W temacie oceniane bedą organoleptyka produktu, wartości odżywcze oraz walory kulinarne.
Do oceny wymagane są także zdjęcia prezentujące w jakiej formie oraz w jakim posiłku zjedzono produkt.
Newella Klasyczna
..."Newella to unikatowy,naturalny produkt c białka jaja kurzego.Zawiera dużą ilość najwyższej jakości protein,co czyni ją cennym źródłem bardzo ważnej dla ludzkiego organizmu substancji odżwczej.
Newella to pasteryzowane białko z jaj kurzych,nie zawierające jakichkolwiek substancji sztucznych,konserwantów,barwników czy dodatków smakowych.Newella doskonale sprawdza sie jako gotowa przekąska jak i kładnik różnego rodzaju potraw..."
100g produktu zawiera:
Kcal: 55
Białko: 11.6g.
Cukier:0,0g.
Tłuszcz:0.3g.
Sól:0,9g.
Moja ocena:
Produkt zastosowałam do posiłku potreningowego,pokroiłam w plastry,polałam miodem,dodałam owoce i orzechy.
Smak - nijaki, konsystencja podobna do mozarelli,zapach przyjemny,łagodny.
Zastosowań można znaleźć masę, min. można podawać produkt pokrojony w ksoteczke do zupy krem, można smażyc,piec ,dodawać do sałatek.
Dobra opcja dla osób nietolerujących laktozy oraz dla wegetarian.
Można także spakować w podróż, produkt pakowany próżniowo, wygodnie podzielony na dwie porcje.
Smak: 5/10
Zapach: 8/10
Konsystencja: 8/10
Możliwości zastosowania w kuchni : 10/10
Wartości odżywcze 10/10
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html