Cześć! Jak chcesz zacząć redukcję to najlepiej oblicz swoje zapotrzebowanie korzystając z poniższego wzoru: http://www.sfd.pl/-t276436.html - Wzór na zapotrzebowanie kaloryczne.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Aby redukować powinieneś spożywać mniej kalorii niż potrzebujesz, zatem zachęcam do odjęcia około 200-300kcal od obliczonej wartości [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy przytrzymasz dietę i włączysz aktywność fizyczną, to poprawisz kondycję fizyczną.
[...] tkanek. W pożywieniu znajdziesz je w mięsie, rybach, jajach czy nawet strączkach. Węglowodany i tłuszcze to źródła energii. Pierwsze z nich to głównie kasze, ryż, makarony, ziemniaki, owoce, warzywa. Tłuszcze z kolei znajdziesz w tłustych mięsach i rybach, jajach, ale także orzechach, awokado, ziarnach, olejach. Warto na początku nauczyć się [...]
Witam, ryż biały tak jak najbardziej. Ryż biały nie jest wcale zły, chodzi tu o to że np. jedząc ryż brązowy, dziki czy basmati pozostaniesz dłużej syty. Jest to spowodowane mniejszą obróbką produktu, posiada więcej błonnika i składników odżywczych. Chleb pełnoziarnisty żytni jak najbardziej jeżeli masz pewność co do jego pochodzenia i tego z [...]
Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Zmieniony przez - FighterX w dniu 2021-04-29 09:20:24
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Cześć! Jeżeli chcesz przytyć to warto byłoby zacząć trenować siłowo, dzięki temu masa jaką nabierzesz będzie w większości masą mięśniową, oczywiście przy dobrze dobranej diecie. Bez treningu nadmiar kalorii raczej będzie odkładał się w postaci tkanki tłuszczowej, gdyż nie będzie odpowiedniej stymulacji by ją budować. Na początku możesz rozpocząć [...]
[...] a dodatkowo są źródłem wielu witamin i prozdrowotnych substancji. Bardzo dobrym pomysłem jest urozmaicenie diety w różne produkty węglowodanowe, takie jak ryż, kasza, ziemniaki, pełnoziarnisty chleb żytni czy wafle ryżowe. Nie taki tłuszcz zły Pomimo złej sławy tłuszczu, starań ograniczania go w diecie oraz walki z podskórną tkanką [...]
Cześć! Jeżeli dostarczasz węglowodany ze źródeł takich jak: - pseudo zboża (ryż, kasze, komosa ryżowa), - bulwy (ziemniaki, bataty), - warzywa, - owoce czy odrobinę miodu. Sądzę, że nie masz się co przejmować ilością cukrów w diecie. Ze względu na fakt, że oprócz cukrów dostarczasz wiele dodatkowych mikroelementów. Natomiast jeżeli dostarczasz [...]
Cześć! Ćwiczenie czy trening siłowy daje bodziec organizmowi do wzrostu, ale organizm musi mieć z czego budować mięśnie. Dlatego bardzo ważne jest odżywianie w trakcie budowania masy mięśniowej i spożywanie więcej kalorii niż organizm potrzebuje. Zanim zaczniesz warto zacząć od obliczenia jak dużo kalorii potrzebujesz, tutaj znajdziesz wzór - [...]
Dobrej jakości pieczywo będzie podobnym źródłem węglowodanów w naszej diecie, jak kasze, ryże, ziemniaki, płatki zbożowe, czy makarony. W zdrowiej diecie znajdzie się miejsce zarówno na dobrej, jak i gorszej jakości produkty. Ważny jest ogół diety i to na jakich źródłach składników odżywczych będziemy bazować. Na temat pieczywa polecam poczytać [...]
[...] i owoce dają witaminy i wiele innych dobrych składników, ale oprócz tego potrzeba jeszcze odpowiedniej ilości białka, dobrych źródeł tłuszczu i trochę węglowodanów złożonych (kasze, brązowy ryż, ziemniaki). Bardzo fajnie, że wcześnie zainteresowałeś się tematem, bo jesteś młody i w tym wieku z reguły organizm szybko odpowiada na pozytywne zmiany.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Później możesz zacząć myśleć o suplementach takich jak: - Omega 3 - [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] 1 tylko dodaję czosnek przecisniety przez praskę i zdeczdowanie więcej koperku, najlepiej świeżego, ale suszony tez się nada.Sok z cytryny do smaku. Ja ostatnio pieke często ziemniaki i dynię i biore to do pracy z sosem chrzanowym, tym nr 1. Do mięsa, tortilli i warzyw często robie jeszcze taki > jogurt, koncentrat pomidorowy, łyżeczka majonezu, [...]
Ziemniaki w kostkę, wymieszać w przyprawie (u mnie najlepsza słodka papryka) i do piekarnika- mógłbym jeść cały dzień Zgadza sie, potwierdzam. Pychoota :-))