[...] domowych. Nie mówię, że IG jest bez znaczenia, ale sam sobie mocno nim głowy nie zawracam. Jeśli ktoś chce się sugerować tym parametrem, to polecam wziąc poprawę jeszcze na zawartość węgli w produkcie - czyli na ładunek glikemiczny. Ten też ma pewne ograniczenia, ale jest bardziej "zyciowy". Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-11-24 00:44:50
w econo nie koniecznie problemem była zawartość białka, co dodatek sojowego przynajmniej do niektórych partii. A odżywkę białkową można zafałszować na wiele sposobów tak - by w badaniu wyszła odpowiednia ilość protein (np dodając glicyny lub tauryny lub kreatyny). Dlatego wiele odżywek białkowych zawiera dodatek w/w.
Jeśli dobrze rozumiem, to w przypadku ECONO poddano je badaniu za zawartość białka sojowego. I wyszło, że zawiera kilkanaście procent. Czy zbadano jaki rodzaj białka stanowi reszta?
[...] teraz zupełnie inaczej takie diety wyglądają. Teraz w normalnym low carbie, w chudym mięsie (kurczaku np.) jest go mało, tłuszcze zazwyczaj to nnkt. Widzę tutaj minimalną zawartość tłuszczu zwierzęcego. Ten artykuł mógłby namieszać, ale kiedyś kiedy low carb i wszystkie nisko ww opierały się na tłustym żarciu bez ww. "Osobiście nie jestem [...]
Książka autorstwa doktorow i wykladowcow z AWF Katowice. Posiadam dwie takie ksiazki dlatego tez jedna chcialbym sprzedac. STAN NOWA. Adam Zając, Stanisław Poprzęcki, Miłosz Czuba, Dariusz Szukała Stan książki: NOWA Wydawnictwo AWF Katowice 2010 Stron: 464 Nakład: 700 egzemplarzy Format: 30 x 21,5 cm Okładka: miękka Spis treści: ROZDZIAŁ [...]
Myślę że nie jest to przereklamowane. Tłuszcze w niewielkich ilościach faktycznie działają pozytywnie na odbudowę tłuszczu międzymięśniowego i poprawiają jego zawartość w nich. Jednakże po treningu zmiany hormonalne jakie zachodzą na nie długi czas umożliwiają wykorzystanie nam tego, jako krótkiego okresu na dostarczenie większej ilości składników [...]
[...] - czy suma sumarum wyjdzie na jedno i to samo. Tłuszcze w niewielkich ilościach faktycznie działają pozytywnie na odbudowę tłuszczu międzymięśniowego i poprawiają jego zawartość w nich. Z tego co pamiętam, były to wartości sięgające 1500kcal z tłuszczu, czyli ~ 160g tłuszczu tu:zemulgowanego i nie zaobserwowano negatywnego wpływu na [...]
[...] pod czas treningów, minimum godzinę do półtora przed treningiem powinieneś skończyć jedzenie ;)) inaczej moga powstać mdłośći, z reguły ciśnienie krwi musi podnieść sie w organiźmie jak ćwiczysz, więc łatwo zwrócić zawartość żołądka ;)) Kiedyś przy pompkach popijałem mleczko, za któryms razem wylądowałem w ubikacji, nie polecam zabawy ;))
j/w sam korzystam z wielu firm, jak również z formowych i jakoś różnicy nie widzę. poza tym właśnie skład na etykiecie i zawartość procentowa biała zazwyczaj przemawia na białka rodzime, których kontrola i wahania % zawartości białka są dużo bardziej restrykcyjne niż za granicą
Witam kupiłem No-Xplode i miało mi dojść do tego Double Impact Iron Horse ale okazało się że niestety nie mają tej odżywki i trudno ją dostać ... Czy możecie polecić coś zamiast tego Double impact z tym składem lub podobnym ? Double Impact : Zawartość jednej porcji zaw: AAKG (alfaketoglutaran argininy)(2:1) 3200 mg Jabłczan cytruliny (2:1) 1400 [...]
jakosc bialka i jego ilosc Zawartosc cukru w weglach jakosc wegli j/w 2 pierwsze ktore wymienilem bija na łeb na szyje reszte ale fakt ze cena dosc duza choc mutanta teraz mozna znalezc okazyjnie dlatego podalem te 3: Mutant, Up Your Mass oraz Monster Mass - tani - lecz dobrej jakosci o dobrym skladzie i dosc duzej ilosci bialka spojrzalem w [...]
dodaj anty katabolik ja polecam bcaa mega caps olimp rozumiem, że to co w koncentracie, czy izolacie białkowym nie wystarczy Też jest wysoka zawartość waliny, leucyny i izoleucyny PS. @ Knorr_1: spożywam rano tran w kapsułkach i vitrum Zmieniony przez - Lao Che w dniu 2009-03-15 11:08:56
W sezonie zimowym mrożone warzywa mają więcej witamin, niż świeże. Warzywa mrożone są zaraz po zebraniu, a same zamrożenie mocno nie wpływa na zawartość witamin.
[...] mg/100 g produktu. Zaletą masła z kolei jest naturalne występowanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie A i D. Istnieje dość powszechny mit, że ze względu na zawartość witaminy A masło jest niezbędne do prawidłowego funkcjonowania wzroku. Nie jest to jednak prawda, gdyż na wzrok wpływa podaż tej witaminy w całym pożywieniu, a nie [...]