[...] z różnych powodów wyższych w drodze do tramwaju szedłem do sklepu i kupowałem sobie duży serek wiejski a do tego dwie bułki grahamki. teoretycznie zawartość białka i węglowodanów jest zblizona, ale ogólnie nie polecam- przykładowo mój żołądek mocno protestował .. Ale to tylko propozycja na jakieś trudne przypadki od czasu do czasu.. [...]
[...] Study oraz Health Professionals' Follow-Up Study. Oto co dziś proponują. Przede wszystkim radzą ograniczyć ilość białego pieczywa, makaronów i ziemniaków - dostarczycieli węglowodanów, które dziś uznawane są za naszego największego wroga. Możemy jeść więcej drobiu, ryb i owoców morza oraz jajek, które jeszcze do niedawna były uważane za [...]
[...] / cukier = więcej insuliny = więcej hormonów = więcej sebum (łój) = więcej bakterii = więcej trądziku. Zatem bardzo ważna jest jednorazowa ilość i rodzaj pochłoniętych węglowodanów. Niestety w naszym jadłospisie przeważają produkty wprost napakowane węglowodanami. Szczególnie kaloryczne są te gotowane i pieczone. Wystarczy przytoczyć [...]
[...] Carbo jest to odżywka węglowodanowa, której nazwa pochodzi od części słowa z j. ang. „Carbohydrates”, co oznacza węglowodany. Odżywka ta zazwyczaj stanowi mieszankę węglowodanów złożonych jak maltodekstryny wraz z dodatkiem glukozy. Carbo ma za zadanie wspomóc organizm poprzez szybkie dostarczenie energii np. w celach uzupełnienia [...]
Węglowodany Mit: Powinno unikać się węglowodanów, zwłaszcza jeśli chcemy schudnąć. Żadne źródło energii nie jest złe, o ile nie jest dostarczane w nadmiarze. Właściwe węglowodany (ze zbóż, owoców i warzyw) są niezwykle ważne dla naszego ciała i umysłu i powinny stanowić 60-70% dziennego spożycia kalorii. Węglowodany to najwydajniejsze paliwo dla [...]
[...] w żeń-szeniu koreańskim i amerykańskim noszą nazwę ginsenozydów. Wpływają one na zmianę metabolizmu podczas wysiłku fizycznego - spaleniu ulega więcej tłuszczu, a mniej węglowodanów, zaś gromadzenie kwasu mlekowego, który powoduje zmęczenie i ból mięśniowy, opóźnia się. Dzięki zastosowaniu preparatu można przedłużyć i zintensyfikować trening [...]
[...] około treningowych składał się z naturalnego, nie przetworzonego pożywienia, należy unikać słodzików, konserwantów, polepszaczy itp. 10.Należy spożywać większe ilości węglowodanów tylko w okolicach treningowych (przed i po treningu) , posiłki te powinny być ubogie w tłuszcz. W innych posiłkach powinna występować przewaga tłuszczy nad [...]
[...] o 250 do 500 - wzrost może być większy, ale będzie to głównie masa tłuszczowa. 2. BIAŁKO - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY - ile, czego i dlaczego ? Teraz to, co najważniejsze: 1 węglowodanów - 4 kcal 1 białka - 4 kcal 1 tłuszczy - 9 kcal Znamy też nasze zapotrzebowanie kaloryczne. Wiemy również, że na 1 spożytego białka powinno przypadać 24 kcal [...]
[...] Ok, więc jedziemy. I. Całkowite opróżnienie glikogenu i jego nadkompensacja Jak wiadomo nasze mięśnie są wypełnione materiałem zapasowym czyli glikogenem(długim łańcuchem węglowodanów). Wiadomo również, że rozpad glikogenu mięśniowego występuje w innych warunkach i wymaga innych czynników niż opróżnianie glikogenu w wątrobie. W normalnych [...]
[...] O Uboczne produkty procesu spalania Żywy organizm składa się z komórek. Funkcja każdej z nich polega głównie na spalaniu podstawowych składników odżywczych: tłuszczów, węglowodanów i tlenu. Nie jest to tylko praca dla samej pracy. Aby uprościć sprawę, posłużę się pewną analogią: mamy w domu piec, w którym spalamy drzewo lub węgiel. [...]
[...] następnie dawka podtrzymująca 5g dziennie. Pozytywna reakcja występuje wówczas, gdy dochodzi do szybkiego zwiększenia wagi i rozmiarów mięśni, nawet bez jedzenia dodatkowych węglowodanów czy białka. Dotyczy ona 70-80% ludzi stosujących kreatynę, a więc zdecydowanej większości. Ten drugi sposób nie dość, że oszczędza pieniądze, to jeszcze [...]
[...] /SFD/2016/12/27/1c65b6ea63f845648dccd9263de16e0e.jpg 1. Dieta na masę – jak zacząć? 2. Zapotrzebowanie kaloryczne 3. Jaka powinna być nadwyżka kaloryczna? 4. Ile białka, węglowodanów i tłuszczu? Dieta na budowę masy mięśniowej kojarzy nam się głównie z większą ilością jedzenia i treningiem opartym na dużych obciążeniach. Trzeba przyznać, że [...]
[...] energii, tłuszcze zaś utrzymują we właściwej formie organy wewnętrzne i zaopatrują organizm w substancje niezbędne do produkcji hormonów. Jeśli twoja dieta zawiera zbyt mało węglowodanów, organizm ulegnie odwodnieniu, skutkiem czego nie będziesz miał siły na trening. Znam dobrze te symptomy, gdyż starając się uzyskać sylwetkę zawodowca, sam przez [...]
[...] o 250 do 500 - wzrost może być większy, ale będzie to głównie masa tłuszczowa. 2. BIAŁKO - TŁUSZCZE - WĘGLOWODANY - ile, czego i dlaczego ? Teraz to, co najważniejsze: 1 węglowodanów - 4 kcal 1 białka - 4 kcal 1 tłuszczy - 9 kcal Znamy też nasze zapotrzebowanie kaloryczne. Wiemy również, że na 1 spożytego białka powinno przypadać 24 [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] utrzymać prawidłową wagę: 1. Dziennie jemy 5-6 posiłków o stałych porach 2. Węglowodany spożywamy głównie rano i w posiłkach przed i po treningowych, im później tym liczba węglowodanów w posiłkach powinna ulegać zmniejszeniu 3. W ostatnim posiłku nie jemy praktycznie węglowodanów jest to posiłek białkowy, mówię "praktycznie", ponieważ nawet w [...]
[...] pomóc. Także trening, suplemencja i całą otoczka życia na wyższych obrotach nie jest mi obca. Co na początek? Od pewnego czasu jestem na diecie której podstawą jest unikanie węglowodanów w cyklu tygodniowych i ich ładowanie z nadkompensacją przez 1,5doby co cykl. Na początku ciężko mi było wymyślic, dobrac odpowiednie posiłki itd. Z czasem jednak [...]
Artykul, ktory przytocze pochodzi z czasopisma SDW. Wklejam go z tego wzgledu iz nt superkompensacji na naszym forum informacji jest nie wiele. JAK SPRAWIC BY MIESNIE BYLY WIEKSZE, A EFEKTYWNOSC TRENINGOWA ROSLA? DO ZBUDOWANIA POZADANEJ MASY MIESNIOWEJ NIE WYSTARCZA INTENSYWNE TRENINGI I WLASCIWIE DOBRANA DIETA. NIEZWYKLE WAZNA JEST REGENERACJA [...]
[...] jaki i fizyczny. Aby w pełni wykorzystać nasz potencjał rozwojowy dieta musi być bogata w różne produktu spożywcze , które będą zawierać odpowiednie ilości: białek, węglowodanów ,witamin, minerałów i tłuszczy. I na tłuszczach skupimy się w tym temacie. Spora część ludzi pomija tłuszcze w diecie myśląc , że to one są główną przyczyną ich [...]