[...] i warzywach. Kolejne osoby całe zło współczesnego świata widzą w „chemii”. Podsumowanie Na zakończenie dodam, iż niektórzy autorzy twierdzą, że celowo obrano tłuszcze, jako „wroga układu sercowo-naczyniowego”. Amerykanin Thomas Colin Campbell z Cornell University twierdzi, iż główną przyczyną chorób serca są ... wszelkie białka pochodzenia [...]
Amerykanie kojarzą nam się zwykle jako naród z nadwagą i otyłością, biegający od jednej restauracji typu fast food do drugiej. Potwierdzeniem tego są statystyki opublikowane w Reuters, gdzie Stany Zjednoczone uchodzą za najbardziej "otyły" kraj. Mieszka w nim aż 34% osób, które mogą być narażone na problemy zdrowotne z powodu nadmiaru kilogramów. [...]
[...] się ogromną popularnością. Czego nie wiesz o pistacjach? I dlaczego warto włączyć je do diety? Wybieraj pistacje bez soli Na rynku dostępne są zarówno pistacje w łupinach, jak i bez, jak również pistacje naturalne oraz prażone i solone. Najlepiej wybierać te, które nie są poddawane prażeniu, bez dodatku soli oraz posiadające łupinki. [...]
To co Ci takiego rozszerzyć? Ps. Znajdź centrum monitoringu żywności w Twoim województwie czy mieście, wez ze sobą kilkadziesiąt złotych, kup ryż i poproś o oznaczenie interesujących Cie składników. Pytanie tylko po co? Jak już wspomniałem, ryż jest poddawanym przeróżnym procesom (pewnie również napromieniowaniu) po to, aby nie psuł się w czasie [...]
i wlasnie o to sie rozchodzi,ze majac mozliwosc zbudowania takiej sylwetki jak ta wyzej w zalozmy,ze 2 lata,cwiczac tak,ze sprawia to komus przyjemnosc(jak u shitman'a) i zapieprzanie przez x lat "zawsze ciezko",generalnie nie szukajac wymowek i harujac jak wol,99% osob wybierze pierwsza opcje,to raczej normalne... a jeszcze inna [...]
[...] wiedza O3:O6 to już "p******enie, tam gdzie trzeba tyrać" ;-) Pomijając fakt miotania się Darka pomiędzy skrajnościami (czyżby w powietrzu unosił się swąd desperacji?) widzę jakieś niekonsekwencje. Dawno nie poruszył/zaintrygował mnie tak post o jedzeniu. Nie da się trochę umrzeć, trochę zajść w ciążę, ani mieć pół orgazmu. Nawet jakby się [...]
[...] po wynalzieniu fermentacji zaczeli ja spozywac bo wtedy stala sie strawna i wszystkie wyroby z soi przez nich jedzone sa po sfermentowaniu, a ludzie w Europie szamaja ja tak jak leci, albo w wiekszosci zamiast fermentowana to obrobiona chemicznie. IMO najwieksza pomylka mozna sobie wyobrazic Makaron z oliwa i czosnekiem - podstawowe wzorcowe [...]
a co w angli chodza murzyny z panami? psow tu niema zaduzo,bo chinczycy je jedza, jak tylko spotkaja odrazu siup do wora i na obiad,smycze sa nie po to zeby piesek nie uciekl ,ale po to zeby chinole go nie zayebali do kotla
[...] na drodze sprzezen zwrotnych). A jadlem wtedy spore ilosci soji i bylo to jednym z glownych skladnikow bialkowych. Chinczycy np jedza duzo soji i sa znani na swiecie jako narod najmniej agresywny i malo aktywny seksualnie(chodzi o pociag seksualny, co nie rowna sie duzej ilosci urodzen ;) ) A za proces ten odpowiadaja chyba inne skladniki [...]