Ocena:
Smak : 6/10
Smak dosyć neutralny i łagodny , trudno cokolwiek powiedzieć, ale za to pasuje idealnie do różnych posiłków.
Skomponowałem 2 posiłki na ostro i słodko.
Zapach: 7/10
Zapach też łagodny, czuć że to jajo, a nie wysokoprzetworzony produkt
Konsystencja: 9/10
Mniej więcej twarogowa, więc całkiem ok, myślałem, że bardziej płynna będzie
Możliwości zastosowania w kuchni : 10/10
Neutralny smak, łatwość krojenia, czy obróbki powoduje, że można go przyrządzić na bardzo wiele sposóbów.
Największy + tego produktu
Wartości odżywcze 10/10
Żadnych dodatków i to jest ważne, samo białko
Pierwszy posiłek na ostro BIAŁKA JAJ W PANIERCE OWSIANO -PIKANTNEJ
Białka pokroiłem obtoczyłem kawałek w jajku i panierce z zmielonych płatków owsianych oraz papryki ostrej, pieprzu kajeńskiego i bazylii
Nie obtaczałem całych białek, bo nie chciałem czuć tylko panierki.
Do tego ryż basmatii i do tego salsa pomidorowa. Wyszło bardzo smaczne, łagodne białka dobrze wpasowały się do ostrej panierki
Drugim posiłkiem były potreningowe BIAŁKA JAJ NA SŁODKO
200 g ryżu + białka jaj polane szejkiem z kakao, WPC mleka. Do tego owoce. migdały i cynamon
Też bardzo w porządku danie, jednak lepsze wersja na ostro