Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Temat został odczytany 1334 razy
słowa kluczowe: soja  diecie 
Autor

Soja w diecie?

outhorn

Wysłana - 22 lutego 2009 19:43    Edytuj Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Wiadomo,że soja zawiera 60% białka,zatem czy lepsze wyniki daje spożywanie soji czy może innych rodzajów białek?

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 22 lutego 2009 20:06 
W większości przypadków polecamy:

Fitmax - Kreatyna

CENA: 67.50zł
Dymatize - Elite Whey Protein

CENA: 169.00zł
Optimum - Whey Gold Standard 100%

CENA: 199.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,   odżywki na masę

Volcanodon

Wysłana - 22 lutego 2009 20:06    Edytuj Cytuj
nie, soja to białko roślinne, niepełnowartościowe

poza tym
http://www.sfd.pl/SOJA_mity_i_fakty-t180193.html

Specjalista -

iza121

Wysłana - 23 lutego 2009 13:06    Edytuj Cytuj
Kiedyś były takie badania dotyczące soji wynikało z nich że osoby stosujące soję zanotowały mniejszy przyrost masy mięśniowej

ktoś inny może nas uczyć i wskazywać nam drogę ale pracę musimy wykonać sami

hermanek92

Wysłana - 22 marca 2009 20:17    Edytuj Cytuj
Volcanodon, nie zgodze sie z Toba... Mam wrazenie ze te cale zamieszanie o soji to jeden wielki spisek. Juz tlumacze. Grzebalem troche o soji i na stronach "niekulturystycznych" pisza ze zawiera aminokwasy pelnowartosiowe, nie obniza poziomu cholesterolu, jest zdrowa, zapobiega nowotworom itd itd. Natomiast na stronach "kulturystycznych" pisza ze jest nie dobra dla kulturystow jako bialko ze jest niepelnowartosciowe, ze przyrosty sa slabe itd ogolnie ze jest nie polecana w diecie kulturysty. Dlatego tez nasuwa mi sie wniosek taki poprostu na "chlopski rozum" Strony "kulturystyczne" nie polecaja soji poniewaz jest to tania alternatywa dla drogich odzywek bialkowych itd i poprostu producenci bialkowych suplementow brzydko powiem dostali by po d*pie. Przemyslcie to :) To tylko moja opinia i rozwazanie nic nie chce sugerowac jedynie przekazalem swoja "rozkmine" :p Pozdrawiam

Volcanodon

Wysłana - 22 marca 2009 20:52    Edytuj Cytuj
ale przecież producenci odżywek też mają w swojej ofercie białka sojowe, więc nie podejrzewałbym tu żadnego spisku

masz rację, jednak jest pełnowartościowe

tutaj jest ciekawy temat
http://www.sfd.pl/bia%C5%82ka_sojowe-_ca%C5%82a_prawda!!_pom%C3%B3%C5%BCcie_mi_obali%C4%87_mity!!!-t249669-s1.html

w sumie wynika z tego, że nie jest taka straszna i można uwzględnić ją w diecie
jednak wciąż wielu ludzi upiera się przy tym, że sa dużo lepsze źródła białka, więc cóż.. najlepiej sobie tą dietę urozmaicać i nie opierać diety na tylko jednym konkretnym produkcie!

Specjalista -

Rothen

Wysłana - 22 marca 2009 21:00    Edytuj Cytuj
że sa dużo lepsze źródła białka

Oczywiście, bo nasze mięśnie nie składają się z soji czy twarożku

Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
Ekspert -

psonic

Wysłana - 22 marca 2009 21:21    Edytuj Cytuj
po prostu soja to nie bialko ktore zastapi mieso , stad nastawienie na stronach kulturystycznycg . przy duzych dawkach zwieksza estrogen wiec nie bardzo jak facet z silki ma je jesc w duzych ilosciach .

moze byc w diecie ale nie jako jedno z glownych zrodel tylko jako dodatek

Legends May Sleep But They Never Die

IntoTheRain Forever On My Mind
Znawca -

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.