czy żołądki z kurczaka będą dobrym źródłem białka? w 100g zawierają: b-18,2 t-4,2 ww-0,6. czy mogę je spozywac co parę dni np. zamiast z piersi z kurczaka żeby urozmaicić dietę??
sluchaj a moge po treningu zamiast piersi kurczaka jest ryby RZECZNE ? typu płotka , szczupak , lin , karp , karaś ? // mozna ryby sa bardzo zdrowe, najlepiej ryby głębinowe takie jak makrela, tunczyk bo maja w sobie sporo zdrowych tłuszczów i apropo zoładków z kurczaka , nie zawsze stac mnie na piers z kury , a zoladki tez maja dosc bialka z [...]
bez żartów że miałbym jeść wątróbkę czy żołądki na śniadanie? na kolację mogę już wszamać kurczaka z oliwą ale co ze śniadaniem w takim razie? czy naprawdę bardzo potrzebne jest białko w śniadaniu?
Ja tam wolałem żołądki, wątróbka tylko sporadycznie. Do tego nie kupowałem podrobów z kurczaka tylko z indyka. Teraz wciągam same ryby i też jest fajnie ;D Co do wstawania ... ja na siłownie na 6 chodzę %-)
[...] tam jest. podbijam - zamiast piersi możesz spokojnie dać , mięso ( filet ) z udek bez skóry - ostatni hit sprzedaży 10 zł za kg fileta , możesz też dać też podroby ( żołądki serca, wątróbkę ) są to tanie nisko tłuszczowe zamienniki piersi z kuraka . JA ż serc i żołądków robiłem swego czasu gulasz w sosie pieczarkowym do tego ryż i warzywa [...]
[...] mięcha jak polędwiczka wieprzowa,schab, czy karkówka od czasu do czasu. Do tego udka z kurczaka, udziec z indyka też dobre mięcho, podroby - wątróbkę widziałam, można też żołądki, czy serduszka. Jak kto lubi ;-) Wrzuć też olej kokosowy, czy masło klarowane. Olej lniany, awokado. I jeśli chodzi o kręgosłup, jeśli ćwiczysz siłowo to [...]
dieta jest taka 1.owsiane,mleko,orzechy,rodzynki,jaja,ewentualnie dodatkowo jogurt naturalny 2.mieso(schab pieczony,ryba wedzona),pieczywo zytnie,warzywa, oliwa z oliwek 3.mieso(piers z kurczaka,wolowina,ryba,wątróbka,żoładki z kurczaka), ryż brązowy(jesli dzien jest nietreningowy jesli treningowy to tutaj nie ma ryzu),warzywa,oliwa z oliwek [...]
[...] opieram diety na stałych produktach, nie jem codziennie tego samego. Bazuje na jajkach, różnego rodzaju mięsach (Wieprzowina pod różną postacią, wątróbka, czasami wołowina, żołądki, serduszka, rybki niestety z puszek lub mrożone, ostatnio nawet i dziczyzna wchodzi i oczywiście kultowa pierś z kurczaka) Przed treningowe węgle to zazwyczaj kasza [...]
[...] mało białka a za dużo węglów 2 posiłek zamiast margaryny polecam masło , szynkę zmieniłbym na kurczaka nie jedz samego kurczaka,zmieniaj mięso np na rybę morską/wątróbkę/żołądki/ serca od czasu do czasu mięso wieprzowe też można zjeść. Co do ryżu zamiast niego też dobre zamienniki najlepsze dla mnie to ziemniaki/kasza gryczana /makaron durum [...]
O ciekawe te flaczki :) Musze sprobowac :) A tak w ogole to flaki wolowe maja w ciul bialka :) fakt maja duzo bialka i mało tluszczu ,ale to bialko jest gorzej przyswajalne od miesnego Żoładki to tez dobra opcja i nie sa drogie(połowa ceny piersi z kurczaka) ,tylko dosc dlugo trzeba gotowac
Wątróbka dobra :] ale te żołądki kupiłem jakiś czas temu i postanowiłem że sobie je przyrządzę i dupa wyszła ;p z kurczaka o wiele lepsze ;] a tak to wolę szamać pierś xD to się nigdy nie przeje ;p
Nie za ciekawie ta rozpiska wygląda. Rozumiem, że brakuje funduszy, ale kotlety sojowe to badziew i wcale nie tani. Wrzuć do diety wątrobę, żołądki, serca, jaja, udka z kurczaka. Są to najtańszej źródła białka. Wprowadź też zmiany, o których pisze kolega wyżej z wyjątkiem tej zamiany mintaja na tuńczyka (droższy i gorszy jakościowo). Do każdego [...]
ostatnio się w niego obkupiłam, a że jutro rano musze zrobić jedzenie na cały dzień do wzięcia to wole kurczaka bo szybciej się zrobi niż jakbym miała gotować żołądki, a narazie mam tylko te 2 mięsa ale generalnie to staram się kupować zamiennie łopatkę czy szynkę z kurczakiem także za 2 czy 3 dni zniknie kurak na rzecz wieprzka :D
Ok, to może cos bardziej wartościowego: - wątróbka - 18-20 g białka/100 g produktu + witaminy A i B, żelazo, cynk, potas, - żołądki drobiowe - 15/17 g białka/100 g produktu + cynk, miedź, potas, niacyna oraz witaminy B1 i B2, - serca drobiowe - 15 g białka/100 g produktu + wit. B, cynk, żelazo, potas... Pewnie ciężko to jeść codziennie, ale jest [...]
[...] niby są podudzia i uda, ale nie wiem jak zostały zmierzone tamte makrosy więc tutaj pytam. I jeszcze jedna sprawa, warto wrzucić też czasem jakieś podroby, typu wątróbki, żołądki? Kolejne, właściwym jest wliczanie tych 5g oliwy z oliwek z drugiego posiłku, której używam do smażenia czy nie? I ostatnie, jajka mam swoje, mam się przejmować ich [...]