Za dużo tego gainera, nie sądzę abyś potrzebował 150g ww po treningu, a co do "powinieneś spożywać 30% tłuszczu" to raczej bym zamienił na do 30% tłuszczu, przy czym lepiej wystartować od 20%,zdecydowana większość w diecie z wysokim udziałem węgli, w połączeniu z surplusem jak przesadzi z tłuszczami, których jakości prawie nikt nie kontroluje [...]
Stworzyć możesz w zasadzie dowolny posiłek, łącząc ze sobą źródła białka i tłuszczów. Jeżeli je znasz oczywiście. Poza tym zapraszam do działu kuchnia sfd lub kuchnia potreningu.pl
Redukcja tkanki tłuszczowej jest etapem kształtowania sylwetki, kiedy to zależy nam na pozbyciu się tłuszczu w jak największym stopniu, przy jak najmniejszych stratach mięśni. Aby tego dokonać, skupić się powinniśmy przede wszystkim na: 1. Diecie: http://www.sfd.pl/Od%C5%BCywianie_i_Odchudzanie-f10.html 2. Treningu siłowym: [...]
Lekko dramat ;-) Kalorii mało i praktycznie 20 % pochodzi z czekolady. Czekolada jest dobra, zdrowa, ale niekoniecznie w takich dawkach. Keczupy, majonezy, wafle ryżowe, ptasie mleczko, 70 g sera żółtego, 60 g wędliny. Z tej "rozpiski" to podobają mi się ziemniaki, jajka, cebula i masło (od biedy kurczak, ale osobiście nie lubię i nie poważam), [...]
Czy sam wiesz, czego chcesz? Jak dales poprzednie zdjęcia i pisalismy, żeby redukowac, to Ci się nie podobało. Masa tez Ci się nie podoba. Zrodla ww to ryże, płatki, kasze, ziemniaki, owoce, dobre pieczywo - nie jakies dmuchane tostowe. Makaron durum albo pełnoziarnisty, nie z jakimis preparatami jajopochodnymi
Jak wszyscy doskonale zdają sobie sprawę, węglowodany są bardzo dobrym źródłem energii w naszej diecie, a energia niezbędna jest to ciężkich treningów, prawidłowego funkcjonowania, a przede wszystkim życia. Dlatego też warto wiedzieć jakie źródła węglowodanów warto wrzucać do posiłków w naszej diecie. Wśród najlepszych źródeł węglowodanów, które [...]
Wątroby nie zaleca się jeść zbyt często, ze względu na wysoką zawartość wit.A. ,,Morliny Boczek wędzony parzony składa się w 85% z boczku wieprzowego, wody, regulatora kwasowości, soli, stabilizatora, przeciwutleniacza i konserwantu (azotynu sodu)'' jeśli na dodatek go podgrzejesz to nasilisz toksyczny wpływ tych związków. Skoro już kupiłeś te [...]
Skoro Twoje zapotrzebowanie kaloryczne organizmu wyszło 3200 kalorii, to tyle też bym ustawił w rozpisce diety. Nie widzę powodu ku temu, aby jeść poniżej zapotrzebowania kalorycznego. Rozkład składników odżywczych wygląda sensownie. Posiłek numer trzy, z owoców lepiej będzie rozłożyć na inne posiłki, zamiast podbijać niepotrzebnie glukozę w [...]
Niestety nie spojrzałem m przydatność tego ryżu. Wiem tylko tyle że był kupiony dzień wcześniej, bo zawsze kupuję 3-4 paczki ryzu. Dlatego pisze byście sprawdzali. Oczywiście jest to informacja dla tych, którzy jednak nie potrzebują takiego "źródła białka" w organizmie. Ja od dzisiaj zaczynam mieć obsesję, a ryzu nie tkne przez jakiś czas. [...]
najlepiej zacząć od ogarnięcia diety, tłuste nie oznacza że coś jest złe, jakby tak było to osoby na low carb gdzie spozycie tłuszczy jest wysokie nie redukowali by, odpowiednie źródła tłuszczy nie powodują odkładania się tkanki tłuszczowej, można nawet powiedzieć ze ograniczenie tłuszczy spowoduję spustoszenie w Twojej gospodarce hormonalnej.
Dlaczego zdecydowałeś się na śniadanie białkowo-tłuszczowe? o ile jaja stanowią zdrowy składnik diety, to smażenie ich na boczku już nie. Jak wygląda kwestia spożycia warzyw? oprócz kaszy jaglanej i ryżu warto wybierać inne źródła węgli jak ziemniaki, bataty, inne rodzaje kaszy, owoce. W diecie występuje kiepski stosunek kwasów tłuszczowych, warto [...]
Dokładnie jak koledzy wyżej piszą co innego 500 kalorii z czekolady gdy jesteśmy na masie i mamy do przejedzenia 4 500 kalorii a co innego gdy jesteśmy na redukcji i mamy 2 200 kalorii z czego 1/3 to praktycznie słodycze. Niestety tego typu rozwiązanie jest mało odżywcze twoje ciało dostaje mało energii dobrej jakości stąd również będzie reagowało [...]
Olej z pestek winogron ma bardzo niekorzystne proporcje kwasów tłuszczowych. Podobnie jak słonecznikowy, czy orzechy ziemne. Zdecydowanie warto go wyeliminować. Poza tym prawie 100g dziennie to abstrakcyjna ilość. Daj inne źródła tłuszczów. Ryby puszczowane rzadko. Bazuj na świezych/mrożonych. Możesz śmiało podbić ilość białka do 2g/kg. masy ciała.
Redukcja tkanki tłuszczowej jest celem wielu osób. Wynika to z różnych przyczyn. Najczęściej po prostu braku dbania o siebie, swoją sylwetkę i zdrowie. Ludziom nie zależy na tym, dopóki nie jest bardzo źle. Wtedy nagle okazuje się, że jest problem z uzyskaniem efektów. Wynika to z zaburzeń hormonalnych wynikających z długotrwałych błędów [...]
Rynek suplementów jest bardzo rozwinięty, co chwila na rynku pojawia się jakaś nowa firma, która oczywiście reklamuje się jako 'innowacyjna' , 'najlepsza' itd. Co innego mogą napisać, by zachęcić klientów? ;-) Ważne przy wyborze danego suplementu jest oczywiście to by pochodził z pewnego źródła, nie "firmy krzak", której nigdzie nie można znaleźć, [...]