Szacuny
1
Napisanych postów
100
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1712
Witam, zakladajac sobie 2,5 g bialka / kg masy odnoszac sie do mojego przykladu wychodzi ok 200g.
Pytanie brzmi czy te 200g ma byc dostarczane z jaj miesa etc. czy lacznie uwzglednione z bialkiem z ryzu , platek owsianych itp ?
Adekwatnie co z tluszczami ? zakladajac sobie 80 g ze zdrowych zrodel jak oliwa, orzechy wloskie, po podliczeniu wszystkiego wychodzi ze totalnie zjadam tych tluszczy ponad 100g dodajac tluszcze z platkow, ryzu i twarogu.
Szacuny
10621
Napisanych postów
16182
Wiek
36 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
272461
Generalnie licz tylko białko ze źródeł białka i tłuszcz ze źródeł tłuszczu. Upraszcza to przygotowywanie posiłków bez zbędnego zawracania sobie głowy, a na pewno nie zaburzy Twojej diety.
Szacuny
1
Napisanych postów
100
Wiek
33 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1712
to juz sam niewiem. 2 pierwsze osoby napisaly aby liczyc 2g ze zrodel bialka. a ty piszesz zeby wszystko wliczyc w calosc 2g. korzystam z kalkulatora....