Witaj! Dołącz do społeczności ludzi aktywnych. Możesz zalogować się   lub zarejestrować
Wczytywanie danych ...
Temat: Treść:
Autor

Dieta na masę-proszę o pomoc!

MaFi-ozo

Wysłana - 25 stycznia 2006 21:39    Edytuj  Cytuj

Sprawdź ile procent masz tłuszczu

Witam!

Bardzo proszę o ocenę mojej diety i ewentualne rady,wskazówki,zmiany...
Mam 18 lat,ważę 72kg i mam 182cm wzrostu. Fajnie by było do wakacji ważyć z 85kg-i wtym celu zaczałem stosować poniższą dietę..lecz przynosi ona raczej mizerne skutki 1kg/2tygodnie:(-dlatego był bym wdzięczny za wytkniecie mi błędów:D

Śniadanie: jedzone w pośpiechu(wiecznie sie spozniam do szkoly)
-Talerz mleka z musli,garść rodzynek i słonecznika ,twaróg chudy 125g,z 6kapsułek tranu(3g)
II śniadanie(szkoła) 2 podwójne kanapki z chleba razowego z rodzynkami-w środku plasterek sera i szynki,jabłko -centralnie po przyjeździe z szkoły 2 jajka(surowe ubite z cukrem(pyszności))
Obiad: 100g ryżu białego,tuńczyk z puchy(około połowa),kukurydza z puchy(z 1/4puszki) 2danie:125g twarogu chudego oraz 3g tranu (czasami oszamię sobie jakas zupke dla regeneracji watroby)
Przed treningiem:3 wafle ryżowe,garść słonecznika i rodzynek
Po trenigu: jabłko, mix z:mleka,odżywki białkowej(ostrovia),łychy miodu i łyżeczki kakao.
Kolacja:twaróg chudy+kromka razowca+szklanka maślanki+miód+słoneznik i rodzynki(po garści) tran 3g

Nie trzymam się ściśle tej diety: czasami sobie kupuje pizze,chipsy czy batoniki oraz jak wspomniałem szamię zupki czy też domowe wyroby... .
Czy w moim przypadku twaróg chudy jest wskazany czy też zamienić go na inny? Lepiej nie podawajcie mi skomplikowanych przepisów kulinarnych gdyż mama strajkuje i nie chce się jej gotowac a sam talentu kucharskiego nie posiadam:/ bardzo prosze o pomoc!!

Spec SFD Odżywki i suplementy

Wysłana - 26 stycznia 2006 15:52 
W większości przypadków polecamy:

Ultimate Nutrition - Horse Power

CENA: 129.00zł
Trec - Hard Mass

CENA: 175.00zł
Peak - Whey Protein

CENA: 149.00zł

sprawdź pozostałe odżywki,  odżywki białkowe,  odżywki na masę

max-piecz

Wysłana - 26 stycznia 2006 15:52    Edytuj Cytuj
po pierwsze jeżeli byś przybierał 1kg MIĘŚNI co 2 tygodnie to super wynik niektóży o każdy kilogram sie męczą!!!

Śniadanie: jedzone w pośpiechu(wiecznie sie spozniam do szkoly)
-Talerz mleka z musli,garść rodzynek i słonecznika ,twaróg chudy 125g,z 6kapsułek tranu(3g) 300ml mleka ,rodzynki,tawaróg,orzechy,płatki owsiane

II śniadanie(szkoła) 2 podwójne kanapki z chleba razowego z rodzynkami-w środku plasterek sera i szynki,jabłko odzynki wywal dodaj warzywa,piers z kuraka(położony na chleb)oliwa
-centralnie po przyjeździe z szkoły 2 jajka(surowe ubite z cukrem(pyszności)) wywal niedobry posiłek
Obiad: 100g ryżu białego,tuńczyk z puchy(około połowa),kukurydza z puchy(z 1/4puszki) dodaj warzywa,oliwa z oliwek
2danie:125g twarogu chudego oraz 3g tranu (czasami oszamię sobie jakas zupke dla regeneracji watroby) dodaj jakieś węglowodany
Przed treningiem:3 wafle ryżowe,garść słonecznika i rodzynek wywal cały posiłek
Po trenigu: jabłko, mix z:mleka,odżywki białkowej(ostrovia),łychy miodu i łyżeczki kakao.odrazu po treningu carbo 30 minut pozniej ryż,piersi z kuraka(ewentualnie tuńczyk) warzywa,oliwa z oliwek
Kolacja:twaróg chudy+kromka razowca+szklanka maślanki+miód+słoneznik i rodzynki(po garści) tran 3gwszystko do wywalenia wypij tylko ostrowie przed snem

P.S ogólnie dieta beznadziejna a żę przytyłeś 1kg w ciągu 2 tygodni to tylko w tłuszczu. a jeżeli chodzi przytyć 13 kg(mięsni) w ciągu 5-6 miesiecy to tylko ---->

Lepiej mieć niż nie mieć

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Dieta na masę-proszę o pomoc!

Proszę w skrócie napisać w jaki sposób regulamin forum został złamany.

Nieuzasadnione użycie opcji grozi zablokowaniem konta.

Czy chcesz oddać głos na ten temat/użytkownika?

Twój głos jest dla nas niezwykle ważny, bo pozwola nam na ocenę użytkowniów i tematów.

Copyright 2000 - 2011 SFD S.A.