[...] się sporo innych, lepszej jakości produktów niż jakieś mielonki. Nie wiem w jakim kraju jesteś, ale w Lidlu, czy Biedronce można kupić produkty o wysokiej zawartości np. białka, które są gotowe do spożycia, np. pieczona/wędzona pierś z kurczaka/indyka, wędzone ryby (makrela, łosoś), tuńczyk w puszcze, skyr, twarogi, serki wiejskie i wiele innych.
W zasadzie większość źródeł białka można zakupić gotowych do spożycia, np. skyr, twaróg, serek wiejski, tuńczyk w puszcze, wędzone ryby (łosoś, makrela, karmazyn, pstrąg), wędzona/pieczona/gotowana pierś z kurczaka/indyka, gotowe napoje mleczne z białkiem serwatkowym, batony białkowe z minimalną ilością cukrów, itp. Wszystkie te produkty są [...]
[...] z tym, że wydasz sporo więcej na dietę. Będą to np. pieczona pierś z kurczaka, pieczone polędwiczki, 100% szynka z piersi kurczaka, tuńczyk w sosie własnym, batony białkowe, odżywki białkowe, wędzone ryby, np. łosoś, makrela, solone śledzie, wędzona pierś z kurczaka, cały nabiał (twarogu, serki wiejskie, skyr, mleczne napoje fermentowane, sery).
[...] raz na kilka dni. Kwestia dopasowania tego i wprawy. Jeżeli jednak chciałbyś coś gotowego to z Biedronki lub Lidla to np.: - pieczone piersi/polędwiczki, - wędzone piersi z kurczaka, - szynka z piersi kurczaka/indyka 100%, - wędzone ryby (łosoś, pstrąg, makrela), - śledzie a'la matias, - tuńczyk w puszce, kawałki w sosie własnym, - Skyr.
a 3 makrele wędzone tygodniowo to za dużo czy nie ../../buziaki/7.gif ? i czmeu wędzonych nie można za dużo jeść ? makrela może warzyć 100g a może warzyć 300 - jeśli przyjąć srednio 200 g na makrele to nawet 2 tygodniowo to troche dużo . Bardziej celuj w świeże ryby niż wędzone czy puszkowane ( miruna i mintaj też może gościć na twoim [...]
To akurat jest ciekawe bo jak wpisałem w google łosoś vs makrela to jako pierwszy link pojawiła się właśnie ta strona. Żeby nie było ja to nie odświeżam specjalnie tylko z czystej ciekawości bo nikt tutaj nie odpisał dlaczego nie wolno jeść za dużo wędzonej ryby. Osobiście nie przetrawił bym surowej... Nie ma żadnej informacji jaka jest wyższość [...]
popelniasz blad zaczynajac od takiej puli kalorii. zacznij od tych 2700-2800. produkty wedzone bym wyeliminowal z diety (makrela), ewentualnie naprawde sporadycznie. kukurydze rowniez bym wyrzucil, ale powiedzmy ze od 30g jeszcze nikomu krzywda sie nie stala ;-) raz zamiast oliwy dalbym do smazenia olej kokosowy rafinowany, co by jakis tluszcz mct [...]
[...] świnio-masie :-D teraz do grudnia praktycznie co weekend jakieś spotkania i imprezy, więc tym bardziej :-P Spokojnie podchodzisz do tematu - a to najlepsza droga. Micha: 1. makrela wędzona, chleb żytni, awokado, pomidory 2. filet z indyka, ryż, cukinia, masło klarowane, olej lniany trening 3. WPC, wafle ryżowe 4. udo z kurczaka wędzone, skyr, [...]
[...] oko, ale ogarniam się powoli... nie chcę skończyć na świnio-masie :-D teraz do grudnia praktycznie co weekend jakieś spotkania i imprezy, więc tym bardziej :-P Micha: 1. makrela wędzona, chleb żytni, awokado, pomidory 2. filet z indyka, ryż, cukinia, masło klarowane, olej lniany trening 3. WPC, wafle ryżowe 4. udo z kurczaka wędzone, skyr, [...]
Dobra makrela wędzona nie jest zła. Po moim epizodzie z tuńczykiem z puszki pokornie do niej wróciłam :) świeża smażona też pychota choć dawno nie jadłam. Dobre też wędzone filety śledziowe, ale to trzeba trafić bynajmniej u mnie.
Dla mnie te testy nie są 100%. Mnie raz wyszły cuda, a nie mam zupełnie problemów z nimi, to takie bardziej poglądowe. Łosoś i wędzona makrela, to nie jedyne ryby, ponadto wędzone jadamy od czasu do czasu, łososia najlepiej dzikiego : http://www.sfd.pl/Ryby__po_kt%C3%B3re_warto_si%C4%99ga%C4%87_-t1132561.html Robiłeś podstawowe badania? bo [...]
[...] Co do rybek jadam je średnio 2-3 razy w tygodniu, jednak jako że nie jestem jakims specem od ich przyrządzania ide na łatwizne i są to zwykłe śledzie "majtasy" albo wedzona makrela, pomimo ze te wedzone ryby najlepszym wyborem nie są. Czasami uzywam tez jajek Omega do sniadania, jak np. dzisiaj. Sporadycznie używam oleju rzepakowego, tak samo [...]
[...] do 20%, bardzo dobry profil aminokwasowy i przede wszystkim niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3. Tłuszcze obecne w rybach morskich, takich jak: śledź, makrela, łosoś dziki, pstrąg, składają się z kwasów tłuszczowych EPA (eikozapentaenowy) i DHA (dokozaheksaenowy). Tłuste ryby morskie są jedynym źródłem tych kwasów w [...]
[...] błonnika może wygenerować problemy trawienne jak i zaburzyć wchłanianie poszczególnych pierwiastków. Wędzone ryby jedynie okazyjnie, dostarczaj DHA i EPA ze świeżych: śledź, makrela, halibut, łosoś dziki, pstrąg. Warto również wzbogacić menu o ALA: siemię, nasiona chia, orzechy włoskie. Nie widzę sensu wpychać w siebie ryżu brązowego, w [...]
[...] ryby - sporadycznie. Celuj w świeże/mrożone które dostarczą pewnej ilości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3(DHA i EPA): pstrąg, łosoś dziki, śledź, makrela, halibut. Warto również zbogacić menu o roślinne o3 (ALA): siemię, nasiona chia, włoskie orzechy. Osobiście uważam że ten banan jest nie potrzebny między posiłkami - [...]