[...] - dobra jest bo pozwala oceniac na oko rowniez w restauracji w gosciach itd...: 6g ww to 2/3 kubka gotowanych warzyw calych, 1/2 posiekanych, 1/4 gniecionych, 1 kubek salaty (byle nie lodowej) połówka malego awokado, cebule mozesz uzywac jako przyprawe , posiekana w ilosci jednej lyzeczki. zasada kubków odnosi sie do warzyw (zaczne teraz [...]
[...] upieczona, mniaaaam!!! do tego jeszcze salatka (pytales czy wystarczajaco jem salatek.... ja jem wielka miseczke do kazdego posilku, oprocz okolotrening., w tym jest mnostwo salaty zwyklej, lodowej, szczypior, pomidora kupa, ogorasek swiezy, papryki duzo i tak wsowam. czyli tu mam ok 5 g tluszczu(z polowy lyzki stolowej oliwy), ale cala lyzka to [...]
czy tą resztę ww mogę podbić warzywami?czy układając miskę muszę tak zrobić aby bez warzyw było te 160g ww?? bo właśnie zauważyłam, że coś mało kcl i ww mi wyszło, na dzień zjadam 2 papryki (żółta i czerwona), do tego dużo sałaty lolo i lodowej...no i na obiad będzie kapusta kiszona z oliwa i cebulka...
Sałatka z kurczakiem :) - filety z kurczaka - 2 sztuki - oliwa z oliwek - 4 łyżki - 1/2 główki sałaty (najlepiej lodowej) - orzeszki włoskie (również mogą być pistacje) albo te i te po 1 dużej łyżce. - Przyprawy wg. własnego uznania ;) KAŻDY LUBI INACZEJ, POLECAM PRZYPRAWĘ DO ZŁOTEGO KURCZAKA KNORR - sos sałatkowy POLECAM : Sos sałatkowy Włoski [...]
[...] O lodowej jest napisane, ze zawiera "mało cennych składnikow". Sa rowniez podane BTW, blonnik, witA&C, kwas foliowy, fe, k, mg i ca ale to chyba dla normalnej salaty (maslowej, dobre zrodla zelaza ). Nie wiem jak bardzo sie mozna na tym opierac, ale jesli chcesz to podam. Pozdr. edit: i sa trzy chyba dobre przepisy na salatki z [...]
Pera, zrób sobie tuńczyka po mojemu - nie można nim rzygać, nigdy :) spełnia zadanie Low Carb ;) *puszka tuny *pół cebulki *przywprawa meksykańska kamis *oliwa *sałata *pół pomidora *ogórek hiszpański zielony odsączacz go z wody, wyrzucasz na talerz, posypujesz na całości przyprawą meksykańską (dzięki niej, w dużej mierze ten tuńczyk tak smakuje), [...]