Zwiększając ilość białka zabezpieczysz wzrost i utratę mięśni, a zmusisz organizm do spalania większej ilości tłuszczu, białko wymaga dużo energii do przetworzenia. Zwiększ białko kosztem węglowodanów
[...] są także inaczej przetwarzane w organizmie. Potrzeba mniejszej ilości kalorii by wchłonąć energię w spożyciu tłuszczów niż ma to miejsce w przyswajaniu równej liczby węglowodanów. W konsekwencji, więcej kalorii z tłuszczu zostaje przechowanych niż kalorii z węglowodanów. Jednakże spożycie węglowodanów w ogromnych ilościach, co jest [...]
[...] 1. Białka - mięso ryby, jaja itd. 2. Węglowodany - chleb, miód, cukierki, ziemniaki itd. 3. Tłuszcze - masło, olej, smalec itd. 4. Roślinne - warzywa, owoce, soki. Trawienie węglowodanów zaczyna się już w jamie ustnej, białka żołądku, a potrawy roślinne w jelicie cienkim. Wystarczy zatem, ze zjemy mięso razem z ziemniakami, by mieć kłopoty [...]
widze ,ze wiele osob potraktowalo magicznie potreningowa suplementacje i okno anaboliczne. uwazam ,ze warto na to spojrzec chlodnym okiem..... 1.fakt 1.samo potreningowe okno anaboliczne trwa 30 minpo treningu w nasileniu 200% w stosunku do normalnej anabolicznej regeneracji organizmu przez nastepne kilkadziesiat godzin-liczmy 24 godziny. co nam [...]
[...] blad tkwi a nie w ilosci samego bialka? moze pora? moze jakosc? moze rozklad BTW? moze ilosc kcal? poprzez nieodpowiedni trening czy regeneracje? Wraz ze wzrostem ilości węglowodanów wzrasta ilość białka roślinnego, dlatego często niedość, że obniżymy ilość białka kosztem węglowodanów, to zamieniamy białko zwierzęce na roślinne, zmienia się [...]
[...] informacji o tym, jak twój organizm reaguje na dany rozkład. Dobrze jest zacząć od diety zbilansowanej i stopniowo manipulować ilościami makroskładników- w szczególności węglowodanów i tłuszczy. Większość adeptów zapewne będzie zauważała lepsze samopoczucie na treningach przy zwiększonej podaży węglowodanów, jednak pamiętajmy, że to, co [...]
[...] zabiegów żywieniowych / suplementacyjnych mających na celu zmaksymalizować tempo tzw. regeneracji powysiłkowej odnosisz się przy tym również do "czasu" spożycia węglowodanów i białek. Akurat publikacje z którymi miałem okazję się zapoznać raczej sugerują że pora przyjęcia białek i węglowodanów ma wpływ na przebieg wielu procesów [...]
im szybciej tym lepiej napisze inaczej: tak do godziny zasadniczo rozni sie niz 2h po skonczonym treningu co z kolei rozni sie niz kilka godzin pozniej ale nie ma scisle okreslonego czy 10minut jest lpesze niz 20min po ......wiesz o co mi chodzi ->ale im szybciej tym lepiej -glownie dzieki zwiekszonemu przeplywowi krwi -tudziez jesli dla kogos [...]
majac tendencje do szybkiego lapania fatu a majac jakas pule weglowodanow najlpesze opcje to sa takie jak piszesz z tym ze jesli ta pula wynosi jakies ~100-200g to jednak 80-90% z tego dal po treningu w ~2posilkach tj.shake + posilek opcji za tym wiele nalezy zaczac od -zwiekszonej wrazliwosci insulinowej -uszczuplonych zasobach glikogenu -inne [...]
[...] u tych ptaków: jest on najlżejszy i najbogatszy w energię (9 kcal/g, podczas gdy węglowodany i białka - tylko po 4 kcal/g), i nie wiąże wody, w odróżnieniu od białka i węglowodanów. Ze względu na obfitość wodoru, podczas spalania wytwarza nawet całkiem pokaźną ilość wody, przez co kolibry i siewki nie muszą gasić pragnienia podczas długiej [...]
[...] konwertuje on do i pobudza uwalnianie IGF-1. Komentarze • Kiedy sportowcy zażywali Avandię, pojawiła się hipoglikemia (niedocukrzenie), która ustąpiła po podaniu węglowodanów. • Normalna dawka węglowodanów dla sportowców stosujących insulinę wynosiła 10g na każdą I.U. dostarczonej insuliny. Jednakże, gdy stosowanie Avandii [...]
Serwatka to obok kazeiny drugie białko które w żywieniu zawodników dyscyplin siłowych odgrywa najważniejszą rolę. Zasadniczo oba białka występują w produktach naturalnych w różnych proporcjach. Serwatka charakteryzujaca sie tym ze wielokrotnie zwiksza stezenie aminokwasow w krwioobiegu, wykona swoja 'prace' szybko i nie obciazy ukladu pokarmowego [...]
[...] następnie dawka podtrzymująca 5g dziennie. Pozytywna reakcja występuje wówczas, gdy dochodzi do szybkiego zwiększenia wagi i rozmiarów mięśni, nawet bez jedzenia dodatkowych węglowodanów czy białka. Dotyczy ona 70-80% ludzi stosujących kreatynę, a więc zdecydowanej większości. Ten drugi sposób nie dość, że oszczędza pieniądze, to jeszcze [...]
[...] w poniedziałek. Podejrzenia miałem różne, ale przeczucie mówiło mi, że przyczyną takiego stanu jest przede wszytskim zbyt długotrwałą i rygorystyczna dieta pozbawiona węglowodanów i bardzo intensywne treningi (dołożyłem jeszcze niepotrzebnie dodatkowe 1 - 2 sesje aero). Skoro do lekarza i tak miałem wybrać się w poniedziałek, to [...]
a prawda jest tylko jedna. to jak sie czujemy na codzien, jakie mamy samopoczucie i ogolne odczucia z zycia nie zalezy od tego kto ile zje bialka na kgmc, czy weglowodanow, a tylko i wylacznie od rownowagi hormonalnej.
Tak lubię mięso, a weganizm to dla mnie choroba i mówie o tym otwarcie. Wcale nie ratuje to życia zwierzętom a ludziom przysparza chorób o czym nikt nie mówi. Mięso owszem jest równie niezdrowe ale takie jest życie. Ja jadam od 160 do 200g białka i czuję się bardzo dobrze. Na Talie nie narzekam, a mam nawet szeroką miednicę do swojej budowy więc [...]
Si2uiel dziekuje Ci bardzo za szybka odpowiedz. PISZESZ: "Minusem jest jednak to ze wlasciwie w gre wchodzi tu jedynie białko serwatki, bo zalezy nam na szybkim dostarczeniu bialka do krwioobiegu-->mięśni, w tym wypadku 20 g bedzie ilością wystarczającą." zadam pytanie z gatunku idiotycznych: czy bialko serwatki o ktorym mowisz jest [...]
[...] mięśniach zapasy glikogenu. Glikogen to polisacharyd o strukturze podobnej do skrobi, jego łańcuch ma tylko nieco więcej odgałęzień. Jest łatwo dostępną formą magazynowania węglowodanów w organizmie. Dopiero gdy wyczerpią się zasoby glikogenu, organizm przestawia się na spalanie tłuszczów. Dlaczego w ostatniej kolejności? Nie wiem, biochemicy [...]