[...] stosować węglowodany wolno strawne i bazować na produktach mniej przetworzonych. Dlatego uwzględniając Twoje pytanie, mogę zasugerować Ci korzystanie z takich źródeł jak ziemniaki (które zawierają zaledwie 2g białka na 100g), ryż ma nieco więcej, podobnie makaron, ale są to bardzo dobre źródła i nie warto ich wykluczać. Z całą pewnością [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Pamiętaj aby sukcesywnie odejmować kalorii z diety. Możesz to robić w sposób taki, że co 7-10 dni odejmujesz po około 200kcal lub [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Źródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
Dlaczego tylko chudą wieprzowinę :-? Z mięsa i podrobów może przecież właściwie spożywać wszystko co zmieści w bilansie. Węgle też mega ubogo: ryż może właściwie każdy, kasze też każdą, ziemniaki, bataty, owoce. Tłuszcz to także właśnie tłuste mięsa i ryby.
Zamieniam też sobie właśnie. Raz ryż, raz ziemniaki, raz kasza itp. Z białkiem tak samo, jem oprócz tego wyżej jeszcze udka kurczaka, ryby też ale rzadziej, ser żółty, mięso wieprzowe. Makro jest okej? Może białko zmniejszyć do 2 a dać w tłuszcze i węgle więcej?
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Suplementy, które możesz brać na poprawę skóry to - Omega 3 - https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_Omega_3_Strong-opis40345.html - [...]
[...] warto korzystać: najlepsze źródła białka: chude mięso, chude ryby, nabiał, jaja, nasiona roślin strączkowych, odżywki białkowe najlepsze źródła węglowodanów: kasze, ryże, ziemniaki, makaron, dobrej jakości pieczywo, warzywa i owoce najlepsze źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, orzechy, ewentualnie olej rzepakowy, awokado Grupa druga produkty, [...]
Cześć! Jest to sylwetka, która wskazuje bardzo dobry potencjał na rozbudowę. Jeżeli będziesz sumienny i dobrze ułożysz sobie żywienie, to możesz naprawdę fajną sylwetkę zbudować. Żeby wiedzieć ile powinieneś spożywać kalorii zapraszam do artykułu poniżej: Gdy odżywianie usystematyzujesz, to warto zadbać o dobry trening. Poniżej masz kilka [...]
[...] łyżek płatków owsianych ,odrobina wody, banan ,kilka orzechów, masło orzechowe 2 śniadanie: omlet ,2 jajka 2lyzki mąki, 2 łyżki dżemu, jogurt ,banan Do tego zawsze kawa Obiad raczej zdrowy ,ryż, ziemniaki ,mięso, surówki, czasem mięso w jakimś sosie Podwieczorek - czasem jem owoce Kolacja :zazwyczaj jest to jedna cała bułka i Połówka
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy będzie Ci brakowało pomysłów na posiłki możesz dorzucić odżywki typu gainer, polecam te: - [...]
[...] najmniej tłuszczów. Można znaleźć takie, które mają około 1,5-3 grama na 100 gramów w Biedronce. Zdaje się, że w Netto też były. Poza tym, zawsze też można po prostu pokroić ziemniaki i upiec bez dodatku tłuszczu lub tylko spryskać cooking spray. Jeżeli chcesz coś przenośnego, to w Lidlu/Biedronce można kupić Air Fryer za około 150-250 złotych.
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. W trakcie redukcji skłaniałbym się do białka na poziomi 2,5g/kg masy ciała. Zmieniony przez - FighterX w dniu 2021-05-11 15:12:02
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] możesz przytyć. Dlatego zawsze należy zachować umiar. Wszystko z głową. ;) Podsumowując, wybieraj mięsa smażone kontaktowo lub w małej ilości tłuszczu, bez dodatku sosu, ziemniaki z wody, ryż i kasze także bez sosu. Raczej surówki lub warzywa z wody niż warzywa z masełkiem i sałatki o nieznanym do końca składzie. Istotną kwestią będzie także [...]
[...] Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Następnie warto byś regularnie obniżała kaloryczność diety po 100-200kcal co 7-10 dni lub gdy będziesz widziała stagnację (stagnacja [...]
[...] tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Tak by to wyglądało w skrócie.