co to jest? Bo czytałem że krete najlepiej z tym jesć a mianowicie z dekstrozą (cukier gronowy). CO jeść z kretą żeby osiągnąć jak najlepsze efekty i żeby się nie przepłacić?
Witam ! chcialbym spytac ( moge wyjsc na idiote :D ), ale caly czas jest mowa o tym, ze kreatyne najlepiej laczyc z 30-40g glukozay ( cukrem grnowym ) ale w czym tego jest najwiecej? Mam brac tabsy kreatyny popijajac sokiem owocowym czy sa produkty,ktore w duzym stopniu maja w sobie ten ww. skladnik ? Dziekuje z gory za pomoc ;]
500 g kreatyny powiedzmy 80 zł na kazde 5 g ma byc okolo 40 g glukozy/dextrozy/cukru gronowego 500 g dextrozy 20 zł ... co daje ... 100 x 40 = 4kg ... 80 zł ?? Juz nie mowie o glukozie, ktora mozna kupic w aptece na tym mozna zbankrutowac. I chyba po 4 kg sie trche przytyje? Moze jakies rady jak wmiare tanio uzyskac te 40g na 5g kreatyny? Co [...]
bede brał kreatyne hi-tec 40 gram glukozy dziennie 20 gram na 3 gramy kreatyny 2xdziennie mam tendencje do tycia czy bardzo urosnie mi brzuch hi-tec kozak lubie tez fifinki!!!
[...] cukroza, laktoza, glukoza, a także maltoza pod warunkiem, że są czyste. Cukry o większej higroskopijności to fruktoza i rafinoza, a dużą higroskopijnością odznaczają się cukier inwertowany i syropy skrobiowe. Cukry niskohigroskopijne używane są do produkcji wyrobów, które nie powinny być lepkie, a więc granulatów, cukierków, wyrobów instant, [...]
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny może powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczów) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny może powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczów) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
[...] hormonu trzustki. Niedobór insuliny może powodować podwyższony poziom cukru we krwi i prowadzić do cukrzycy. Ale insulina może daleko więcej: transportuje nie tylko cukier do komórek, ale poprawia również wchłanianie aminokwasów, trójglicerydów (tłuszczów) i kreatyny. Dlatego insulina zyskała miano hormonu anabolicznego. Testy naukowe [...]
[...] hamuje wydzielanie insuliny, która "wtłacza" kreatynę do komórek mięśniowych (patrz niżej). Kreatynę należy przyjmować z wodą lub z sokiem owocowym (zawarty w nim cukier zwiększa wydzielanie insuliny). Nie należy przyjmować kreatyny z mlekiem, które ze względu na zawarty tłuszcz zmniejsza wydzielanie insuliny. Suplementacja kreatyny [...]
[...] hamuje wydzielanie insuliny, która "wtłacza" kreatynę do komórek mięśniowych (patrz niżej). Kreatynę należy przyjmować z wodą lub z sokiem owocowym (zawarty w nim cukier zwiększa wydzielanie insuliny). Nie należy przyjmować kreatyny z mlekiem, które ze względu na zawarty tłuszcz zmniejsza wydzielanie insuliny. Suplementacja kreatyny [...]
Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest cukier gronowy?Co to jest [...]
[...] Jenkinsem do ustalenia miary, jak szybko i do jakiego poziomu nastąpi wzrost poziomu cukru we krwi po zjedzeniu określonego węglowodanu. Jako wartość odniesienia przyjęto cukier gronowy (glukoza) o wartości 100. Wszystkie pozostałe węglowodany określono w odniesieniu do glukozy. Jeżeli jakiś węglowodan prowadzi do szybszego i wyższego wzrostu [...]
[...] Weglowodany wystepujace w pokarmach mozna podzielic na cukry proste i zlozone. ->Do pierwszych, zwanych takze jednocukrowcami lub monosacharydami, zaliczamy glukoze (cukier gronowy),fruktoze (zwana cukrem owocowym) oraz galaktoze. Oprócz jednocukrowców w pozywieniu wystepuja takze dwucukry (disacharydy), zlozone z dwóch jednostek [...]
[...] domy z własnych źródeł … wystarczy do litra wody stołowej dodać sok z jednej cytryny lub połówki grejpfruta, szczyptę soli kuchennej ( około 1 g ) i 1 łyżeczkę glukozy ( ,, cukier gronowy „ ). 4. Całkowicie wyłączyć wędliny i produkty z mielonego mięsa ( pasztety, mięsne pasty do smarowania chleba, mielonki typu luncheon meat itp. ). [...]
[...] interesowac beda te o charakterze zlozonym. Cukrow prostych, tak jak wspomnialem wczesniej nalezy wystrzegac sie jak ognia. A wiec do lamusa powiny odejsc: sacharoza(cukier stolowy), laktoza (cukier mleczny), fruktoza(cukier owocowy). Mysle ze nie musze nikomu wspominac o glukozie, nawet skrobia stosowana moze byc tylko w nielicznych [...]
[...] godzin. Dlatego tak ważne jest, aby ten składnik pożywienia dostarczany był w regularnych odstępach czasu. Banany dostarczają węglowodanów w korzystnie przyswajalnej formie cukier gronowy natychmiast wyzwala część energii, a reszta jest pobierana powoli i stopniowo. Dzięki temu możliwe jest utrzymanie równowagi w poziomie cukru. Banany nie [...]
[...] są z wielu tysięcy cząsteczek glukozy połączonych wiązaniem a-glikozydowym i celuloza zbudowana z wielu cząsteczek glukozy połączonych wiązaniem b-glikozydowym Glukoza to cukier gronowy. Znajduje się w sokach roślinnych, miodzie, owocach, kwiatach. U zwierząt i ludzi gromadzona jest w postaci formy zapasowej (glikogenu) w mięśniach i wątrobie. [...]