Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Moja dieta czyli odchudzanie 14 letniego Chłopaka

Sous

Wysłana - 25 sierpnia 2009 02:49    Edytuj Cytuj

Sprawdź swoje BMI

Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu się odchudzam i widać całkiem niezłe postępy od lutego. Jednak czy można jakoś zmienić tą dietę aby wszystko lepiej wyglądało? Dodam, że mam 14 lat ważę 54 kg i mam 160 cm wzrostu.

Głównie tak jem w roku szkolnym:

7:30 - Śniadanie 2 bułki(nie wiem nie znam się ale chyba pszenna normalna co dostaniemy w każdym sklepie) z szynką i sałatą czasem z pomidorem. Czasami także jem 2 bułki ale z pastą jajeczną.

Koło 9:30 w szkole zdarza się zjeść kanapkę z pastą jajeczną.

11:30 albo 12:30 (zależy od czasu) Jem obiad szkolny, najczęściej dochodzi on do 600 kcal ale po wypiciu 2-3 kubków napoju może być około 800 kcal. 800 kcal dlatego, że nie zawsze jem zupę lub po prostu zjadam wszystko.

16:30 Obiad w domu - najczęściej są to warzywa na parze, chude mięso z patelni grillowej czy też pierś z kurczaka także robiona na parze. Czasem zjem makaron z sosem pesto(raz na 2 tygodnie) lub coś innego w stylu rosołu lub makaronu zapiekanego z mięsem i serem.

19:00/20:15 Jem kolację - czasem wcześniej, czasem później, jednak staram się jej unikać lub po prostu zjeść owoce i jogurt.

Chciałbym schudnąć do około 48 kg więc może polecicie coś jak dokładnie lepiej jeść, ale tak aby mieć siłę na spędzenie tych 6h w szkole które ja niestety średnio przesiaduje.

Pozdrawiam. Kajtek.

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 25 sierpnia 2009 07:54 
W większości przypadków polecamy:

Łowickie - WPC 80

CENA: 86.00zł
Ultralife - Nox pump xtreme

CENA: 5.00zł
Olimp - T-100

CENA: 89.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

bolek1970

Wysłana - 25 sierpnia 2009 07:54    Edytuj Cytuj
W Twoim wiku nie potrzebujesz wyliczonej diety.
Odzywiaj sie zdrowo, a mc doanldy, chipsy i cole jadaj i pij raczej okazjonalnie.
Uprawiaj sporty w miare mozliwosci i nie buj sie ruchu.
Z odchudzaniem nie przesadzaj, bo patyczaki nie sa w modzie....
Tyle wystarczy....

Zmieniony przez - bolek1970 w dniu 2009-08-25 07:55:18
Specjalista -

Sous

Wysłana - 25 sierpnia 2009 09:42    Edytuj Cytuj
Chipsow nie jem od 6 roku życia, Pizze rzadko się zdarza żebym jadł 1 na miesiąc, a coli w moim domu się nie pije, w piłkę gram, teraz mam zamiar jeszcze biegać i sporadycznie zagram w kosza i jeszcze rower oczywiście :) No to mysle ze jeszcze 4 kg starczą schudnąć

grzechmek

Wysłana - 25 sierpnia 2009 10:01    Edytuj Cytuj
pasowało by z 10 przytyć.

w twoim wieku odchudzanie może być bardzo niebezpieczne, po twoich rozmiarach widać że twój organizm nie ukształtował się jeszcze w pełni, rozpoczęcie w tym wieku takich praktyk jak odchudzanie może się dla ciebie źle skończyć, staraj się być aktywnym tak jak ci polecił bolek odżywiaj się w miarę zdrowo, a zobaczysz że urośniesz, zrzucisz dziecięcy tłuszczyk nabierzesz masy to kwestia kilkunastu najbliższych miesięcy, a praktyki takie jak odchudznie mogą zaburzyć ten proces w twoim wieku,
a bieganie ci nie zaszkodzi tylko pamiętaj- wszystko w granicach rozsądku

Sous

Wysłana - 26 sierpnia 2009 01:25    Edytuj Cytuj

Skalar.

Wysłana - 26 sierpnia 2009 07:48    Edytuj Cytuj
Myślę że możesz sobie zacząć tym trenować na początek.

If You do things half-heartedly, u can expect half-hearted effects.
Ile od siebie dajesz tyle do Ciebie wraca (by Pepo).
Ekspert -

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Moja dieta czyli odchudzanie 14 letniego Chłopaka

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.