[...] jeśli chcecie przytyć to robimy tak.... Kreatyna z olimpu 1250 jesz dużo białka staraj się aby było to na poziomie 2 gr białka na kilogram masy ciała Musisz jeść sporo węglowodanów ok. 6 gr na kilogram masy ciała. To właśnie dzięki węglowodanom rośniemy ponieważ uzupełniamy glikogen w mięśniach oraz zwiększamy podaż kcal. Na początek [...]
najwazniejsze jest ograniczenie spozywania weglowodanow na rzecz bialka i zdrowych tluszczy mozesz np na poczatku mozesz ograniczyc spozywanie chleba owocow makaronow ryzu ziemniakow zapomnij o slodyczach pij duzo wody nie pij sokow itd a tak pozatym poczytaj posty podwieszone
szybki marsz tez dobry powiedzmy bardzo wolny bieg (do 8 km/h ) rowerek a tak w ogole tetno okolo 120-140 /min i zeby taka impreza odbywala sie 3-4 razy w tygodniu co najmniej 40 minut a powiedzmy 1,5h do tego malo tluszczu malo weglowodanow a wiecej bialka ogolnie ograniczyc kalorie rozlozyc posilki na 5-7 dziennie ostatni dosc wczesnie jak [...]
jak jest chęć na słodkie zawsze jest jakaś alternatywa w postaci coli zero, może pomagać w czasie zaparć przy małej ilości węglowodanów bo kofeina ma takie działanie lekko przeczyszczające i moczopędne
[...] mięso, ryby, jaja jednak w przypadku gdy zapotrzebowanie rośnie nie każdy jest w stanie zjeść tak duże porcje, zwłaszcza, że w parze z białkiem zwiększamy również ilość węglowodanów i tłuszczu. Drugim problemem logistycznym może być brak czasu nie tyle na gotowanie co na poświęcenie go choćby na zjedzenie posiłku przy stole. Niby banalne, [...]
[...] badania nie należy pić mocnej kawy, alkoholu oraz palić papierosów, ponadto trzeba zjeść pożywne i gęste odżywczo śniadanie, na które składać się powinna porcja białka, węglowodanów oraz tłuszczy. Przykładowe śniadanie może być w postaci placków jaglany z orzechami włoskimi i żurawiną. - 3 jajka, - 25 g żurawiny, - 20 g czekolady gorzkiej [...]
Wiad - bez obrazy, ale proszę nie wprowadziaj ludzi w błąd. Bosiłek przed snem powinien składać sie tylko i wyłącznie z białka i tłuszczy lub z samych węglowodanów ( i to wolno wchłanialnych). c.d.n.
[...] gliadyną. Płatki owsiane poza aweiną i gliadyą posiadają w swoim składzie mnóstwo substancji antyodżywczych które ograniczają m.in. wchłanianie mikroskładników. Dużo lepiej urozmaicić dietę w inne źródła węglowodanów takie jak ryż, kasza, płatki jaglane, gryczane czy pełnoziarniste żytnie. /SFD/2017/10/22/3ab69f812aba4316ab5be43ba2007838.jpg
[...] jest w pełni wykorzystywane a jedynie niepotrzebnie obciąża nerki. Co do tłuszczu to 1g\kg wystarczy w zupełności - pamiętaj, że gram tłuszczu zawiera aż 9 kalorii zaś gram węglowodanów czy białka tylko 4. Stąd częste nieporozumienia gdy idzie o % tłuszczu w diecie - zależnie czy chodzi o gramy czy o % kalorii płynacych z tłuszczu. Dlatego [...]
[...] jest nimi manipulować i ustawić w dni treningowe high carb a w dni wolne low carb, dzięki czemu będziemy budowali w miarę suchą masę mięsniową. Zacznij od takich wartości a nastepnie obserwuj organizm i w razie potrzeby odejmuj lub dodawaj (najczęsciej węglowodanów lub tłuszczy). Pozdrawiam /SFD/2017/11/25/39d6246cae92460c9f4ff47d6e18c9ef.jpg
[...] odpowiednio zbilansowanej diety, bodźców treningów, regeneracji i opcjonalnie uzupełniania braków w diecie suplementami. Dobrze jest na początek przyjąć rozkład białka, węglowodanów i tłuszczu i obserwować co się dzieje z ciałem. Jeżeli w ciągu tygodnia czy dwóch zauważymy spadki, śmiało można podbić kalorie o np. 100- 200 kcal, najlepiej [...]
[...] odejmujemy od niego około 300 kcal i otrzymany wynik rozkładamy na zalecaną ilość makroskładników (2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i pozostałe kcal z węglowodanów). Wśród polecanych źródeł makroskładników wyróżnić warto: - białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html - [...]
[...] 2. Źródła tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html, 3. Źródła węglowodanów: http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html. Jeżeli chcesz zjeść szybki koktajl, to śmiało możesz przygotować go [...]
[...] uzyskania dodatniego bilansu kcal i rozdzieleniu uzyskanej ilości kcal na makroskładniki. Podstawowe zalecenia to 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. 2. Odpowiedni trening pod nasz cel i organizm. W tym celu polecam udać się do działów: www.sfd.pl/Trening_dla_pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-f114.html lub jeżeli mamy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] białkowych dostępnych na naszym rynku to wątpliwej jakości „wynalazki”. Mieszanki różnych, niekiedy niezbyt fortunnie dobranych mieszanek surowców proteinowych, dodatki węglowodanów, tauryny, kreatyny, glicyny – wszystko to sprawia, że finalnie środek traci na wartości. Najkorzystniej jest wybierać produkty zawierające proteiny mleczne, [...]
Obliczenia w sytuacji, gdy trzymamy dietę, bez wątpienia są bardzo istotne. To ile spożywamy kalorii, makroskładników, w tym: białka, tłuszczów i węglowodanów, ilości witamin, składników mineralnych, czy proporcje kwasów tłuszczowych, bez wątpienia mają istotne znaczenie dla naszego zdrowia, samopoczucia i sylwetki. Im dana osoba jest bardziej [...]
Co do podbicia węglowodanów ja ostatnio zacząłem jeść kaszki dla dzieci te od Nestle albo Bobovita. Dobre makro, witaminki, a przedewszystkim bardzo lekkostrawne i małe objętościowo, nie zapychają. Do tego dodaje białko, jakieś owoce itp.
[...] ilość np. na dietach low carb może ją utrudnić. Podobnie może być w sytuacji opierania diety o węglowodany. Szczególnie w przypadku spożywania sporej ilości kalorii. Ilości węglowodanów w diecie rzędu 400-500 g powodują automatycznie, że ilość błonnika rośnie ponad 40-50 g dziennie. Do tego dochodzą również warzywa, które też są jego źródłem. 3. [...]
Ryż jest chyba najbardziej popularnym źródłem węglowodanów. Występuje w prawie każdej diecie osób kształtujących swoje sylwetki. Mało kto nie lubi ryżu. Jednak również i tutaj przytrafiają się wyjątki. Z reguły nie wynika to z samego wstrętu do ryżu, ale z braku pomysłu na to, w jaki sposób można go przygotować. Przyznam, że gdyby miał jeść suchy [...]