Czyli mógłbym wypróbować brać johe po śniadaniu b+w jakąś godzine po? Najbardziej optymalna opcja na johe chyba będzie na czczo tylko chyba będę musiał się przyzwyczaić żyć dłużej bez jedzenia ;) probuj. Nie sa to jakies ogromne ilosci weglowodanow, aby mocno ograniczyly dzialanie joszki. Poza tym z relacji roznych osob wynika, ze roznie z tym [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów. Proponuje również [...]
Kalorie z węglowodanów i tłuszczów to podstawa dziennego bilansu, białko się liczy w drugiej kolejności. Najlepiej planować z wyprzedzeniem, szczególnie dwa ostatnie posiłki, żeby zmieścić się w kcal i makro, ale jeśli się już rozjechało i np. kcal są wystarczające, a brakuje sporo białka - można wypić trochę odżywki na wodzie, chudym mleku, [...]
[...] stosuje czy nie. Niektórzy ludzie twierdzą, że dobrze się czują po takich posiłkach, nie łapie ich głód itp. Ja nie zauważyłam, żeby mi cokolwiek dawały, wolę mieć trochę węglowodanów w każdym posiłku; po samym BT mi czegoś brakuje %-) . Kiedy jestem bardziej głodna (po jakimś wysiłku albo okresie postu), jem więcej węglowodanów, kiedy mniej - [...]
[...] Tutaj badania są dość jednoznaczne, jeśli zależy Ci na maksimum korzyści z przyjmowania suplementów, to: - przed treningiem należy przyjąć aminokwasy BCAA z dodatkiem węglowodanów prostych - po treningu należy przyjąć odżywkę białkową (najlepiej białko serwatkowe) z dodatkiem węglowodanów prostych. Taka strategia w świetle najnowszych [...]
[...] są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża. Gdy redukujesz wagę warto zadbać o to byś spożywała mniej [...]
[...] masa to dodajesz ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
Cześć! Zanim przejdziemy do suplementów warto omówić temat jedzenia, bo to powinno być podstawą gdy mówimy o budowaniu masy mięśniowej. Warto rozpocząć od sprawdzenia ile kalorii powinnieneś spożywać aby zwiększać swoją masę mięśniową. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł: Z suplementów zerknąłbym jeszcze na kreatynę, jest to suplement, [...]
Cześć! Jesteś młodym człowiekiem, zatem nie powinieneś się obawiać tego, że jesteś szczupły, bo masa jeszcze Ci wzrośnie. Jednak możesz pomóc by wzrosła odrobinę szybciej, gdy zadbasz przede wszystkim o to jak jesz i o to jak ćwiczysz. Trening daje stymulację do wzrostu, zaś odpowiednie żywienie daje składniki do budowy ciała. Skupmy się na [...]
Witam Na sumę wydatków dobowych energetycznych składają się: podstawowa przemiana materii, efekt termiczny pożywienia oraz wydatek związany aktywnością fizyczną Musisz sobie wyliczyć wg wzoru , my nie jesteśmy wstanie odpowiedzieć na Twoje pytanie.
[...] – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość odżywki. 2. Izolat (WPI – Whey Protein Isolate) [...]
Cześć! Bez zdjęć sylwetki ciężko powiedzieć jakie kroki powinieneś poczynić. Na pewno rozpoczęcie treningu siłowego będzie bardzo dobrym początkiem. Kolejnym krokiem na pewno będzie wprowadzenie odpowiedniego żywienia. Rozpocząłbym od zerowego bilansu kalorycznego i sprawdził jak się zachowuje Twoje ciało. Poniższy artykuł pozwoli Ci wyliczyć [...]
Zacznijmy od tego, że póki co nikt nie wykazał przewagi diety niskowęglowodanowej, a nawet ketogenicznej nad stradycyjnym modelem żywieniowym, tzn. z wyższym udziałem węglowodanów. Na pewno nie jest ona lepsza dla osób budujących mięśnie. W niektórych przypadkach może być ona bardziej skuteczna w redukcji tkanki tłuszczowej z racji mniejszej [...]
[...] http://www.sfd.pl/-t1135440.html - Źródła białka w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135648.html - Źródła tłuszczu w diecie. http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów. Proponuje również [...]
[...] potreningowy - po treningu jelita nie pracują optymalnie, dlatego według badań najlepiej dla wzrostu i regeneracji mięśni, sprawdza się szejk z białka i lekko strawnych węglowodanów. (np. gainer). 3. Każda inna sytuacja, kiedy nie możesz zjeść tradycyjnego posiłku, a zamiast tego rozważasz zjedzenie czegokolwiek na mieście - w tej sytuacji [...]
Cześć! To zależy co chcesz osiągnąć kupując ten produkt. Jeżeli Twoim celem jest podkręcenie odrobinę metabolizmu i pomoc na ostatniej prostej w redukcji, to jak najbardziej jest to produkt godny polecenia. Natomiast tak jak napisałem, będzie to produkt dobry gdy masz wszystko dopięte, to znaczy dopięty trening oraz dieta.
Witam , jeśli deficyt energetyczny jest zbyt głęboki, automatycznemu włączeniu ulega tzw tryb oszczędny, który powoduje zmniejszenie wydatkowania energii. W ten sposób mimo, że trenujemy dużo – spalamy stosunkowo niewiele. Co więcej do akcji wkracza kortyzol, który doprowadza do nasilonej proteolizy – zamiast spalać tłuszczu, zaczynamy spalać [...]
[...] gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: mięsa/ryby/jaja/podroby/orzechy/nasiona/pestki/nabiał/oleje(oliwa/kokosowy/awokado) Węglowodany powinny stanowić resztę z kalorii, które pozostały po obliczeniu. 1g węglowodanów to 4kcal. Żródłami węglowodanów są warzywa/owoce/bulwy(ziemniaki)/pseudozboża(ryże/kasze)/zboża.
[...] zapotrzebowania kalorycznego dostosowanego do wieku, płci i ilości aktywności fizycznej. W tym celu korzystamy ze wzoru : http://www.sfd.pl/-t276436.html . Nastepnie dobieramy odpowiednie proporcje makroskładników .W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów.
[...] proste i złożone. Węglowodany też "bardziej po polsku" nazywa się cukrami, zatem mamy cukry proste i złożone. Cukry proste są znacznie łatwiej i szybciej trawione. Energia z węglowodanów złożonych uwalnia się nieco dłużej. W wielu przypadkach różnice te nie są duże, a w niektórych większe. Jeśli chodzi o odkładanie tłuszczu, to przyczyną jest [...]