[...] nerki przez związki azotowe będace produktami przemiany białka. Co więcej nadmiar białka także jest przekształcany w tłuszcz jest to jednak proces nie tak łatwy jak w przypadku węglowodanów. Zatem wynika z tego następujący fakt: Trzeba zjeść tonę mięcha i odżywek białkowych wtedy masa pójdzie, ale nasze nery dostana mocno po du...ie" :)
z wolna przemiana materii raczej nie powinienes siegać po gainery- ogolnie nie za duzo węglowodanów w diecie. musisz to sam obliczyć i wdrożyć, sprawdzic w praktyce. jednak ogólnie odradzam każdego gainera w takich przypadkach.
[...] warto stosować? Suplementacja aminokwasami jest zasadna szczególnie w takich przypadkach, jak: -niski poziom tkanki tłuszczowej, -niska kaloryczność diety, -niska podaż węglowodanów, -intensywne i następujące po sobie w krótkich odstępach czasu jednostki treningowe. Podczas rozwoju masy mięśniowej wspomaganie się aminokwasami jest jak [...]
[...] nienasyconych kwasów tłuszczowych i ich stosunek względem nasyconych są bardzo korzystne z punktu widzenia odżywczego. Ponadto „maca” zawiera około 70% węglowodanów ogółem, w tym przyswajalnych 52% oraz około 20% błonnika pokarmowego. Bogaty pod względem jakościowym i ilościowym jest zestaw witamin: A,B1,B2,B6,C i E oraz [...]
czellista a stad biorę takie rarytasy, że nie tajemnica jest, że na IF poprawia się wrażliwość na insulinę a wiec większa pula węglowodanów wchodzi w glikogen mięśniowy a mniejsza w tkankę tłuszczową, widzę, że braki wiedzy u Ciebie są. OTTO według mnie Piotrkowicz wie co mówi, sam miałem progres i masowy i siłowy na średnio 80 g węgli. Jak dasz [...]
czellista a stad biorę takie rarytasy, że nie tajemnica jest, że na IF poprawia się wrażliwość na insulinę a wiec większa pula węglowodanów wchodzi w glikogen mięśniowy a mniejsza w tkankę tłuszczową, widzę, że braki wiedzy u Ciebie są. Jak dasz 200 g węgli a reszta tłuszcz to się ulejesz jak prosiaczek. Jeśli nie wierzysz to uwierzysz po jakimś [...]
[...] wysokim poziomem aminokwasów rozgałęzionych, najwyższą wartością biologiczną (BV 159), wysokim procentem zawartości białka w 100 g produktu oraz znikomą ilością węglowodanów (w tym cukrów) i tłuszczów. Produkty tej klasy są trochę droższe od prostszych składowo koncentratów białka serwatkowego (WPC), ale jest to związane z jeszcze [...]
Jestem tu wlasnie po to zeby ktos mi pomogl ulozyc diete. Co jesc a czego nie bo niektorzy mi mowia ze wlasnie niedobory diety mozna suplementami nadrobic. To samo w internecie znalazlem. Gdybym potrafil sam ulozyc sobie diete i mial pojecie o wszystkim nie pisalbym. Nikt od razu orlem nie jest. Chce zasiegnac opinii czy jest tak jak wyczytalem i [...]
[...] Ci skupić się na odpowiednio zbilansowanym udziale składników odżywczych. Będzie to udział 1,6-2 g/kg masy ciała białka, minimum 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. Aby wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, warto zaznajomić się ze wzorem: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- W [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] - ustalenie zalecanej ilości makroskładników: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów, reszta kcal z węglowodanów - dobór zalecanych źródeł makroskładników: białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html tłuszcze [...]
wiatry i wzdecia powstaja od ; mleka, pieczywa ( zwlaszcza ciemnego), kaszy gryczanej, platkow owsianych, nasion roslin straczkowych,kapusty nadmiernej ilosci weglowodanow w diecie!!! nie bierz po uwage tzw "piramidy zywieniowej " to anachronizm , tak sie karmi krowy na pastwisku a nie ludzi , mialem identyczne problemy i po ich [...]
[...] około 200-300 kcal. Uzyskany wynik dzielimy na zalecane ilości składników odżywczych. Są to 1,7-2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. Ilość posiłków nie ma znaczenia, więc wybieramy taką, jaka nam pasuje. Ostatni etap to dobór odpowiednich źródeł makroskładników: 1. Białka: [...]
[...] insuliny przez aminokwasy. Przy podaniu produktów nabiałowych z węglowodanami ten wpływ zdaje się być synergistyczny w przeciwieństwie np: do mięsa, odnośnie podawania bez węglowodanów też można coś znależć... Czy to coś oznacza? daje to myślenia? trudno powiedzieć. Z pewnością nie jest to sugestia by zastąpić twaróg odżywkami serwatkowymi.
[...] jest optymalnym rozwiązaniem – dieta powinna być zbilansowana, dostarczająca nam jak najwięcej różnych wartości odżywczych. Jak najbardziej można manipulować ilością białka, węglowodanów i tłuszczów, ale powinno to być robione stopniowo by dać sobie czas na obserwacje organizmu. - trening – jest mocno związany z dietą. Powinny być ukierunkowane [...]
[...] zbilansowaną. Kobiety mogą źle reagować na restrykcje węglowodanowe nawet według licznych opracować naukowych, choć ciężko określić czy było to efektem ograniczenia spożycia węglowodanów czy raczej ogólnie niskiej kaloryki. Może jednak pojawić się gorsze samopoczucie, wyrzuty kortyzolu, zaburzenia cyklu miesiączkowania, szczególnie kiedy zbyt [...]