/ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/537c387894084a76b3d68a2276e70a7f.jpg Miód jest produktem spożywczym wytwarzanym oraz przechowywanym przez pszczoły w plastrach uli. Z definicji, miód jest produktem czystym, do którego nie dodano żadnej substancji obcej. Produkt ten jest bogatym źródłem głównie węglowodanów, jednakże poza nimi zawiera również związki [...]
K-Mg-Zn informacje nie jestem autorem informacji tu zamieszczonych, zbierane one były przez jakiś okres czasu także nawet nie pamiętam linkow do stonki z których je wklejałem ( miały one służyć tylko dla mnie ale postanowiłem się podzielić może komuś się przyda chociaż jakaś część ) Pozdrawiam Potas Podstawowe informacje Potas bezpośrednio [...]
Witam, znalazlem fajny artykulik nie wiem czy byl ale napewno wart przeczytania --------------------------------------------- Nadwaga lub otyłość to problem znaczącej części społeczeństwa. W ich rozwoju dgrywają rolę zarówno czynniki genetyczne jak i środowiskowe. Przyczyną otyłości może być duży apetyt i wtedy konieczne jest znalezienie [...]
artykuł zaczerpnięty z miesięcznika "Kilturystyka i fitnes". Kreatyna jest aminą występującą w tkankach człowieka. Znajduje się także w małych ilościach w żywności pochodzenie zwierzęcego. Związek ten jest powszechnie stosowany przez sportowców, ponieważ jest traktowany jako skuteczny i bezpieczny sposób poprawieniasprawności fizycznej. Gdzie [...]
Ogladalem wczoraj trwam (przez przypadek, nie smiac sie) i bylo cos o kielkach.Pani mowila tam ze w nasionku po wykielkowaniu zwieksza sie ilosc witamin nawet o 200%(woow) takze bylyby one wspanialym dodatkiem do naszych diet wiec czytajcie i kielkujcie Kiełki - szansa na zdrowie i nowoczesność Na rynku żywności pojawiają się ciągle nowe [...]
Znalazłem w sieci ciekawy art, chyba jeszcze się tutaj nie pojawił, wiec czytajcie Fałszerze jedzenia Polscy producenci żywności zaczynają naśladować zachodnie sposoby jej wytwarzania Przemysłowe metody w rolnictwie i przetwórstwie często powodują fałszowanie produktów i nabijanie klientów w butelkę. Na rynku spożywczym zapanowała [...]
Mity o zdrowym jedzeniu Mit 1: Współczesna medycyna Światowa Organizacja Zdrowia przebadała 2600 osób skarżących się na układ krwionośny. Osoby te zobowiązano, by przez 10 lat odżywiały się według zaleceń współczesnej medycyny, m.in. zalecano pacjentom zastąpić tłuszcz zwierzęcy tłuszczem roślinnym. Po upływie tego czasu podzielono pacjentów na [...]
Charakterystyka makroskładników W prawidłowo ułożonej diecie powinny znajdować się odpowiednio dobrane do naszych potrzeb ilości białka, węglowodanów i tłuszczy. Właściwe żywienie może powstrzymywać rozwój choroby/schorzenia a nawet doprowadzić do całkowitego wyzdrowienia osób chorych. Węglowodany: Są to związki organiczne składające się z węgla, [...]
[...] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11158939 spozywano posilki zawierajace 30g bialka w postaci -kazeiny -aminokwasow (AA) -wpc (?) -wpc*n (kilka dawek wpc) badana zawartosc leucyny po 7h po spozyciu kazeiny vs. AA i WPC vs. WPC*n wyniki: kazeina 38 vs. AA -12 wpc*n 87 vs. WPc 6 wnioski: trawienie bialka jest zalezne od zrodla,i w [...]
Mity o zdrowym jedzeniu Mit 1: Współczesna medycyna Światowa Organizacja Zdrowia przebadała 2600 osób skarżących się na układ krwionośny. Osoby te zobowiązano, by przez 10 lat odżywiały się według zaleceń współczesnej medycyny, m.in. zalecano pacjentom zastąpić tłuszcz zwierzęcy tłuszczem roślinnym. Po upływie tego czasu podzielono pacjentów na [...]
Witam, chciałem opisać mój sposób na dietę na bazie kilku lat eksperymentowania, zdobytej wiedzy. Wszystko zapiąłem w jednym artykule najogólniej i najprościej jak się dało. Mam nadzieję że odniesiecie się do tego artykułu i wskażecie ewentualne błędy: Witam. Po kilku latach testowania różnych diet i suplementów postanowiłem podzielić się swoimi [...]
Artykuł ten przeznaczony jest dla osób, które postanowiły zmienić swoje nawyki żywieniowe, ułożyć dietę, poprawić stan zdrowia czy poprawić wygląd swojej sylwetki. Treść będzie napisana prostym językiem z przeznaczeniem dla osób, które pierwszy raz zaglądają w tematykę żywienia człowieka. W artykule podałem odnośniki do prac, które szerzej [...]
Witam, jako że niedawno zakończył się konkurs TREC-a w dziale ODCHUDZANIA, w którym również brałem udział, no ale cóż wygrali lepsi, chciałbym podzielić się z wami moim spojrzeniem głownie na aspekt suplementacji podczas redukcji. Pisanie pracy zajęło mi troche czasu, wiec głupio jakby się zmarnowala u mnie na kompie. MOJA REDUKCJA Z FIRMĄ TREC [...]
DLACZEGO MIĘSIEŃ ROŚNIE ( OD KOKSU ) - czyli endokrynologia wzrostu mięśni Uwaga ode mnie: Tekst jest moim wolnym tłumaczeniem rozdziału „Endocrynology of Muscle Growth" z książki „Anabolics 2009". Tekst tłumaczyłem najpierw zdanie po zdaniu, a potem składałem z niego sensowną polską wersję. W niektórych miejscach tłumaczenie nie miałoby sensu, [...]
Witam wszystkich moim pierwszym postem na tym forum : ) Na wstępie chciałbym zaznaczyć, iż dietę starałem się ułożyć zgodnie ze wszystkimi zaleceniami, tematami, poradami jakie znalazłem na forum. Mam nadzieje, że wszystko wymieniłem i nie będe musiał wam kłopotu. Z racji tego, iż kompletnie się nie znam na tym prosiłbym o korekty. Zaczynamy: Płeć [...]
Cała prawda o wodzie Zimna woda zdrowia doda. Święta racja! Nie mamy tylko pojęcia, która woda jest zdrowa. Lubię wodę. Piję jej dużo. Wolę gazowaną od niegazowanej, źródlaną od mineralnej. Tylko czy to dobrze? Jaką wodę warto pić? Sprawdzam badania marketingowe i okazuje się, że mój wybór pokrywa się z gustem większości Polaków. Najchętniej [...]
Część artykułu który się ukazał jakiś czas temu w "Ochronie Mienia i Informacji". ZAGROŻENIE BŚT 1 I BŚB 2, A DZIAŁANIA OCHRONNE W OCHRONIE OSÓB „Wszystkie substancje są truciznami. Nie ma takiej, która nie jest trucizną. Wielkość dawki różni truciznę od lekarstwa.” Paracelsus Codziennie media donoszą o coraz to nowych zamachach [...]
Czat który zakończył się dosłownie kilka minut temu. Niektóre pytania głupkowate. Zadałem kilka porządnych np co z Dymkiem itp ale czasu zabrakło na odp. No cóż zobaczcie sami :) (09:30) * Pokój Dzień_Dobry_TVN jest teraz moderowany Mariusz_Pudzianowski (09:24) : Witam wszystkich na czacie Mariusz_Pudzianowski (09:26) : Wszystko po staremu, [...]
CZ.II. CZY NADMIAR NIENASYCONYCH KWASÓW TŁUSZCZOWYCH W DIECIE CZŁOWIEKA MOŻE SZKODZIĆ ZDROWIU? Awers + rewers, czyli złoty środek? W części pierwszej w przystępny sposób wyjaśniłem, dlaczego i w jaki sposób nadmierna ilość nienasyconych ( a przecież w odpowiedniej ilości działających prozdrowotnie) kwasów tłuszczowych może zagrażać [...]