[...] ze sobą przez długi czas aby jeść zdrowo co jednak kończyło się co wieczór kebabem. Przez kilka lat. Może mieć to związek z insulino opornością. Ograniczając spożycie węglowodanów do minimum moja trzustka chodzi perfekt insulina w super normie a ja jem smacznie, zdrowo i pełnowartościowo. Pamiętaj, od razu coś chcąc osiągnąć / zmienić [...]
[...] i tego trzeba być świadomym, ale jeśli w miesiąc wpadają Ci 2 kg to nie jest to na pewno masa mięśniowa bo tak szybko mięśni nie budujemy. Z drugiej strony masz też poziom węglowodanów zmagazynowanych, to pociąga ileś wody i sylwetka też się zmienia na niekorzyść. U mnie większa ilość stresu w życiu codziennym też potrafi zmienić dość szybko [...]
[...] przez co nie jest wystarczająca ilość do wywołania jakiejś sensownej pompy mięśniowej. Często też pompę mięśniową należy połączyć z odżywianiem, jak mamy w diecie mało węglowodanów lub nie mamy diety ogólnie ogarniętej to pompa może być bardzo mała. Co do czucia mięśniowego to w ćwiczeniach złożonych nie będzie takiego mind muscle w [...]
[...] swoje zapotrzebowanie samą dietą, ale z czasem jak ilość i intensywność treningów się zwiększyła to jednak sama dieta nie wystarczała i podstawowe suplementy w postaci węglowodanów, białka czy ich miksów ułatwia mu życie. Dlatego musisz podejść do tego indywidualnie jeśli jesteś w stanie wszystko dostarczyć z diety to sytuacja idealna, ale [...]
Witaj. Cześć, aktualnie ważę 72Kg a moja sylwetka wygląda jak na zdjęciu. Chce przytyć do około 76KG, ale chciałbym spalić brzuch, tak aby była widoczna lekka krata. Więc moje pytanie brzmi czy robić pierwszo cardio czy od razu mase i cwiczyc jakoś mocno brzuch? zdecydowanie wykonaj redukcje:-) faktu jest dosc duzo, wiec trudno bedzie przy tym [...]
[...] siła wzrosła. Warzywa i owoce dają witaminy i wiele innych dobrych składników, ale oprócz tego potrzeba jeszcze odpowiedniej ilości białka, dobrych źródeł tłuszczu i trochę węglowodanów złożonych (kasze, brązowy ryż, ziemniaki). Bardzo fajnie, że wcześnie zainteresowałeś się tematem, bo jesteś młody i w tym wieku z reguły organizm szybko [...]
Najpierw bym się skupił na tym by zacząć komponować proste smaczne posiłki z jak najmniejsza ilością przetworzonych produktów. Uwzględnił w każdym posiłku podaż białka, węglowodanów, warzyw i owoców oraz niewielki dodatek zdrowych tluszczow. Z możliwością dopuszczenia niewielkiej ilości produktów rekreacyjnych, takich wybranych bez których nie [...]
[...] na zdrowie i efekty kształtowania sylwetki, chociażby w wyniku pogorszonej wrażliwości. Wiele zależy od tego jak wygląda nasza aktywność, bilans kaloryczny, ogólna podaż węglowodanów, czy poziom tkanki tłuszczowej. Na pewno warto zwrócić uwagę na ilość błonnika w diecie. Spożywając dużo weglowdanów że źródłem pełnoziarnistych łatwo [...]
Witam, Pieczywo jest nieodłącznym elementem większości osób. Sporo osób lubi zjeść kawałek chleba, czy bułkę, z mięsem, rybą, nabiałem, czy jajkami. Warto jednak wiedzieć o tym jakie pieczywo należy wybierać kupując je w sklepach. Bez wątpienia nie powinno być to pieczywo pszenne. Zmieniony przez - flex1976 w dniu 2021-03-14 17:16:22
W przypadku osób początkujących lub tych które mają problemy z czuciem mięśniowym Zwłaszcza jeżeli chodzi o klatkę piersiową i osobiście zalecam solidną porcję pomperów nieco węglowodanów bezpośrednio przed treningiem oraz wykorzystać na początek ćwiczenie izolowane w dużej ilości powtórzeń w serii Co powinno mocno uruchomić trenowany mięsień [...]
[...] posiłek, to nie ma zbyt dużego znaczenia czy będzie on zwierał węglowodany czy nie. Niemniej jednak ważne aby wybierać batony, które będą zawierały możliwie jak najmniej węglowodanów prostych, cukru. Zerknij na skład swojego batona i sprawdź. Tak samo oceń też inne batony w markecie przed zakupem. Dobrze też aby poziom białka w danym posiłku [...]
Diety nie mam, jem każdego dnia 2 paczki ryżu, 1/2 kg makaronu, do tego mięso, i przekąski w międzyczasie. DOradzono mi gainera, bo podobno za mało węglowodanów jednak.
[...] jest nadwyżka kaloryczna. Twój organizm musi mieć budulec z którego zbuduje mięśnie. Głównym budulcem jest białko. Zatem odpowiednio wysoka podaż białka oraz tłuszczy i węglowodanów jest kluczowa do budowy masy mięśniowej w trakcie treningu siłowego. Najlepszym jakościowo białkiem jest izolat (WPI), ale gdy chcesz podejść ekonomicznie do [...]
[...] Wybierając odpowiedni gainer, warto spojrzeć nie tylko na ilość protein, która w tym przypadku wcale nie jest pierwszorzędna, tylko na rodzaj użytych węglowodanów, jak i to, jak wysoko oceniany jest smak. Rolą gainera jest przecież dostarczenie budulca i energii w jak najprzyjemniejszej formie, dzięki czemu mamy szanse [...]
I bardzo dobrze robisz, że stosujesz nasze odżywki :) Tak , tak wiem jak to nieskromnie brzmi, ale wystarczy porównać cenowo/składowo np. standardowego gainera jak nasz Mass Activator, a np. identyczny proporcjami Trec Mass XXL (już nie będę wklejał wielu innych przykładów): Żeby było prościej biorę te same gramatury 3 kg : [...]
[...] mógł odbudować powstałe szkody potrzebuje odpowiednich warunków. Przede wszystkim potrzebuje budulca, który stanowią aminokwasy oraz energii, którą może pozyskać np. z węglowodanów lub tłuszczów. Dlatego odpowiednia kaloryczność posiłków i zawartość w nich poszczególnych makroskładników jest kluczowa przy pracy nad sylwetka , w Twoim [...]
[...] składników mąki może hamować wchłanianie innych mikroskładników. Kwestia zdrowia jest również umowna, ze względu na fakt, że "dawka czyni truciznę". Także temat jest naprawdę złożony. Jednak jeżeli 20% z Twoich węglowodanów pochodzi stricte z tej mąki, to jednak jest to dużo, zwłaszcza że gdy mąka jest bogata w mykotoksyny może być szkodliwa.
[...] Rozkład składników odżywczych w ilości 2 gramów białka na kilogram masy ciała, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów będzie ok. Warzyw sugeruję dać minimum 200 gramów na posiłek, a nie trochę zamiast słodyczy. [...]
[...] Rozkład składników odżywczych w ilości 2 gramów białka na kilogram masy ciała, 1 gram tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów będzie ok. Warzyw sugeruję dać minimum 200 gramów na posiłek, a nie trochę zamiast słodyczy. [...]
[...] smakowe koncentratu białka serwatkowego są lepsze niż w izolacie, który jest dość 'delikatny'. Oczywiście jest to zrozumiałe, ponieważ WPI mając znacznie mniej tłuszczu i węglowodanów w składzie, czyli nośników smaku. Izolat używam głównie na redukcji i w okresie bardziej 'jakościowym' , kiedy mocniej przykładam się do liczenia makroskładników [...]