slawle
axel
i inni koledzy , odpowiem dlaczego dorian jest najlepszy, skoro sami nie zauwazyliscie -
frakcje bialkowe w proteinie doriana to
niezdenaturowana kazeina micelarna czyli kazeina tzw mokra posiadjaca najlepiej trawione bialka w przeciwienstwie do kazeiny ktora podlega denaturacji ktory to proces skreca geometryczna srukture bialek co powoduje trudny dostep enzymow trawiennych do tak pozyskanej kazeiny micelarnej. /dodam ze micelizacja prostym jezykiem polega na rozdrobnieniu produktu, co ma ulatwic trawienie , gdyz bialko przebywa w jelitach okreslona jednostke czasu i jesli nie zostanie w pelni strawione zostaje wydalnone/
bialka serwatkowe wysokiej frakcji zarowno izolat jak i koncentrat co znaczy ze w dorianie mamy doczynienia z bialkami najmniej zanieczyszczonymi nieporzedanymi aminokwasami. frakcja niska i srednia posiada w swych bialkach duza ilosc aminokwasow endogennych lub innych ktore nie sa w danym momencie porzedane w prodkucie.
niezdenaturowane bialka jajeczne
czyli bialka pozyskane z naturalnego plynnego jajka, w przeciwnienstwie do bialek jajecznych pozyskiwanych z tzw proszku jajecznego. taki proszek jajeczny posiada zmienione struktury bialkowe powstale na skutek wysokich temperatur /porownywalnie jajo na miekko jest lzej trawione niz jao na twardo/ ktore to struktury na skutek geometrycznych skrecen sa trudno dostepne dla jelitowych enzymow trawiennych,
peptydy glutaminowe poch zbozowego
pow. sklad decyduje o tym ze jest to najlzej i najlepiej trawione i wykorzystane bialko odzywkowe na rynku.
dlaczego najlepiej trawione ?><
bo zawiera bioperine standaryzowana formula patentowa , taka bioperina poprawia wchlanialnosc z jelit od 200 do 1000 razy.
dlatego poniewaz odzywka zwiera patentowa formule bakterii probiotycznych decydujacych o trawieniu bialek w jelitach /lactobacillus sporogenes/
dalej
frakcje tluszczowe
mct cla, omega 3,6,9
cdn
mc