dla cukrzyka to dietę ustala dietetyk, ale ogolnie to duzo trzeba mierzyc poziom cukru i wtedy się dowiaduje czlowiek, co u niego powoduje wzrost cukru. Z tego co wiem to gotowane mięso i nie lączyc z wedlowodanami, jak mieso to jeść osobno, odczekac a potem zjeść ziemniaki. Piueczywo ciemne, mleko podobno podwyższa cukier, trzeba jesc duzo [...]
[...] W latach 1940-ych i 50-ych naukowcy Yudkin i Lopez odkryli powiązanie między spożywaniem oczyszczonego cukru i chorobami serca. Stwierdzili oni, że konsumpcja cukru obniża odporność organizmu na bakterie, wirusy i drożdżaki..... Cukier tłumi działanie układu odpornościowego, zmuszając trzustkę do wydzielania dużych ilości insuliny, która [...]
[...] poziom cukru we krwi i po czasie zaczyna on opadać co powoduje właśnie tę senność. Na tym polega paradoks u osób żywiących się źle, jedzą syf, który bardzo szybko podnosi i obniża im cukier przez co czują się jeszcze gorzej i znowu sięgają po słodkie aby mieć energię. Także jakaś tam senność u bardziej wrażliwych osób jak najbardziej może [...]
Mawashi - zastanawiasz sie choc troche nad tym co ja pisze? Wydaje mi sie, ze przedstawilem w miare kompletne i spojne wytlumaczenie mechanizmow zdobywania miesnia i kontroli ilosci tk. T. Pokazalem w ktorych miejscach wg mnie stosujesz niewlasciwe wytlumaczenie dzialajacych mechanizmow - np. przyklady i wyliczenia chyba dosc jasno pokazuja, ze [...]
[...] ją przed treningiem. Pomaga w regeneracji po skończonej serii abyśmy byli rześcy i gotowi na dalsze boje ;p Podczas treningu organizm spala BCAA , co powoduje znaczne obniża się poziom jego we krwi. Dlatego aminokwasy potrzebne do produkcji energii pobierane są z tkanki mięśniowej. Poprzez dostarczenie aminokwasów do organizmu nie [...]
[...] Zasadność takiego połączenia jest potwierdzona naukowo – znacznie poprawia ono wchłanianie i wykorzystanie błonnika w organizmie. *100% naturalny i bezpieczny *obniża poziom LDL (złego cholesterolu) do 25% przez 30 dni *Poprawia tolerancję glukozy *40mg/dl - 80mg/dl redukcja poziomu cholesterolu w przypadku stosowania z [...]
[...] tkanki tłuszczowej wyłącznie na podstawie tłuszczu w diecie. Oczywiście, tłuszcz w diecie wpływa na przyrost wagi. Jednakże, większość osób będących na diecie automatycznie obniża zawartość tłuszczu w diecie — i nadal doznają niepowodzenia. Ochota na dietetyczny tłuszczu jest z łatwością do opanowania, ale pragnienie węglowodanów [...]
BIOCHEMA DLA CIEKWASKICH wiec, wyprowadzcie mnie z bledu, tylko blagam - jak dla cepa glikogen- wielocukier, nierozpuszczalny w wodzie glikoza-etap oddychania tlenowego/beztlenowego glukoza-przykald heksozy, cukier gronowy, podstawowe zrodlo energii wniosek: im wiecej glukozy w komorkach, tym wiecej mozliwosci wytworzenia kwasu pirogronowego ? [...]
[...] z dań przez trzy tygodnie karmiono myszy. W trakcie badań odkryto, że u zwierząt, którym zaserwowano dietę z Kraju Kwitnącej Wiśni niektóre z genów odpowiedzialnych za obniżanie poziomu tłuszczu i cholesterolu były 1,5 raza bardziej aktywne, niż u myszy na diecie amerykańskiej. Co więcej, te drugie miały o 10 proc. wyższy poziom [...]
[...] nie okażą się sprytniejsi. Sportowcy niezwykle szybko zauważyli, iż podany iniekcyjnie hormon wzrostu wzmacnia kości i ścięgna, powoduje przyrost masy i siły mięśniowej oraz obniża ilość tkanki tłuszczowej, co pozwala na zwiększenie mocy fizycznej organizmu zarówno w warunkach długotrwałej pracy tlenowej jak podczas wysiłków anaerobowych. [...]
[...] spacer podnosi ilość cukru we krwi niby ta powinna dlugodziałajaca dawka załatwić, ale niekoniecznie u osoby ktora sama nie wytwarza zadnej insuliny. Ciekawa jestem co ci wyjdzie jak będziesz próbowała sobie ustalić ile jedna dawka obniża ci poziom cukru i jaki cukier masz na czczo. Teoretycznie u ciezszego goscia 1 dawka obniza o 40jednostek
[...] glutationem” – Metale ciężkie wyczerpują glutation – Glutation może być przydatny w mukowiscydozie – Mykotoksyny blokują tworzenie się glutationu – Cytokina TGF beta1 obniża glutation. Kiedy TGFb1 jest podniesione, poziomy glutationu mogą być zredukowane. Podniesione TGFb1 u pacjentów zawalonych pleśnią i pacjentów z nowotworami wpływa na [...]
[...] gamę składników odżywczych, w tym białko, potas, niacynę i witaminę C wraz z alkaloidami i saponinami. Uczestniczy w regulacji poziomu cukru we krwi, pomagając przy tym w obniżaniu podwyższonych poziomów cholesterolu, jednocześnie utrzymując dobry cholesterol HDL w odpowiedniej ilości. Przez niektórych uważana jest za składnik pomocny podczas [...]
[...] się w wodzie, smak w owocach i miodzie. Dwucukrowce Sacharoza - składa się z glukozy i fruktozy. Sacharoza jest doskonałym konserwantem dla mleka i dżemów, ponieważ obniża aktywność wodną w tych produktach, przez co hamuje wzrost pleśni, Laktoza - składa się z glukozy i galaktozy. Występuje w mleku i produktach mlecznych. U ludzi z [...]
[...] praktykowany. Jeżeli cukry w skondensowanej postaci zbyt szybko przenikną do krwi, następuje gwałtowny wzrost wydzielania insuliny – hormonu który natychmiast obniża zwiększony poziom glukozy w krwiobiegu. Wyzwala się tzw. huśtawka glikemiczna, która tylko na moment powoduje przypływ energii. Po kilkunastu minutach, kiedy poziom [...]
[...] bogaty w ww. Podnosi się poziom glukozy we krwi. Następuje wyrzut insuliny aby ten poziom obniżyć. "Działanie insuliny polega na transporcie glukozy do wnętrza komórek, co obniża stężenie tego cukru w krwi. Dalszy wzrost stężenia glukozy w krwi jest dla organizmu sygnałem, że ma go więcej, niż w danej chwili potrzebuje. Wtedy nadmiar cukru [...]
CARAKTERYSTYKA TRADYCYJNYCH DIET Dieta zdrowych ludów prymitywnych i spoleczenstw nieprzemyslowych nie zawiera rafinowanej ani nienaturalnej zywnosci takiej jak rafinowany cukier lub olej kukurydziany, biala maka, puszkowane jedzenie, pasteryzowane, homogenizowane, oczyszczone lub niskotluszczowe mleko, rafinowane lub utwardzane oleje roslinne, [...]
Cukier - cichy niszczyciel. Węglowodany są jednym z głównych źródeł energii dla procesów życiowych przebiegających w naszych organizmach. Ich obecność kojarzy się najczęściej ze słodkim smakiem pokarmu. Mają działanie relaksujące, zwiększają też nasze poczucie bezpieczeństwa. Nie stanowią jednorodnej grupy. Można wśród nich wyróżnić m.in. [...]
[...] krążenia dawkowanie: 1x 1 kapsułka podczas kolacji skład: kapsułki na bazie wyciągu z wosku pszczelego, zawierającego polikozanole (zalecane przy podwyższonym cholesterolu, obniżany we krwi) 3. Succus Taraxaci PhytoPharm płyn doustny – sok ze świeżego korzenia mniszka pospolitego stabilizowany etanolem (nie zwróciłam uwagi) przeznaczenie: [...]
[...] z suplementacji, chyba ze ktoś ma dojscie np do dziczyzny za dobre pieniądze. Reszta leci z nasyconych, jaja, mieso, smalec(tani jak barszcz, zawiera kwas stearynowy ktory obniża poziom cholesterolu, nei zawiera tylko nasyconych tłuszczów), olej kokosowy, awokado itd. Nasycone tłuszcze wcale nie są szkodliwe, dużo bardziej szkoliwe jest [...]