[...] w podstawami diety zbilansowanej. Poczytać o nich możesz w tym oto artykule: https://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana Warto poznać zalecane ilości składników odżywczych, które wynoszą: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kalorii pochodząca z węglowodanów. /SFD/2018/6/7/ba08c9680fc54ea39c0b18cfaa22e50b.jpg
[...] jest teorią, a tutaj wielokrotnie otrzymałam cenne informacje dotyczące praktycznego zastosowania tejże teorii, a teoria niestety czesto rozmija się z praktyką Co do węglowodanów, to wszyscy tutaj piszą, że jeśli chcesz spalić tłuszczyk to MUSISZ ograniczyć węglowodany i w tym wzgędzie pokrywa się to z teorią. Ćwiczę chyba dość sporo, a [...]
[...] węglowodanami (carb cycling)a białko i tłuszcze trzymał na stałym poziomie. Jaką wyjściową ilość możesz zastosować: -2g na kg masy ciała -1g tłuszczy na kg masy ciała -4g węglowodanów w dni treningowe i 3g w dni wolne Od tej wartości możesz rozpocząć rekompozycję i z czasem delikatnie ucinać węglowodany i wprowadzać większy kontrast między [...]
[...] są zwykłe, następnie górskie i na końcu błyskawiczne. Wynika to z ich stopnia przetworzenia. Zawierają one w 100 g 379 kcal, w tym 13 g białka, 7 g tłuszczów i 69 g węglowodanów (w tym aż 10 g błonnika). Z uwagi na sporą ilość tłuszczów (jak na płatki zbożowe) niestety nie nadają się one do długiego przechowywania. Tłuszcze w produkcie [...]
[...] Pomidory to bardzo dobre źródło witaminy C, K , prowitaminy A oraz potasu. Są one nisko kaloryczne, gdyż 100g tych warzyw zawiera jedynie 16-22kcal w tym 3-4g węglowodanów i sladowe ilości tłuszczy i białka. Są one więc bardzo dobrym rozwiązaniem szczególnie w okresie redukcji, gdyż możemy sie nimi w pewnym stopniu nasycić nie [...]
[...] czy może redukować tkankę tłuszczową. Co więc jest głównym czynnikiem mającym na to wpływ? Bez wątpienia jest to nasza dieta. To właśnie ilość kalorii, białka, tłuszczu i węglowodanów, oraz jakość pożywienia decyduje o tym, czy zbudujemy mięśnie lub zredukujemy tkankę tłuszczową. Trening siłowy z kolei jest do tego bodźcem pozwalającym uzyskać [...]
[...] nie ma wpływu na to, że zwiększa się u Ciebie obwód w pasie. Decyduje o tym dieta. Obecna w niej ilość kalorii i składników odżywczych, w postaci białek, tłuszczów i węglowodanów. Istotną rolę odgrywa również jakość spożywanych produktów. Skoro obwód w pasie idzie w górę, to kalorii w Twojej diecie jest zbyt dużo. Nie wiemy niestety, jak [...]
[...] witaminy C jako panaceum, a jedynie przydatne narzędzie do poprawienia funkcjonowania organizmu. To, że może komuś pomóc w walce z rakiem, tak samo choćby jak wyrzucenie węglowodanów z diety, to jeszcze nie znaczy że człowiek suplementujący się od dziecka witaminą C, lub unikający węgli nie będzie miał nowotworu. Akurat w tym argumencie [...]
[...] Tec Whey C-6 jest odżywką białkową, w skład której wchodzi 6 białek serwatkowych. Są to: - WPC, - WPI, - WPH. Produkt zawiera w 100 g: 83 g białka, 1,8 g tłuszczów i 3,6 g węglowodanów. W tej grupie produktów cena względem jakości wygląda dobrze, więc jak najbardziej można go polecić w celu uzupełniania braków białka w diecie. Jeżeli więc nie [...]
odpowiedz jest prosta , węglowodany i tłuszcze nie zamienią się w aminokwasy które są budulcem naszych mięśni. Mięśnie z samego tłuszczu czy węglowodanów się nie zbudują. To jest tak samo jakbyś chciał zbudować dom z samego cementu i wody bez pustaków. Zmieniony przez - Rothen w dniu 2007-07-09 15:49:14
[...] 400g i do swojej sesji treningowej zjesz 300g to w okresie potreningowym musisz przyjąc jeszcze 100g, może być w jednym lub dwóch posiłkach. Generalnie jednak uzupełnienie węglowodanów po treningu o charakterze siłowym nie jest priorytetem. Najważniejsze są proteiny. Z drugiej jednak strony okres po intensywnym wysiłku jest świetny, by spożyć [...]
[...] jej poziom do 10-13%, to po aby później budować dobrej jakości mięśnie. Kolejnym z błędów popełnianych przez osoby początkujące jest ładowanie w siebie sporych ilości węglowodanów z popularnych gainerów. Z reguły kończy się to znacznym otłuszczeniem organizmu. Odżywki węglowodanowo-białkowe to dość skierowane są dla dość specyficznej grupy [...]
[...] przeciętny (nietrenujący) człowiek. Jednak aby osiągać efekty w budowie i rozwoju muskulatury, musisz wiedzieć ile spożywać kalorii w ciągu dnia, ile masz w swojej diecie węglowodanów, białka i tłuszczy, gdzie i kiedy Ci ich brakuje lub kiedy ewentualnie warto dorzucić szejka proteinowego. Musisz mieć też świadomość iż samo białko nie jest 'na [...]
[...] ogólnie słaby..., tłuszcz nie pobudza leptyny, więc lepiej zjeść coś słodkiego, dodatkowo nasz organizm posiada większe możliwości dostosowania się do nadprogramowej ilości węglowodanów(uzupełnianie glikogenu, szybsze spalanie), z tłuszczem jest trochę gorzej dlatego unikamy go na wszelkich ładowaniach oczywiście robienie masy to inna sprawa, w [...]
[...] porze. Jeżeli w trzecim tygodniu waga będzie spadała to zostaw wszystko bez zmian, jeżeli będzie stała w miejscu lub nadal rosła to zacznij obcinać kcal przede wszystkim z węglowodanów. Obetnij najpierw 300kcal i zobacz co się stanie po kolejnym tygodniu. Jeżeli nic to obetnij kolejne 300. Tak mniej więcej to powinno wyglądać zrobione z głową.
[...] porze. Jeżeli w trzecim tygodniu waga będzie spadała to zostaw wszystko bez zmian, jeżeli będzie stała w miejscu lub nadal rosła to zacznij obcinać kcal przede wszystkim z węglowodanów. Obetnij najpierw 300kcal i zobacz co się stanie po kolejnym tygodniu. Jeżeli nic to obetnij kolejne 300. Tak mniej więcej to powinno wyglądać zrobione z głową. [...]
Odradzilbym Ci bieganie. Chodzenie lub jazda na rowerze w rownym tempie min. 30 minut...Przy bieganiu zrzucisz za duzo miesa. A oprocz tego najwazniejsza jest dieta, pilnuj sie jedz o okreslonych porach, nie wciskaj weglowodanow na noc. A efekty przyjda szybciutko. Pozdrawiam ----------------- [email protected]
[...] resztki wydalone. Trawienie jest procesem zachodzącym w układzie pokarmowym człowieka, w którym pożywienie za sprawą soku żołądkowego rozkładane jest do białek, tłuszczów i węglowodanów. Następnie za pomocą enzymów trawiennych w żołądku białko rozbijane jest na peptydy a te w jelicie na aminokwasy, gdzie są przyswajane. Węglowodany i tłuszcze [...]
[...] tego około 400 kcal, w celu uzyskania dodatniego bilansu kcal. Całość dzielimy na makroskładniki. Zalecane ilości to: 2 g/kg masy ciała białka, 1 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Mając już wyliczone makroskładniki, układamy z nich posiłki, dobierając odpowiednie ich źródła: - białka: [...]