[...] wybieram? Źródła fatu w mojej diecie: - tłuste ryby (codziennie makrela wędzona, łosoś świeży przede wszystkim) - olej rzepakowy - oliwa (na zmianę z olejem) - majonez domowy na bazie oliwy bądź oleju rzepakowego, jedno żółtko) - jaja - nabiał półtłusty (raz na 2-3 dni zjem 100g twarogu) - mleko pełnotłuste 4% (świeże, prosto od krowy - [...]
[...] Z bezmięs-nej wersji tradycyjnego kotleta zrobisz pożywną kanapkę. 70-gramowy tofuburger Polsoi ma ok. 140 kcal, 8 g białka i 7 g zdrowego roślinnego tłuszczu, a burger domowy (90 g) to 190 kcal, 12 g białka i 10 g tłuszczu. Odłóż na półkę - Pasty kanapkowe, np. jajeczne. Małe 30-gramowe opakowanie dostarcza 130 kcal, a połowę masy stanowi [...]
[...] sytuacjach, kiedy musimy dostarczyć określone ilości kalorii, można się wspierać też po prostu do pewnego stopnia wyizolowanymi formami węglowodanów. Możesz sobie zrobić... domowy budyń? Żółtko, skrobia ziemniaczana, mleko, cukier/słodzik, trochę masła, jakieś dodatki (kakao?) . Jakieś przekąski słodkie, ale unikaj tłuszczy utwardzonych i [...]
[...] Niedziela Ostatni dzień tygodnia typowo wypoczynkowy bez pracy ani żadnego treningu, jedynie krótka TABATA i rolowanie oraz rozciąganie w domowym zaciszu. Śniadaniowe kanapki: Wędlina z indyka, smarowidło z awokado, pomido, rzodkiewka, jajko sadzone z odrobiną ketchupu ( Kotlin bez cukru) i morela na deser. [...]