Gdy już dowiadujemy się, że dotknęła nas nietolerancja pokarmowa, dieta staje się bardzo często przekleństwem. W naszej głowie jest burza, jak jeść, co jeść i kiedy, by polepszyć parametry zdrowotne? Nietolerancja laktozy (cukru mlecznego) to jedna z najczęściej spotykanych nietolerancji. Kiedy mamy objawy, potwierdzamy nietolerancję w testach [...]
Jogurty cieszą się ogromną popularnością, o czym świadczy chociażby ilość i szeroki wybór jogurtów, jakie znajdują się w sklepach. Nic dziwnego! Jogurt ma kremową konsystencję, dzięki czemu może stanowić alternatywę lub dodatek do deserów, świetnie komponuje się z płatkami, może stanowić również bazę do wszelkiego rodzaju sosów. Ile tak naprawdę [...]
Witam, na redukcji praktycznie codziennie wcinam jogurty naturalne. Ostatnio zakupiłem w pośpiechu pierwszy lepszy tolonis(który składowo był średni, mleko, mleko w proszku, śmietanka). Z ciekawości sprawdziłem dziś w sklepie parę jogurtów aby popatrzeć na skład. Moim idolem stał się jogurt naturalny Bakoma, który w składzie miał tylko mleko + [...]
0% tluszczu bez cukru 193KJ/46kcal Skladniki: mleko krowie, wsad owocowy, mleko w proszku, preparat bialek mleka (kazeina, bialka serwatkowe), substancja slodzaca: Aspartam "Jogurt zawiera szczepy bakterii lactobacillus Acidophilus i Bifidobakterii. Produkt zawiera fenyloalanine" To wszystko co jest na tym jogurcie Co sadzicie o tym jogurcie? Nie [...]
Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą jesteśmy bez przerwy [...]
Może komuś sie przyda : Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
KONIECZNIE przeczytajcie całość ! Ja sam nie wiem co o tym myśleć. Zmienia on całkiem moje spostrzeżenia na temat kulturystyki. Zobaczcie sami. Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest [...]
Mleko.. Czy naprawdę wiemy o nim wszystko ? Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
Czym różni się kefir od jogurtu Napoje z mleka poddanego ukwaszeniu przez bakterie fermentacji mlekowej, z ewentualnym współdziałaniem drożdży, stanowią od niepamiętnych czasów formę utrwalonych postaci mleka, w miarę upływu czasu otrzymywano je według naukowych receptur i metod, opartych na świadomym zastosowaniu czystych, pojedynczych lub [...]
Hej Dziubek2 masz soga za ten żurek, bardzo lubię i jak znajdę to sobie taki zrobię, mam nadzieję, że indeks dobry ma takie cudo, a swoją drogą to pomysły na jedzenie to Ty masz odlotowe! zawsze coś ciekawego wymyślisz;)) Madzik, ale chleb też ma wysoki indeks, a z niewielką ilością tłuszczy nasyconych jest dozwolony (fragment o tym jogurcie). [...]
Ja kupuje tylko jogurt marki zott, jedyne co tam jest wg mnie podejżane to mleko w proszku. Poza tym w tym jogurcie jest aż (jak na jogurt) 5g białka i 4g węgli na 100g. Więc chyba dobrze według mnie, ale mogę się mylić
Czy jogurt rzeczywiście wzmacnia organizm? Czy każdy jogurt wzmacnia organizm? Jeśli nie, to jakich szukać w sklepach? Czy znaczenie ma rodzaj znajdujących się w jogurcie bakterii? Jogurt ma korzystne działanie na nasze zdrowie ponieważ ułatwia trawienie, reguluje prace jelit, zapobiega zaparciom jak i biegunkom i odbudowuje mikroflorę przewodu [...]
---------Dlaczego jogurt jest zdrowszy od mleka ? ----- To pytanie może wydać się dziwne, aczkolwiek warto je sobie czasami postawić. Przede wszystkim jogurt jest łatwiej przyswajalny od mleka, a jest to istotne, ponieważ aż 29% Polaków nie toleruje cukru mlecznego - laktozy. Jogurt jest napojem mlecznym fermentowanym zawierającym żywe kultury [...]
ale ja nie mowie o jogurcie naturalnym :) , tylko o owocowym . sklad jogurtu: (111kcal na 100g) Mleko pasteryzowane ,wsad smakowy(cukier ,skrobia modyfikowana) ,melko w proszku odtłuszczone ,białka mleka ,zywe kultury bakteri jogurtowych w tym probiotycznych sklad mieszanki płatków: płatki pszenne , kukurydziane i truskawki.
chciałeś żebyś wywalił część mleka i jaja ze śniadania, bo masz tam za dużo białka wpc wystarczy chyba, że wolisz jaja mi rano lepiej wchodzi wpc, bardziej komponuje się ze słodkim śniadaniem takie śniadanie jak podał Kleks też jest git skomponuj se takie na jakie masz kaprys wiesz co to odżywka? to takie jedzenie w proszku to tak jakbyś jadł [...]
Do omleta bezglutenowego, pieczywa bezglutenowego itp- poprawia strukturę. Możesz zrobic piankę- ubić mikserem mleko z WPC , słodzikiem i gumą. Ja używam także do pudingów wg przepisów Fightera. Składy są rózne, jak mogę dodać twaróg, czy mascarpone to zagęstnika właściwie nie trzeba, ale jak chcę ograniczyc makro, to robię na jogurcie z chia i [...]