Max 10min. Zobacz po 5min czy juz jest dobry. Zalezy tez od wielkosci. Oba zrodla bialka beda ok, tylko kupuj z mala iloscia glazury. Zmieniony przez - domer w dniu 2009-08-26 17:15:49
Kolega narzekał na monotonię i szukał alternatywnego źródła białka dla drobiu i wołowiny, więc zaproponowałem Mu WPC, domyślając się, że polecając ryby, jaja, czy sery, nie odkryję przed Nim Ameryki, bo na 100% wszystko to jada już do tej pory. Poza tym skoro nie ma wystarczająco funduszy na wołowinę, to jakże ma mieć na łososia? Najlepiej niech [...]
sery, ryby i jaja nie są dla mnie nowością. Sery i jajka są nieodłączną częścią mojego jadłospisu. No i do tego właśnie dochodzi pierś z kurczaka i indyka. I szukałem innego źródła białka. Z ryb jadłem łososia, makrele i tuńczyka (tego max 3 razy w tyg). Wołowina odpada absolutnie bo jest za droga. Będę musiał poprzeglądać przepisy kulinarne i [...]
Bardzo nudno i monotonnie jak mówiłeś, zamieniaj pierś na inne źródła białka, nie ma co oceniać jak każdy posiłek prawie taki sam, ale makro ogólnie się zgadza
Pełnowartościowy posiłek składa się ze źródła białka, tłuszczów i węglowodanów: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html https://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html [...]
Pełnowartościowy posiłek składa się ze źródła białka, tłuszczów i węglowodanów: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html https://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html [...]
W każdym linku masz podane zalecane źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Wybierasz jeden z danego linku i tworzysz z nich posiłek. Do każdego posiłku dajesz też warzywa. Nic trudnego.
W ostatnim posiłku rozbij jajka osobno a masło osobno. W pierwszym posiłku brakuje mi źródła białka dodaj np. wpc. Musisz rotowac posiłkami nie możesz jeść tego codziennie tego samego. Drugi posiłek też taki średni. Brakuje mi w tej diecie orzechów ryb czy chociażby kasz. Musisz mieszać to będzie ok. Kalorii jak na mase trochę mało chyba [...]
J/W Nabiał traktuj jako nie wielki dodatek do diety. Masz do wyboru lepsze źródła białka. Jeżeli ten posiłek nie jest około treningowy to jak Kocio. Może zawierać jedynie tłuszcze + białko. Zmieniony przez - dudee w dniu 2014-05-04 07:27:35
Białko 2g x 80 = 160g WW 2.5g 2,5g x 80 = 200g Tłuszcze 1g x 80 = 80g I posiłek B: 21g T: 26g WW 35g+warzywa II posiłek ( przyjmuje wartości jako ser tłusty) B: 35g T: 20 WW: 7g+warzywa III i IV posiłek B: 40g T: w zależności od źródła białka WW: ok 35g+ warzywa V posiłek B: 25g T: 1.5g WW: 0 Zmieniony przez - michał0_o w dniu 2007-07-09 20:08:04
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
skup się najpierw na odżywianiu a suple zostaw, bez konkretnego odżywiania suple nic nie dadzą, nie muszisz jeść o wyznaczonych porach, jedz kiedy możesz podzielone na kilka równych posiłków w ciągu dnia zachowując w każdym posiłku dobre źródła białka zdrowe tłuszcze i nie przetworzone źródło węgli + do tego warzywa Zmieniony przez - PK_Kaczor w [...]
Posiłki przed i po treningu będą bardzo istotne. Zdecydowanie warto zjeść po treningu pełnowartościowy posiłek, składający się ze źródła białka i węglowodanów. Jeżeli ma to być koktajl, to w skład jego wchodzić mogą takie produkty jak: jogurt naturalny, kefir, maślanka, mleko, twaróg, serek wiejski, skyr, odżywka białkowa, olej MCT, różne owoce, [...]
Poczytaj baranku jesli nie jestes specjalnie ograniczony powinno byc wszystko jasne http://www.sfd.pl/temat173140/ tanie zrodla bialka - ryby (swieze i w puszce), jajka tanie wegle - kasze, ryz tani tluszcz - orzechy, oliwa(znajdziesz tez tania, choc tu polecam troche zainwestowac) Zmieniony przez - Sachem w dniu 2004-12-27 22:44:04
Pangę odradzam, już mówię dlaczego. W procesie produkcji pomijając fakt skarmiania ryb paszami fosforanowymi - jest po uboju mrożona. Później jest transportowana do przerobu (filetowanie, konserwowanie, etc.). Ta filetowana jest mrożona i glazurowana (polewana wodą w odstępach czasowych tak aby wytworzyła się na rybie wartwa lodu). Tak więc już w [...]
For daily nutrition, the amino acid composition of gelatin is of little importance, because normally the intake of gelatin generally takes place together with other proteins such as meat, potatoes and cereals. Classic experiments demonstrate however that, with the addition of gelatin, the biological value of mixtures can be increased. For example, [...]
bialko mzoesz podbic do ok 150g, węgle obetnij do ok 350g, tłuszcz ok deita do poprawy - posiłki okołotreningowe całkiem zmien, mało warzyw, zdrowych tl, urozmaicaj troche zrodla bialka, a nie jaja cały dzien