Słonecznik to słabe zródło tłuszczy Wlasnie zdecydowanie lepsze są orzechy , ale nie musisz ich tak duzo dawac jak miałes wczesniej , reszte brakow mozesz uzupelniac oliwą z oliwek , dobrym zrodłem będzie tez zółtko jajek Zmieniony przez - ligamistrzow w dniu 2016-02-02 13:10:44
Gotowane jak najbardziej...Surowe nie dość,że niesmaczne(żółtko wchodzi jakbyś łykał czyjeś smarki więc odradzam haha) to jeszcze mogą nie wyjść dobrze dla zdrowia...
Rzeczywiście troche mało tego białka. Jesli ni chcesz kupic do tego białka to uzupełniaj to mlekiem oraz jajkami tylko nie przesadzaj z nimi bo żółtko zawiera duzo cholesterolu. Mleko w proszku te nie jest złe tylko z nim nie przesadz bo z drabinki na brzuchu nic nie zostanie.
A jakas wage posiadasz?ZA duzo pieczywa za malo kasz ryzu i za malo bialka.Wogole te posilki jakos dziwnie podobierales.Banana to mozesz jako przekaske miedzy posilkami a nie jako ww na posilek.Kazdy posilek uluz tak zeby mial 60-70 g ww 30 bialka i 5-10 tluszczu.I wegle nie z chleba najlepiej.Proponuje snaidanie platki 2 sniadanie kanapki 3 4 5 [...]
Co do B,T,W to wg mnie jest ok. Masa powinna iść, z czasem możesz stopniowo dodawać węgle. Co do składników diety to: w 1 posiłku używaj białka jaj (np. 4 białka na 1 żółtko); makaron polecam pełnoziarnisty lub z pszenicy durum; przed treningiem ryż brązowy zamiast białego, po treningu ok. Serka wiejskiego masz za dużo w diecie. Porcja piersi z [...]
a taka normalna panierka do wszystkiego to: mąka, jajko(żółtko) i bułka tarta =>w tej właśnie kolejności i chlus na oliwe (zakładając) ...słuchac baby bo dobrze prawi Pozdr.
no coz, on wpadl na pomysl, ze Ovo to sproszkowane bialko jaj, wiec miesza je z woda, ubija na piane, dodaje troche glukozyi platkow owsianych i na patelnie... albo ostatnio dodal jeszcze jedno zoltko jajka i troche startych jablek i mielismy placki z jablkami - - - - - - - - - - - - - - - Przez wieki madrzejszi ustepowali glupszym i dlatego ten [...]
ale wy liczycie tez bialka roslinne do ilosci bialek?bo jedni licza inni pisza ze te sie niewlicza,raczej czesciej czytam ze roslinnych niewliczac,co ty qazar albo zakrzes na to?moja dieta to obecnie jesli chodzi o bialko to 5 posilkow po ok.35 grama bialka zwierzecego(170 gram piersi z kury 3 razy)raz 9 bialek jaj +1 zoltko to daje mi na wadze [...]
po co ci zelazo..masz anemie ? jezeli tak to lekarz powinien ci przepisac odpowiedzni preparat... w przeciwnym wypadku (jezeli to profilaktyka)...wystarczy zwykly preparat witaminowo-mineralny..plus 'korzystaj' z diety...np..zoltko..jaj..watroba zawieraja zelazo w dobrze dobrze przyswajalnej postaci... Pozdrawiam vegas
Ja wcinam jajka z tostera (nie ma tluszczyku bialko ladnie sztywnieje, zoltko plynne - jak sie o odpowiednim czasie wyciagnie) Jesli o ankiete chodzi to jajecznica - wtedy juz sie nie oszczedzam (zolty ser, pomidor i miesko, ewnetualnie opcja druga smaze cebulke i wbijam jajka, tez masakryczny wypas) Pozdrowki Zmieniony przez - te w dniu [...]
Nietolerancja = laktoza (cukier mleczny). Alergia = białka mleka (kazeina, alfa-laktoalbumina, beta-laktoglobuliną itd.) Różnica jest taka, że w przypadku alergii udział bierze system odpornościowy, w przypadku nietolerancji z jakiegoś powodu mamy problemy z trawieniem laktozy (problemy z dostatecznym wydzielaniem enzymu laktazy, zaburzenia [...]
co do jajek to odwrociło to moją diete do góry nogami bo do tej pory szamałem ich na potęge :( Sorry za delikatne odejście od tematu, ale z pozdrowieniem dla wszystkich sceptyków, którzy uparcie twierdzą że szamanie jajek na potęgę jako jednego z najmocniejszych alergenów nie stanowi zupełnie żadnego zagrożenia dla osób potencjalnie zdrowych ;-) [...]
kostek wiadomo przesada ze wszystkim nie jest wskazana ale 1 zoltko to raczej jest malo ogolnie zołtka sa zdrowe zawierają lecytyne białko i wszystkie dobrocie swiata wazne by nieprzesadzic z nimi napewno jak dziennie zjesz 2-3 cale jaj to nic sie niestanie tym bardziej jak bedziesz pił oliwe o-3 itp(nawet smalec ma stosunkowo dobry skł tłuszczy) [...]
Różnica pomiędzy tymi białkami jest zasadnicza. Dla osób ćwiczących ważniejsze i wartościowsze są białka zwierzęce tj. białko pchodzące z mięsa (piersi kurze, indycze , wołowina itp...) białka jaj (białko 4g + żółtko 4g białka) przetwory mleczne tj. różnego rodzaju sery. Białko roślinne jak najbardziej też może być stosowane w diecie osób [...]
Diet nie ułożę, aam Ci w miare ogólne wskazówki: 1) posiłków powinno być 5 - 6. Tak co 2 - 3 godziny. 2) Aby nie głodować kluczem jest spożywanie produktów o niskim IG. Indeks Glikemiczny (IG) informuje nas jak szybko energia z danego produktu jest uwalniana i daje energię organizmowi. Czyli tak jak zjemy dajmy na to Marsa (b. wysokie IG) [...]
Dam Ci kilka wskazówek. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z [...]