[...] nie trzeba ich smarować tłuszczem i nic się do nich nie przykleja- polecam) -nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wrzucamy nasze cudeńka na ok 15-20 min na środkową półkę -wyciągamy, dajemy im 20 min i zapychamy nim nasze żołądki bez dna. http://fotoo.pl//out.php?i=717373_imag0016.jpg Zmieniony przez - grekar9 w dniu 2014-02-08 10:01:36
Nie...pilam dobra gatunkowa czerwona herbate. Mialam takie rewelacje, ze ho ho. Moja siotra tez po niej tak ma. Moze to uczulenie a moze mamy wrazliwe zoladki? ewel
[...] podniesienia poziomu testosteronu. W przypadku soku z pokrzywy, wiele zależy od tego, jaki jest jego skład i jakie są ilości składników aktywnych. Bez wątpienia w przypadku anemii warto zwiększyć w diecie spożycie źródeł żelaza hemowego jak: wątróbka, serca, żołądki, wołowina, wieprzowina. /SFD/2017/12/7/ce27972949e54be0a1175167cfbcd2ae.jpg
TERAZ PYTANIE ZA 100 PUNKTÓW ile czasu mięso przygotowane(po obróbce termicznej i przyprawione) może leżeć w lodówce ? chodzi mi o : primo - pierś z kurczaka secondo - wieprzowina terzo - podroby (np. wątróbka, żołądki, serca) quatro - ryby tłuste
Szocho - ciekawe na jak duze stany zapalne dziala msm ? jakby bylo skuteczniejsze albo wogole dzialalo to myslisz ze ludzie by sie faszerowali nlpzami i ryli sobie zoladki ? podobnie z vitC. tia zwieksza synteze kolagenu, moze w porownywalny sposob jak deca ? sorry ale w bajki juz nie wierze (ani w badania oplacane przez producentow) Dżaro - z [...]
[...] osób, które chcą wydać jak najmniej, dobrze sprawdza się dieta ekonomiczna. Bazować w niej warto na najtańszych źródłach białka, do których zaliczyć możemy: - wątróbkę, - żołądki, - serca, - udka, - schab, - szynka, - pierś z kurczaka, - nabiał, - jaja, - ekonomiczne białko serwatkowe: [...]
[...] jaki tłuszcz dodać do posiłku, warto użyć po prostu ciut tłustszego mięsa - smaczniej i problem z głowy, a nawet można zaoszczędzić. Co do podrobów - najłatwiejsze żołądki i serca (czyścisz, odcinasz nadmiar tłuszczu, rurki od serc i gotujesz w sosie lub wrzucasz do zupy). Na wątróbkę znajdę/napiszę Ci przepis, bo ją łatwiej zepsuć. [...]
[...] też względu istotna jest nasza dieta i to ile białka wraz z nią dostarczymy. Wśród najważniejszych źródeł białka warto wymienić: - mięsa (pierś z kurczaka, indyka, udka, żołądki, serca, wątróbka, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - ryby (mintaj, morszczuk, miruna, dorsz, karmazyn, pstrąg, łosoś, śledź, makrela), - jaja, - nabiał [...]
A może podroby, serca indycze lub drobiowe albo żołądki indycze jeśli oczywiście dasz rade przełknąć :D mi tam smakuje i od czasu do czasu wcinam :) Dość tanio wychodzi :)
[...] rację. Dieta bazować powinna na jak najmniej przetworzonym pożywieniu. Wśród zalecanych źródeł białka wyróżnić można: - mięso (wieprzowina, wołowina, drób), - podroby (żołądki, serca, wątróbka), - ryby (świeżę lub mrożone), - nabiał, - odżywki białkowe. Niestety przetwory mięsne, do których zaliczyć można: kiełbasy, wędliny, pasztet, [...]
Fotki moze wstawie jak juz bede w formie :-) dieta i trening to chaos dlatego ze trenuje rekreacyjnie, pracuje po 24h czasem 12h 300h/miesieczie a ,musze miec czas na odpoczynek :-) Jestem juz po 30 wiec zawodnika juz zemnie nie bedzie. Na masie jem glównie podroby ( zoladki, serca odtluszczone i watrobke, jem tez sporo piersi i udek z drobiu i [...]
[...] wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - ryby (wszystkie ryby świeże lub mrożone, najlepiej te, które nie pochodzą z hodowli), - jaja, - nabiał, - podroby (serca, żołądki, wątróbka). W sytuacji, gdy nie jesteśmy w stanie dostarczyć białka w zalecanej ilości, z pomocą przychodzi nam odżywka białkowa. Dzięki niej w łatwy i smaczny sposób [...]
[...] odpowiednią ilość białka wraz z dietą. Wśród najlepszych jego źródeł wyróżnić warto: - mięsa (drób, wieprzowina, wołowina, cielęcina, dziczyzna), - podroby (serca, żołądki, wątróbka), - ryby (wszystkie świeże i mrożone, najlepiej, aby nie były hodowlane), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, sery dojrzewające, mleczne napoje [...]
[...] jesz w zasadzie to samo. Fajnie, że czasami wpada ryba, ale to zdecydowanie zbyt mało aby w zdrowy sposób urozmaić dietę. Przecież masz do wyboru podroby (wątróbkę, żołądki, serca), udka, wieprzowina (schab, łopatka, szynka, polędwica), wołowina np. niedrogie mięso na gulasz, udka z kurczaka, różnego rodzaju kasze, makarony, bataty, [...]
[...] a są to: - mięsa (wieprzowina, wołowina, drób, cielęcina, dziczyzna), - ryby (wszystkie świeże i mrożone ryby, które nie pochodzą z hodowli), - podroby (wątróbka, serca, żołądki), - nabiał (twarogi, serki wiejskie, sery dojrzewające, mleczne napoje fermentowane), - jajka (kurze, przepiórcze, strusie). Każdemu jednak przytrafiają się w życiu [...]