[...] nigdy nie spożywajmy posiłków tłustych i bogatych w węglowodany gdyż właśnie to węglowodany powodują odkładanie się tłuszczy. Naszą dietę oprzemy na znacznej redukcji węglowodanów (może to objawiać się lekkim zmęczeniem organizmu w ciągu dnia, dlatego też, jeżeli w ogóle nie będziemy mieli sił to warto chociaż troszeczkę zwiększyć ich [...]
[...] większość jogurtów znajdujących się na polskim rynku nie powinna być przez nich spożywana. „Rekordziści” dodają sztucznych środków zagęszczających podwyższających zawartość węglowodanów nawet do 18% a obniżają zawartość białek nawet do 2,5% (mleko przypominam zawiera około 3,2% białka). A więc pijąc jogurt pijemy rozcieńczone mleko „naładowane” [...]
[...] naszego repertuaru obróbki kulinarnej. Dlaczego ? Oto fakty Np.. frytki tak popularne w każdym barze lub restauracji, zawierają około 15% tłuszczu, do 555 wody, oraz do 30% węglowodanów i białek razem. Obliczmy teraz procentową wartość energii pochodzącej z tłuszczu dla 100.g frytek. ( Przypominam, że wartość energetyczna tłuszczy wynosi - [...]
[...] warzywa kiszone, konserwowane lub marynowane. UWAGA: Banany, winogrona, figi, gruszki oraz wszystkie owoce suszone (rodzynki, figi, daktyle, śliwki) zawierają dużo cukrów i węglowodanów złożonych, a avokado i kokos zawierają tłuszcz - dlatego są one bardziej kaloryczne i należy je ograniczać w diecie. Ziemniaki i niektóre warzywa (groch, fasola, [...]
[...] kawy. Dlatego nigdy nie rezygnuj ze śniadania, które musi dostarczyć organizmowi niezbędnego na początek dnia paliwa. Najlepiej, jeśli poranny posiłek składa się z porcji węglowodanów złożonych (zawiera je pieczywo i płatki śniadaniowe), cukrów prostych (z owoców lub dżemu) i lekkostrawnych białek z mleka lub fermentowanych napojów mlecznych. [...]
[...] z niewielką zawartością tłuszczu (w postaci lecytyny i MCT). Nie zawiera substancji drożdżowych i skrobi. Jest to specjalnie skomponowana mieszanka niskocząsteczkowych węglowodanów, wysokiej jakości hydrolizatu białka serwatkowego, aminokwasów, witamin i minerałów w optymalnych proporcjach dla szybkiego przyrostu masy i siły mięśniowej. [...]
[...] mięśni. Głównym elementem niezbędnym do budowy mięśni jest białko, dlatego dieta na przyrost masy polega na spożywaniu większej ilości wysokiej jakości białek, a także węglowodanów złożonych, które chronią białko przed rozkładem. Najbardziej optymalny system zakłada, że należy jeść minimum 5-8 posiłków w ciągu dnia, z których każdy powinien [...]
[...] nadkompensacji. Metoda kilkudniowego opróżniania glikogenu, a następnie fazy ładowania jest na pewno znana większości z Was. Mogę zasugerować tutaj inną metodę ładowania węglowodanów. Po przeprowadzeniu treningu wytrzymałościowego trwającego około 1godz, obniżamy poziom glikogenu. Kolejne 3 dni stosujemy mniej intensywne treningi i dietę ze [...]
[...] osoby, które chcą stuningowac PLUTONIUM i dostarczyć razem z nim białko powinny mieszać go tylko z aminokwasami: ULTRA AMINO, AMINO ANABOL, MEGA BCAA, BCAA TST 4) zażywanie węglowodanów podczas treningu - PLUTONIUM zawiera relatywnie mało węglowodanów, dlatego nie będąc na ostrej diecie można stosować CARBO PLUS lub CARBO PUR podczas treningu [...]
[...] brzucha (może ABS) i spędzać po jednej godzinie na basenie. Obliczyłem, że dziennie powinienem spożywać: 2098-2175 kcal 157-161g białka ok. 47g tłuszczy 262,5-275g węglowodanów Starałem się tak ułożyć dietę, żeby dzienne zapotrzebowanie energii składało się z 30% kalorii z białka, 50% z węglowodanów i 20% z tłuszczy. Oto przykładowe [...]
[...] udział w procesach energetycznych biorą witaminy B1, B2, B3 i B6 Witamina B1 (tiamina) Głównym zadaniem witaminy B1 jest ułatwienie pozyskiwania energii ze spalania węglowodanów i zmniejszanie produkcji kwasu mlekowego. Z tego powodu jest częstym składnikiem różnorakich odżywek węglowodanowych. Tiamina wpływa na ogólne napięcie [...]
[...] są odpowiedzialne za walkę z wolnymi rodnikami tj. produktami ubocznymi przemian metalicznych w naszym organizmie. Witamina B1 (tamina) - niezbędna w procesie spalania węglowodanów. Witamina B2 (ryboflamina) - przydatna w spalaniu tłuszczy i cukrów oraz przy odbudowaniu zniszczonych lub uszkodzonych tkanek. Witamina ta odgrywa ważną rolę w [...]
[...] Witamina B1 ( tiamina). Występowanie: produkty zbożowe, ciemne pieczywo, płatki owsiane, mięso warzywa strączkowe, orzechy i drożdże. Rola: pozyskiwanie energii ze spalania węglowodanów i zmniejszenie produkcji kwasu mlekowego, przenoszenie impulsów nerwowych. Zapotrzebowanie: dla mężczyzny ważącego ok. 70kg, prowadzącego umiarkowany tryb życia [...]
[...] / dodatkowe 25-30g BIAŁKA/ W PORCJI ODŻYWKA WĘGLOWODANOWO-BIAŁKOWA np.X-TREME WEIGHT GAINER /INKOSPORT/ # /LUB INNY GAINER w/w firm do 20%białka i 70% węglowodanów/-lub innego tego typu preparatu w formie SHAKEA 1x rano do śniadania (uzupełnienie) ok.50g lub w zastępując je ok.150g . Dodatkowo można [...]
[...] swoich sił witalnych, witamin i substancji mineralnych. „To, co zostaje, zawiera czyste, rafinowane węglowodany. Ciało nie może wykorzystywać tej rafinowanej skrobi i węglowodanów, jeśli nie występują razem z nimi usunięte białka, witaminy i substancje mineralne. Natura dostarcza tych elementów w każdej roślinie w ilościach wystarczających [...]
[...] ma zbytnich problemów. Dietę zawsze ,,raczej" (ehh te święta...;) trzymałem. Razem z odżywkami uzupełniającymi dietę obliczyłem ją mniej więcej na: 2 - 2,5 g białka 4 - 5g węglowodanów oraz minimalne ilości tłuszczu Nie mam sie tu za bardzo co rozwodzić. Podstawa jak wiadomo jest, pierś z kurczaka, tuńczyk, ryż, chudy ser, niskotłuszczowe [...]