Witam zna ktoś może jakiś szybki przepis na pełnowartościowy posiłek? Najlepiej taki który bez problemu zabiorę do pracy i przygotuje dzień wcześniej może być na zimno jak i na ciepło do odgrzania byle był w miarę szybki ponieważ nie mam dużo czasu na gotowanie za każdy sprawdzony przepis z góry dziękuję :)
[...] powodu stresu schudlem na 74 kilo, dalej mialem takie same piersi i brzuch wgl tluszcz mi sie nie pali, teraz w krotkim czasie przytylo mi sie na 85 kg, dodam ze jesli jest zimno to te piersi jeszcze jakas wygladaja bo miesien jest napiety, ale jak jest cieplo to widac przez kowzulke i jest to troche krempujace dla mnie, co byscie mi poradzili? [...]
[...] się problemy. Waga nadal leci w dół i widać postępy ale samopoczucie złe, brak energii, trudno mi się nawet myśli (takie zamroczenie), ciągle odczucie zimna (z rana bardzo zimno, ręce lodowate). Pytanie co dalej? Chętnie bym jeszcze dociął to co zostało. Ale zakładam że takie objawy są oznaką że coś się z organizmem dzieje. Proszę osoby [...]
[...] ale na mnie działa tak: 1. Najpierw pojawia się pobudzenie 2. Później takie dziwne ciarki w różnych częściach ciała 3. Zaczynam się bardzoo pocić i robi mi się strasznie zimno 4. Pogarsza mi się wzrok (nie widzę wyraźnie z odległości kilku metrów) 5. Po 4-5h wszystko przechodzi i wraca prawidłowe widzenie Dodam że wcześniej brałem mocne [...]
Witam. Mam pytanie odnośnie łososia wędzonego na zimno w plastrach i wędzonego na gorąco. Ile mniej więcej razy w tygodniu można go spożywać ? Sama bardzo go lubię i zdążają się tygodnie gdzie wleci ok 500g (na cały tydzień). Czytałam różne opinie od tych że nie trzeba się martwić po te z różnymi przestrogami przed chorobami itp. To jak to w końcu [...]
Tak wiem jesli chodzi o olej rzepakowy to koniecznie musi byc tłoczony na zimno, ale co jesli mam w domu tylko ten zwykły nieszczęsny olej rafinowany? Jeśli spożywałbym raz dziennie łyżkę stołową dodaną do czegokolwiek to mogłaby mi sie stać krzywda na dluzsza mete? Czy jest w ogole sens spożywania tej lyzki stołowej jako dodatek do innych [...]
[...] Smak i intensywny zapach łagodnieją pod wpływem temperatury. Dlatego należy pamiętać, że do gotowania czy pieczenia trzeba go dodać nieco więcej niż do potraw podawanych na zimno. Ze względu na wysoką zawartość wapnia czosnek ma też właściwości odkwaszające. Aż do XIX wieku (tj. do momentu wprowadzenia szczepionek) czosnek należał do [...]
[...] koncentracji endogenicznego testosteronu bez odczytywania zmiany stosunku T/E. Forma budowy HCG jest także niezwykła. Substancja ganotropiny kosmówki jest biała pudrową, zimno suchą substancją, która jest zazwyczaj używana jako kompres czy okład. Oparty na nisko strukturalnej równowadze kompres ten może być łatwo odstawiony na bok dlatego [...]
[...] pszenicy, całe zboża, zielone warzywa liściaste jak sałata, szpinak oraz kapusta, czosnek, orzechy, awokado oraz oleje roślinne. Należy pamiętać o tym, że oleje tłoczone na zimno zawierają znacznie więcej witaminy E niż te produkowane przemysłowo gdyż proces uszlachetniania niszczy aż 75% naturalnej witaminy. WITAMINY H K PP WITAMINA H Inne [...]
[...] uprawa pozwala mnie punkt poza główne przewagi dla właściwego breathing . 1 . Dlaczego Oddychaj Właściwie Właściwe breathing jest ważny : ) przeszkadzać choroba ( zimno , kaszleć , zapalenie oskrzeli , tuberclosis , itd ) B ) czuć dobrze ; C ) uwalniać twoje płuca od nieczystości i zbędny ( tlenek węgla , mleczny kwaśny itd ) ; D ) [...]
[...] trwania tego bodźca, wielkości nagrzewanej powierzchni, temperatury wyjściowej. Najbardziej istotnym elementem sauny fińskiej jest kontrastowość bodźca termicznego (ciepło/zimno), okresowa zmiana wilgotności powietrza i zmiany natężenia pola elektrycznego w trakcie "Löyly". Mimo działania mechanizmów termoregulacji, w wysokiej temperaturze [...]
[...] do chwili uzyskania kaszy. Potem dodać 2 łyżeczki miodu i jeszcze raz zagotować. Otrzymamy smaczną kaszę, którą należy zjeść na dwa razy - rano i wieczorem. Jeść ją można na zimno lub naciepło. 1 garść liści poziomek zaparzyć szklanką wrzątku. Pić 3-4 szklanki dziennie 1 garść liści pokrzywy (majowych) zaparzać szklanką wrzątku przez 5 minut. - [...]
Rozstępy są to blizny-pasma ścieńczałej pomarszczonej skóry, na początku wyniosłe jednak z czasem ulegające zanikowi.. Najczęściej predysponowanymi miejscami do pojawienia się rozstępów są: pośladki, górna część ud, okolice brzucha i bioder, okolice stawów ( kolanowych i barkowych ). W czasie ciąży zmiany umiejscawiają się w obrębie skóry [...]
[...] 2 śniadanie około 12, obiad około 15, podwieczorek po 17, kolacja około 20. Ostatni posiłek na ciepło (obiadokolację) należy spożyć na 4-5 godzin przed snem, kolację na zimno (jak w weekendy) należy zjeść nie później jak 20.30. 3. Posiłki powinny być spożywane regularnie, codziennie w miarę o podobnych godzinach. Systematyczność uczy [...]
[...] by został sam olej. Jednak traci się w ten sposób to, co w nim najcenniejsze. Zostaje dumna, ale pusta nazwa: „olej z pestek winogron”. Gdyby kupić taki olej tłoczony na zimno, bez chemii, i do tego świeżutki, byłby wspaniały. Innym razem kupujemy olej, bo na butelce uśmiecha się do nas czerwone serduszko z fundacji kardiologicznej pod [...]
Znalazłem na internecie dość ciekawy artykuł i postanowiłem go tu zamieścić. Raczej go tu jeszcze nie było , jeżeli jednak się myle to prosze modów o skasowanie tematu. Mam nadzieje że komuś przydadzą się te informacje. Nie zamieszczam tych informacji dlatego aby nabić sobie "sogów" jednak po koleżeńsku wszystkie sogi odbije. Życzę miłego [...]
[...] i świeżą lub kwaśną śmietanę. 5. Używaj tylko tradycyjnych tłuszczów i olejów, włączając w to masło i inne tłuszcze zwierzęce, oliwę typu „vergin" (z pierwszego tłoczenia na zimno), tłoczony na zimno olej lniany i sezamowy oraz oleje tropikalne - kokosowy i palmowy. 6. Jedz tylko chleb pełnoziarnisty robiony na zakwasie, pełnoziarnisty ryz oraz [...]