McRaYvEn to niedobrze, tego się obawiałem. Tak na marginesie, to żółtko wolniej sie trawi od bialka i tam znajduja sie wszystkie witaminy, mineraly i tluszcze :) I tam znajdują się również wszystkie chemikalia!! Jeśli to co piszą o jajkach jest prawdą. Może są to tylko jakieś mity. Prawdy to sie chyba nie dowiemy. Pozdrawiam TOBY
Dieta wysokobiałkowa może czasami przysporzyć trochę problemów zwłaszcza osobom, które albo nie przepadają za mięsem albo nie są w stanie zjeść takiej ilości. Mięso to podstawowe źródło białka. Układając dietę warto korzystać z różnych rodzajów mięsa i ryb, aby była ona jak najbardziej zróżnicowana i bogata w wartości odżywcze. Jeżeli mamy w [...]
Białko + żółtko jaja L waży ~50-55 gram, waga którą podaje producent jest ze skorupką. Najprościej to samemu zważyć, a jak nie masz wagi to nie wiem chłopie jak sobie radzisz =) Osobiście nie rozdzielam bo nie ma sensu, także nie wiem :D
Ja na śniadanie jem chrupkie pieczywko posmarowane pasteną z suszonych pomidorów z serem corregio Ole ! <3 Najlepsze co może być :) witam.jakie rzeczy jecie na sniadanie?podawajcie przyklady. ja robie: 1. 7-8 bialek(czasem 1 zoltko) 50-60g platkow owsianych mieszam to raem i smaze placki i jem z dzemem. 2.szklanke platkow(ok 100-120g) i 500ml [...]
Ja na śniadanie jem chrupkie pieczywko posmarowane pasteną z suszonych pomidorów z serem corregio Ole ! <3 Najlepsze co może być :) witam.jakie rzeczy jecie na sniadanie?podawajcie przyklady. ja robie: 1. 7-8 bialek(czasem 1 zoltko) 50-60g platkow owsianych mieszam to raem i smaze placki i jem z dzemem. 2.szklanke platkow(ok 100-120g) i 500ml [...]
a ja proponuje zamiast odzywki konkretna diete (stosowalem sam rewelacyjnie wycina) Rano "pampuch"(chyba opatentuje tą nazwę;) czyli omlet (4 białka + 1 żółtko + plus porcja odżywki) po 3 h pierś z kurczaka + chlebek razowy po następnych 3 h wafel ryżowy + odżywka po następnych 3-4 h pierś z kurczaka + ryż plus suroweczka a tak kolo [...]
Witam Oczywiście jest to mit, jajka nie mają nic wspólnego z bezpłodnością a jedzenie ich ma bardzo dużo pozytywnych następstw.Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, których organizm człowieka nie wytwarza. Białko jajka przez długi czas uznawane [...]
Biotyna czyli inaczej witamina B7. Witamina b7 jest wytwarzana poprzez florę bakteryjną jelit. Rzadko można spotkać jej niedobór w organizmie. Jest ona nam niezbędna do prawdiłowej przemiany materii. Witamina B7 również oddziałowywuje na naszą skórę i cerę a także senność, drżenie rąk. Warto zatem zaopatrzyć się w witaminę b7 gdy zaczynają [...]
Witaj Średnie jajko rozmiaru M waży około 55 gram bez skorupki i dostarcza 78 kcal. 7g to białko, prawie 5,5g tłuszczu. Jajka dostarczają witamin: A, E, D oraz K i B2, B12 oraz kwas pantotenowy i są również skarbnica składników mineralnych. Znajdziemy w nich: -fosfor, -potas, -sód, -wapń, -żelazo, -magnez, -miedź, cynk oraz selen. [...]
Kaszka gryczana. Ja najczesciej robie to tak: kasza, twarog, pomidorek w kostke, przyprawy. A na dzisiejsze sniadanko zjadlem platki z kefirem. Nic Ci nie bedzie jak cos takiego zjesz. Na noc lepiej bialko z 2-3 jajek niz cale jajko (zoltko jest dosc tluste). Taaaaakie plasterki sa OK. "jak sie dobrze odrzywiasz to wszystkie te skladniki [...]
Witaj Nie ma żadnych przeciwwskazań. Jest to zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Wlicz go zatem w swoje dziennie zapotrzebowanie i nie będzie żadnego problemu. Same jaja podczas redukcji są bardzo dobrą opcją, gdyż są źródłem pełnowartościowego białka, łatwo przyswajalnego przez organizm. Jajko zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne. To znaczy te, [...]
natchnalem sie na pewna informacje, ktora wydaje mi sie podejrzana i chcialem ja tu zweryfikowac. czy to prawda, ze gdy ugotujemy jaja na twardo w taki sposob, ze zoltko bedzie calkowicie sciete, czyli te ok 8min gotowania, to kwasy omega 3 przeksztalcaja sie we frakcje trans?
na szczescie nawet gdyby tak bylo to problem mnie nie dotyczy, poniewaz jaja na twardo spozywam po ugotowaniu ich przez 3-4 minuty, gdzie zoltko nadal pozostaje dosc plynne. pomijajac walory smakowe, z mojej wiedzy wynika, ze jest to jeden z lepszych sposobow na obrobke termiczna jajek. a pytanie padlo z mojej strony, poniewaz szeroko otworzylem [...]
Zacznę od tego, że jajka są świetnym źródłem pełnowartościowego białka i bardzo łatwo przyswajalnego przez nasz organizm. Jajo zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli te, których człowiek nie wytwarza samodzielnie. Aminokwasy zawarte w jajach są najbardziej kompletnym zbiorem aminokwasów ze wszystkich źródeł białka pochodzenia zwierzęcego. [...]
~~Ektomorfik, Mezomorfik, Endomorfik..~~. Ektomorfik - jest to człowiek charakteryzujący się drobną budowa ciała, który ma bardzo duże problemy z budowaniem masy mięśniowej oraz u którego metabolizm przebiega niezwykle szybko. Można powiedzieć, że pozytywnym aspektem organizmu ektomorfika jest fakt iż jego ciało bardzo szybko odbudowuje [...]
Uwielbiam jaja na miękko. Lubie jak białko nie jest też zbyt mocno ścięte no a żółtko to wiadomo, musi płynąć. Lekko posolić do smaku i nic tylko zajadać. Pycha!!!