czemu wszyscy mowia ze piza frytki, hamburgery sa niezdrow ei tucza, przeciez taka pizza to ciasto tak jak chleb czyli zlozone weglowodany, na to ser czyli bialko wapno, na to warzywa i zdrowy keczup, co w tym takiego niezdrowego, no i troche tluszczu
no własnie ciasto tak jak chleb a chleb zdrowy nie jest dużo sera żółtego za dużo...a w nim mamy te nieszczęsne tłuszcze nasycone do tego te sszynki itp. też nie wiesz co to jest....nie wiesz co do całej pizzy dawają....po za tym taka jedna spora pizza ma jakieś 2000kcal czyli prawie tyle ile ja dziennie jem
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -
1135200056000
Dee-Jay
Wysłana - 21 grudnia 2005 22:35
Rothen nie przesadzasz z tymi kaloriami? Ja jem pizze prawie codziennie, ale tak standardowo 4-5 razyw tygodniu , i mam gdzies ze jest niezdrowa, ale jest pyszna!! sos ser szynka pieczarki, bekon kurczak i sos czosnkowy, srednia na cienkim spodzie. moze miec nawet milion kalorii i tak waze 64 kilo
Z kaloriami nie przesadzil. Rzeczywiscie pizza pod tym wzgledem to rzeznia a najsmieszniejsze jest ze ma najwyzszy IG jaki widzialem. Bylo w zeszlym roku napisane w KiF ze ma 164 wiec