[...] niestrawionych resztek. W pożywieniu równocześnie należy dostarczać organizmowi protein pochodzących z mięsa, ryb, drobiu, mleka, protein zawierających wszystkie kluczowe aminokwasy jak i protein o niepełnej równowadze aminokwasowej zawartych w orzechach i roślinach strączkowych. Przeciętnie potrzeba 2 g proteiny na 1 kg masy ciała dziennie, a [...]
[...] niestrawionych resztek. W pożywieniu równocześnie należy dostarczać organizmowi protein pochodzących z mięsa, ryb, drobiu, mleka, protein zawierających wszystkie kluczowe aminokwasy jak i protein o niepełnej równowadze aminokwasowej zawartych w orzechach i roślinach strączkowych. Przeciętnie potrzeba 2 g proteiny na 1 kg masy ciała dziennie, a [...]
[...] można ekstrapolować na ludzi. Zamiast więc negować z miajsca temat L-proliny, moze warto dać mu szansę na rozwinięcie i poczekać co będzie dalej. Kto wie czy za 5-7 lat aminokwas ten nie będzie tak popularny jak leucyna. A wtedy ktoś powie, że wszystko zaczęło się od badania na zwierząt... Nigdy nie wiadomo, tak naprawdę, w którą stronę [...]
[...] spadek poziomu cookru we krwi/ glikogen - zwierzecy cookier zapasowy /sklada sie z wielu czasteczek wspomnianej glookozy/ aspartam - soobstancja slodzaca fenyloalanina - aminokwas egzogenny /pobierany z zewnatrz/ normalnie znajdoojacy sie w moozgu do autora: polecam zajrzenie do podrecznika z biologii - zreszta takie podstawy powinienes znac [...]