich nadmiar,działanie i niedobór

    witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby wątroba, tran żółtka jaj. zawartość witaminy a w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba wołowa 8866 µg wątroba

    Odpowiedzi: 7| Ilość wyświetleń: 83336| Data: 2008-03-02 10:17:32| Liczba SOGów: 7
  • ODPOWIEDŹ na Twoje pytanie jest TUTAJ

    13. co to są dobre tłuszcze czy od tłuszczu sie tyje 14. co to jest omega 3 n 3 gdzie tego szukać 15. czy ryby są zdrowe 16. jaki chleb polecacie 17. po co mi oliwa z oliwek w diecie 18. słyszałem że dobrze jeść

    Odpowiedzi: 39| Ilość wyświetleń: 240716| Data: 2005-03-21 00:09:22| Liczba SOGów: 64
  • Mikro i makroskładniki - zapotrzebowanie

    w procesach anabolicznych i katabolicznych, bierze udział w spalaniu glukozy. źródła: produkty mleczne, mięso, ryby wątroba, jaja, sery żółte, groch, pestki dyni, fasola, ziemniaki, pełnoziarniste produkty zbożowe, marchew.

    Odpowiedzi: 6| Ilość wyświetleń: 22118| Data: 2005-11-03 09:41:05| Liczba SOGów: 5
  • PODSTAWY UKŁADANIA DIETY.

    też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela to poza białkiem

    Odpowiedzi: 613| Ilość wyświetleń: 417356| Data: 2009-09-06 14:40:28| Liczba SOGów: 483
  • Witaminy i Minerały (Wspomaganie organizmu - Artykuł)

    : witamina a akseroftol, beta karoten, prowitamina a, retinol : jaja mleko pełne niektóre tłuste ryby produkty mleczne śmietana tran wątroba witamina b1 anueryna, czynnik antyneurotyczny, czynnik przeciw beri beri,

    Odpowiedzi: 36| Ilość wyświetleń: 18527| Data: 2009-05-10 15:53:35| Liczba SOGów: 39
  • Diety każdego rodzaju

    oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp , gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki

    Odpowiedzi: 57| Ilość wyświetleń: 71729| Data: 2003-03-12 17:36:42| Liczba SOGów: 21
  • Skladniki mineralne

    sery podpuszczkowe ok. 500 mg/100g fasola, groch ok. 400 mg/100g sery twarogowe, jaja ok. 200 mg/100g mięso, ryby 150 200 mg/100g ciemne pieczywo 100 300 mg/100g fosfor w produktach spożywczych występuje naturalnie, ale może być do nich

    Odpowiedzi: 8| Ilość wyświetleń: 34062| Data: 2005-09-04 19:07:28| Liczba SOGów: 10
  • Miejsce mięsa w diecie

    organizm produkuje własne potrzebne mu białka. istotnym źródłem białka w naszej diecie, poza mięsem, mogą być także ryby nasiona roślin strączkowych a także sery i jaja. w zbilansowanej diecie ważne jest, aby spożywać białko w ilości

    Odpowiedzi: 27| Ilość wyświetleń: 20617| Data: 2006-06-24 15:54:50| Liczba SOGów: 5
  • CZY NADMIAR NIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH MOZE SZKODZIĆ ? (CZ.I)

    oksydacyjnym, czyli utlenieniu. dla łatwiejszego zrozumienia tematu dodam, że proces zepsucia się oliwy, masła, tłustej ryby polega właśnie m.in. na utlenieniu w nich wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. porównując jakże długa jest trwałości

    Odpowiedzi: 40| Ilość wyświetleń: 32168| Data: 2005-12-11 09:40:00| Liczba SOGów: 9
  • Dieta niskocholesterolowa

    udziału tłuszczów zwierzęcych na rzecz tłuszczów roślinnych, głównie nnkt z rodziny omega 3 wiesiołek lekarski, ryby morskie np.: dorsz, orzechy włoskie, zielone warzywa liściaste całkowita eliminacja słodyczy, alkoholu, pieczywa

    Odpowiedzi: 45| Ilość wyświetleń: 27836| Data: 2006-04-13 11:55:06| Liczba SOGów: 4
  • Trądzik - dieta moje artykuły

    pękania skóry. można temu zapobiegać włączając do diety pokarmy obfitujące w tłuszcze omega 3. są nimi głównie tłuste ryby morskie łosoś, tuńczyk, pstrąg tęczowy, śledź, makrela lub rybi tran. ponadto niektóre produkty roślinne olej lniany, olej

    Odpowiedzi: 191| Ilość wyświetleń: 53518| Data: 2008-12-27 00:54:40| Liczba SOGów: 27
  • Facet po 40 i jego hormony

    składnika pokarmowego w diecie. na talerzu powinny więc dominować takie produkty jak chude mięso i produkty mięsne, ryby chude mleko i przetwory mleczne, gdyż zawierają one znaczne ilości pełnowartościowego białka o zbilansowanym składzie

    Odpowiedzi: 72| Ilość wyświetleń: 27756| Data: 2011-11-15 12:09:42| Liczba SOGów: 16
  • Paprykarz szczeciński

    napewno wielu z was jadło kiedyś coś takiego,a dla tych co tego nigdy nie widzieli to powiem że w skład tego wchodzą: ryby morskie warzywa, koncentrat pomidorowy, ryż, olej roślinny i przyprawy. czy myślicie że takie jedzonko tzn 200g

    Odpowiedzi: 16| Ilość wyświetleń: 21173| Data: 2001-10-05 12:22:16| Liczba SOGów: 1
  • Zdrowie bez tluszczu nie mozliwe!!!

    liściastych. epa czyli kwas eikozapentaenowy i dha czyli kwas dekozaheksaenowy ich głównym źródłem są ryby morskie algi. omega 6 do rodziny omega 6 należą: la kwas linolowy aa kwas arachidonowy występują w avocado,

    Odpowiedzi: 188| Ilość wyświetleń: 46064| Data: 2004-09-26 16:45:38| Liczba SOGów: 58
  • Olimp - Gold Omega-3® - 1000 mg

    to iż spora część społeczeństwa może cierpieć na pewne niedobory tych związków w diecie. ich źródłem są bowiem głównie ryby morskie a te pod naszą szerokością geograficzną jedzone są zazwyczaj zbyt rzadko. niektórzy dietetycy zalecają stałą

    Odpowiedzi: 97| Ilość wyświetleń: 48254| Data: 2006-10-17 03:46:04| Liczba SOGów: 6
  • Wszystko o Cholesterolu ...

    powinny być już widoczne po upływie 2 miesięcy. istotne jest również to co jesz. to jedz często zwiększa hdl … ryby morskie orzechy groch, fasola oliwa, oliwki gorzka czekolada awokado olej z pestek winogron a to ogranicz

    Odpowiedzi: 32| Ilość wyświetleń: 44715| Data: 2007-03-29 19:49:33| Liczba SOGów: 6
  • Odchudzanie w okresie dojrzewania - praca konkursowa Tancerka25

    rolę odpornościową odpowiada też za reakcje biochemiczne. przykładowe produkty, które janek powinien stosować: ryby i owoce morza: dorsz, śledź ,łosoś, makrela, krewetki, małże należy jeść i tłuste i chude ryby *jaja kurze * mięso :

    Odpowiedzi: 12| Ilość wyświetleń: 14291| Data: 2009-11-30 09:04:24| Liczba SOGów: 7
  • --> Redukcja na węglowodanach (konkrety) <---

    napoje sportowe, odżywki carbo, napoje izotoniczne, batony energetyczne źródła białka drób, chuda wołowina ryby mleko, jogurty, twarogi, sery najlepiej niskotłuszczowe! jaja niepełnowartościowe fasola, orzechy źródła

    Odpowiedzi: 25| Ilość wyświetleń: 14857| Data: 2005-03-14 21:11:48| Liczba SOGów: 10

Znalezione produkty w sklepie:

{{ p.Nazwa | truncate: 25 }}

{{ p.Opis }}

Cena: {{ p.Cena }}