Warzyw do bilansu nie wliczam. O owocach w ogóle nie na mowy. Źródła weglowodanow mi jak najbardziej odpowiadsja. Białko na sile podbilem było 2g/kgmc, wpadnie czasem co innego tłuste mięso albo ryba.
Staraj się masować, ale cały czas obserwuj czy nie przybywa tłuszczu w okolicach brzucha i bioder. Jak złapiesz fałd skóry w centralnej części brzucha (zawsze w tym samym, najgrubszym miejscu), to on nie powinien rosnąć. I nastaw się na raczej powolne zmiany, bardzo pilnuj żeby dieta była odżywcza i miała wszystkie potrzebne składniki (białko, [...]
niezbyt dobry pomysl, 400g orzeszkow ziemnych? Stary to, ze masz jesc nie znaczy ze masz jesc praktycznie jeden produkt, zywienie musi byc urozmaicone, rozne naturalne i zdrowe zrodla weglowodanow, bialek itluszczy.Aha i nie nastawiaj sie na szybka mase ,bo szybka masa to najczesciej masa tluszczowa, lepiej budowac wolniej lepszej jakosci miesien [...]
1. 7.00 owsianka 100g+300ml mleka Dorzuciłbym zdrowe tłuszcze roślinne w postaci orzechów włoskich lub olej np. słonecznikowego. 2. jakies kanapki okolo 10/11 godziny "Jakieś" nie wystarczą, proponuje kanapki z ciemnego pieczywa lub bułki typu graham, do tego chuda szynka z piersi kurczaka, ser twarogowy, jajka, porcja warzyw, masło i [...]
Staraj się zmieniać źródła węglowodanów, żeby nie było bardzo często tych grahamek. Ryż najlepiej brązowy. Tuńczyka ograniczaj. Generalnie jemy wszystko nieprzetworzone Podoba mi się. Widać że posty podwieszone przeczytane
Ja się płatkami owsianymi nie najadam i pół godziny po zjedzeniu jestem znowu głodna. 300g to naprawdę dużo, od czasu do czasu można, ale są też inne wartościowe źródła węglowodanów. W nadmiarze wszystko może zaszkodzić. Każdy produkt ma różną zawartość witamin, minerałów i innych substancji dlatego dieta nie powinna bazować na jednym produkcie, [...]
Oczywiście, dostosowanie planu żywieniowego pod nasze preferencje jest jednym z pierwszych czynników jakie należy brać pod uwagę. Szczególnie wśród osób początkujących, co może być decydujące w utrzymaniu nowego stylu życia. Nawet to słabsze urozmaicenie i tak będzie krokiem do przodu dla większości osób odżywiających się byle jak. Chodzi tylko i [...]
A jadasz czasem jakieś węgle proste - pieczywa, kasze itp? Ja wywaliłem te rzeczy i jem teraz tylko warzywa jako źródła węglowodanów. Mimo braku aerobów, ciągłego robienia masy i siły schudłem ze 117 do 104 kilogramów - i spodnie w rozmiarze 36 znowu pasują
Wpisuj produkty a nie gotowe dania. Daje masz dość mocno przetworzone źródła węglowodanów w diecie. Jak kasza manna, ryż biały. Olej kujawski do wywalenia. Daj oliwę/kokosowy.
Moim zdaniem dieta low carb to dieta do 150 węgli max - i wtedy powinna być tak nazywana. Na low carbie to ja swojego czasu miałem 20/30 gram węgla których nie dało się uciąć z oczywistej ich zawartości w źródłach innych wartości odżywczych, nie wliczając warzyw oczywiście. Nie wiem, czy przy 69 kg 2600 na redukcji to dobry pomysł, bo moim zdaniem [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Daj sobie spokój z carbo masz dopiero 15 lat,jedz sobie więcej ziemniaków,ryżu,makaronu to są źródła węglowodanów. Zamiast carbo szamaj sobie banany Zmieniony przez - Krzychu_84 w dniu 2012-05-05 17:38:30
Zawsze cos, szczegolnie jak ktos nie ma kasy jak lodu. Zrodla weglowodanow mozesz nosic ze soba. Surowka z octem jak najbardzije ok, chyba ze ma rowniez dodatki cukru czy majonezu. Wtedy odpada. Mozesz rowniez po obranziu ryby z ciasta owinac ja papierowym recznikiem zeby wycisnac troche tego oleju. Zmieniony przez - domer w dniu 2010-09-01 [...]
soja, cieciorka, groch, fasola, soczewicanie zapominaj ze to sa glownie zrodla weglowodanow i tak je traktuj, slowem na redukcji w miare mozliwosci ograniczaj
Źródła węglowodanów i białka dobrej jakości: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html
Dokładnie powinna być urozmaicona, wiele czynników na to pływa co powinno być. Osobiście preferuje inne źródła węglowodanów, inne ryże bardziej jaśminowy, basmati, paraboliczny