Szacuny
5
Napisanych postów
517
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3873
witam,nie wiem czy dobry dzial jezeli nie to prosze o przeniesienie.
chodzi oto ze w srode robilem przedramie i od tamtej pory strasznie bola mnie rece bol jest taki jak bardzo silne zakwasy ale to chyba nie sa zakwasy bo az tyle czasu by sie nie utrzymywaly a rak nie moge wyprostowac:/ czy to moga byc zerwane sciagna??? isc z tym do lekarza czy co?? dodam ze mialem 4miesiace przerwy od silowni poszedlem w poniedzialek bylo wszystko ok a po srodzie to juz tragedia
Szacuny
3
Napisanych postów
33
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1322
jesli tyle nie cwiczyles to moga to byc jakies silne zakwasy(ale szansa jakas 20%) , raczej lepiej ISC DO LEKARZA -nie zaszkodzi Ci to napewno , bol zerwanych sciegien raczej rozni sie od zakwasow - tak mi kolega relacjonowal gdy mial taka dolegliwosc;) zycze powrotu do zdrowia
Szacuny
5
Napisanych postów
517
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3873
no ja na silownie chodze ponad rok i wiem jak wygladaja zwykle zakwasy,ten bol jest kilka razy silniejszy od zwkwasow i najbardzije boli w miejscu zgiecia reki miedzy bicem a przedramieniem. narazie smaruje ben-gay ale nic nie pomaga,nie chce tego zostawic i czekac az samo przejdzie zeby pozniej nie bylo jakis przykrych konsekwencji
Szacuny
5
Napisanych postów
517
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3873
a mial ktos zerwane sciagna??? mozna wtedy wogole ruszac reka? bo ja w sumie moge ruszac ale nie moge wyprostowac,jak probuje cos podniesc to rowniez boli...
Szacuny
3
Napisanych postów
33
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
1322
napewno nie cwicz przez kilka dni , nie smaruj ben gayem chyba ze okropnie boli, moze niepotrzebnie zamaskujesz bol- ja tak zrobilem z peknietym obojczykiem ;/ , jesli nie bedziesz ruszal duzo rekami nie bedzie bolec, polecam lekarza jak najszybciej:)jak Ci powie ze Ci nic nie jest i zebys nie cwiczyl to im nie wierz ,stara spiewka ; ] jesli nie stwierdzi nic ze sciegnami zapytaj o kosci:P
Szacuny
15
Napisanych postów
3352
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
46894
dla mnie to są zakwasy raczej po tak długiej przerwie są one bardzo możliwe lub lub masz naderwane ścięgna. W sumie ciężko powiedzieć co ci jest idź do lekarza nie bagatelizuj tego
Szacuny
15
Napisanych postów
1210
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
19125
nie wydaje mi sie zebys mial zerwane sciegno, gdyby tak bylo ze...l bys sie z bolu ;] pomijam , ze reki nie moglbys raczej zgiac czy wyprostowac, moze je (to sciegno) lekko naderwales, naciagnales moze to wynik zbyt intensywnego treningu
takie jest moje zdanie w temacie (zaznaczam , ze sam nigdy na szczescie niczego nie zerwalem, czy naderwalem), polecam jesli bol nie ustepuje, udac sie do lekarza (madrego lekarza)oraz profilaktycznie nie cwiczyc przez jakis czas (badz cwiczyc mniej intensywnie)