[...] ( witamin , mineralow , tluszczy idt a ile rodzajow bialek ma twoj sheyk bialkowy 2 ? moze 3 rodzaje czujesz wiec róznice ? poza tym twoj sheyk jest produkowany z mleka - z którego powastaje "martwy " proszek. a mieso ? onoz zyje ! komorki sie dziela , wzrastaja , pracuja , oddychaja DOKONUJE SIE ICH PODZIAL ROSNA a czy [...]
[...] tłuszczu mój brzuch wygląda naprawdę nieciekawie. // skóra powinna za jakies czas ( czyt, dlugi czas ) wrócic do normy Czy mogę jeść budyń przygotowany ze szklanki mleka, słodzika i proszku (bez cukru) czy to złe węgle? (niby skrobia ziemniaczana i kukurydziana, ale nie wiem :/) // od czasu do czasu w ramach odpoczynku psychicznego od [...]
[...] więc pakujemy się chemią i najgorszym z możliwych rodzajem cukru. 2. Ser chudy. W diecie powinno unikać się produktów przetworzonych. W przypadku produktów wytwarzanych z mleka - tłuszcz w tych produktach jest niezbędny do przyswojenia innych składników (wapń, witaminy). Im bardziej odtłuszczone tym mniejsza wartość odżywcza i mniejsza [...]
[...] kolejnosc w "jakosci" produktow nabialowych ?? co jest najbardziej wartosciowe kefir/jogurt nat/ maslanka czy mleko (jakie) dziekuje i PS. czy spozywanie ok. 0,5l mleka / produktow fermentowanych nabialowych bedzie dobrym pomyslem chocby na podbicie kalorii w diecie ?? np. do sniadania 250ml i 250 przed snem z odzywka bialkowa . [...]
:30 ( Przed praca ) 1. 3 tab scorcha 2. 70g płatki owsiane kcal 281 b 5,47 w 96 t 1.3 3. 250ml mleka 2% kcal 117,5 b 8 w 17,2 t 5 4. orzechy włoskie 25g kcal 151 b 3,5 w 3.6 t 16,3 JAJA kcal 46 b 11 w 0,80 t 0 >>>>zamieniasz mleko 2% na mleko 0,5%, tluszcz z mleka tluszczowi z orzechow nie rowny:) kcal 595,5 b 27,97 w 117,6 t [...]
10:00 - 70g platkow owsianych - 300ml mleka 0,5% - 100g sera bialego chudego zamiast sera daj szybkowchlanialne bialko np. jajka, od razu dostarczysz tluszczy z zoltka - jajka sa najlepsze wlasnie na sniadanie, do platkow dodaj orzechow wloskich/laskowych/rodzynek, wszamaj takze owoc. 12:30 - 150g sera chudego - 100g banana - 100g jogurtu [...]
[...] który dobrze działa na jelita lub piję małą filiżankę ciemnego prawdziwego kakao (ale ta raczej przed miesiączką) Na sumieniu mam to, że: - pijam kawę z dodatkiem mleka - używam słodzików - do sałatek używam odrobinę sosu sałatkowego Knorr w proszku (pół saszetki na dużą michę) - codziennie czuję potrzebę zjedzenia nabiału ( jogurt [...]
[...] skonczyć cykl. http://www.sfd.pl/faza_nasycenia-t280727.html Do tego Serwatke po co ty chcesz ją brać przecież to sama Laktoza ? Serwatka to zwykły ODPAD który jest pochodną mleka, a ściślej produktem ubocznym powstającym przy produkcji serów. Jest płynem składającym się w 1% z białek i 93% z wody. Naturalna serwatka w proszku powstaje w procesie [...]
[...] na wypowiedz moim zdaniem wybitnego fizjologa Lyla Macdonalda i pozwolę sobie zredagować jego opinię. Lyle twierdzi, że to stary kulturystyczny mit mówiący, że po dodaniu mleka do diety zatłuścimy się, a po odjęciu uzyskamy lepszą definicję. Mit ten powstał pewnie zanim ktokolwiek zaczął liczyć kalorie i te sprawy. Kulturyści przez cały sezon [...]
[...] ale napewno warto sprobowac! zalewasz je goraca woda lub mlekiem, lub w nich gotujesz, smaczniejsze sa z mlekiem, jak nie masz z nim problemu mysle ze na sanidanie szklanka mleka+porcja owsianych+garsc rodzynek/owocow suszoncyh+odrobina miodu i na sniadanie dla Ciebie jak znalazl. do tego zrodlo bialka i tluszcu jeszce oczywiscie. [...]
[...] a ponadto maja dobroczynny wplyw antykataboliczny na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i [...]
[...] innych gainerow z kilku powodow, wyjasnie dlaczego. Oto sklad tego preparatu: dekstroza, maltodekstryna, hydrolizat białka kolagenowego, fruktoza, słodka serwatka, białka mleka, aromat naturalny i identyczny z naturalnym, trójglicerydy o średniej długości łańcucha (MCT), albumina jaja, lecytyna (emulgator), beta-karoten (barwnik), witaminy , [...]
[...] "szkieletu", któremu ciężko o złapanie jakiejkolwiek tkanki tłuszczowej - to moja osobista opinia), ale podkreślam również, że jeśli nie masz przeciwwskazań co do mleka to nie unikaj go, * w posiłkach okołotreningowych unikaj tłuszczy, * jedz dużo warzyw, * suplementy witamin oraz minerałów nie mogą być substytutem, * pij dużo wody [...]
[...] a ponadto maja dobroczynny wplyw antykataboliczny na struktory naszego organizmu. Co samo w sobie podnosi przemiane materii. Niestety nie powinniesmy czerpac bialek z mleka i produktow mlecznych. Dlaczego? Dlatego ze produkty mleczne zawieraja znaczne ilosci laktozy (cukru prostego). Tego typu cukry, powiedzmy to wprost, sa bardzo wredne i [...]
[...] ale sugeruję się tym,ze mają niski IG. Nię łaczę tłuszczy z weglowodanami powyżej 20,czasami wieczorem jak jestem głodna zjem kawałek czekolady 66% , albo wypije szklankę mleka odtłuszczonego w proszku.Sniadania to przeważnie płatki owsiane z mlekiem w proszku i figami i morelami, albo chleb pełnoziarnisty z serem 0% i sałatą, pomidorem i [...]