SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

właściwości drożdży

  • Legenda symboli E-xxx

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i wapniowej - E203. Luksusowy, drogi konserwant syntetyczny. Związek ten otrzymano po raz pierwszy z jagód Sorbus aucuparia L. w połowie ubiegłego stulecia. Jego znakomite właściwości skłoniły chemików do opracowania znacznie prostszej metody syntetycznej. Mało toksyczny: LD50 dla człowieka wynosi około 10 g na kilogram wagi ciała. Już w [...]

    Odpowiedzi: 15 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-01-14 02:14:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Candida - najważniejsze informacje

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    [...] Głównym czynnikiem sprzyjającym przerostowi candida jest nadmierne przyjmowanie antybiotyków szczególnie o szerokim spektrum. Antybiotyk będący produktem pleśni o właściwościach bakteriobójczych, nie jest w stanie wybiórczo unicestwić złych bakterii pozostawiając lactobicilus, który spełnia pozytywną rolę. Usuwa wszystkie bakterie [...]

    Odpowiedzi: 192 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-09-05 18:35:36 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] aż po choroby skóry. Podsumowanie Jak widzisz, nie tylko żywność jest źródłem ważnych dla jelit składników odżywczych. Znajdziesz je również w wymienionych napojach, które mają niesamowite właściwości. Jeśli odpowiada Ci smak, wypróbuj także soki z kiszonek i nie zapominaj o wodzie, która równoważy dobre bakterie w jelitach i je chroni.

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4056 Data: 2021-04-30 13:44:19
  • [...] z najlepszych sposobów na wyeliminowanie złych bakterii i zatrzymanie dobrych jest właśnie spożywanie sfermentowanej żywności i napojów. Dużo się też mówi o odchudzających właściwościach sfermentowanych produktów. W jaki sposób sprzyjają one utracie wagi? Głównie za sprawą bakterii jelitowych, które mogą regulować masę ciała, ale także dzięki [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1196 Data: 2022-01-19 12:28:15
  • Olej kokosowy a cholesterol

    Artykuł
    Zdrowie

    Olej kokosowy obecnie jest najczęściej wykorzystywanym olejem w naszych domach. I to nie tylko do smażenia potraw, doskonale sprawdza się również jako krem czy nawet produkt do natłuszczania np.: drewna. Zastosowań ma kilka, ale na patelni razem z rybą czy mięsem, ląduje najczęściej. Podsumowanie Nie ma złych tłuszczów, są tylko takie, które [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15068 Data: 2017-11-19 11:48:46
  • Już sama nazwa brzmi dość egzotycznie niczym tajemny eliksir z odległych krain. Nie są to zupełnie sprzeczne skojarzenia, ponieważ już 2000 lat temu kombucha znana była na dalekim wschodzie jako "eliksir zdrowia" o ogromnych korzyściach zdrowotnych dla kluczowych narządów - serca, mózgu i jelit. Wytwarzana jest ze słodkiej herbaty, napełnianej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6632 Data: 2018-01-21 10:48:06
  • Dlaczego warto jadać kiełki?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] przez kilka dni, pamiętając, by trzymać je w lodówce. Podsumowanie Kiełki to wciąż niedoceniany element naszego jadłospisu. Mają dość wąskie grono fanów, dlatego, że ich właściwości nie są aż tak znane. Są prawdziwą esencją zdrowia. Nie od dziś wiadomo, że nasiona roślin są pełne cennych substancji odżywczych – w końcu to z nich ma wkrótce [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3430 Data: 2017-08-05 15:18:24
  • Historia wykorzystania przez ludzi drożdży sięga starożytnego Egiptu. Średniowieczni mnisi opisali proces, dzięki któremu dodawanie drożdży do ciasta na chleb sprawia, że wzrasta i nabiera lżejszej konsystencji, natomiast w XIX wieku Ludwik Pasteur odkrył rolę drożdży w fermentacji, co doprowadziło do rozwoju nowoczesnych technik warzenia piwa.  [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 687 Data: 2023-04-08 20:06:09