Dj - nie tylko oliwa z oliwek jest okej... poprostu racjonalne spozywanie tłuszczy zalezy chociazby od tego w jakiej formie spozywamy dany tłuszcz i tak np: ryby - są bardzo dobrym żródłem kwasów tłuszczowych omega - 3 (a o ich własciwosciach mozna powiedziec naprwde wiele dobrego) oliwa z oliwek - jest najbogatsza w jednonienasycone kw. tł. i [...]
standardowe żarcie: węglowodany złożone: kasze, ryż, owsianka (możesz zrobić z niej pożywne placki), makarony. banany - traktuj je jako dodatek. źródła białka: mięso - kura, indyk, ryby, wołowina. tłuszcze: orzechy, siemię, oliwa z oliwek. sam gdy pracowałem na budowie jadłem różnego rodzaju sałatki z ryżem i warzywami, skropione oliwą. W drugim [...]
Wielkie dzięki Od jutra zacznę tą dietę. A mam jeszcze 1 pytanko- chodzi o węglowodany- po ich podliczeniu wychodzi tyle , ile mam dziennego zapotrzebowania, ale na forum często czytałem ,że trzeba ich zjeść więcej niż potrzebuje organizm ,żeby coś się odłożyło w mięśnie. To prawda? Bo chciałem sobie odpuścić gainera, ale nie wiem czy w tym [...]
Moj plan wygląda tak: 10 seri po 10 razy na maszynie (klatka)nie pamiętam jaka waga;/ 150 brzuszków 10 seri po 10 razy na hantli (klatka) Przed treningiem pije węglowodany carbo i po treningu. tyle ;/
Śniadanie.7.00 3 x jaja gotowane(chleb) /omlet a gdzie węglowodany? w tym chlebie? jesz sam omlet? Sniadanie 2.9.00 -róznie bywa. 4 kromki chleba razowego z schabem gotowanym. dodaj jakieś warzywa i tłuszcze Obiad 14.00 Róznie.Często kotlet schabowy(pierś) +ziemniaki,surówka. taki kotlet schabowy w panierce to musi nieźle dawać po bebechach. I co [...]
na śniadanie pociśnij owsiankę z rodzynkami. człowieku: schaboszczak = białko. ryż, makaron = węglowodany. jeśli nie ma schabowego to zjedz rybę, wołowinę, filet z kurczaka/indyka, tuńczyka z puszki. Oczywiście razem z ryżem/kaszą/makaronem.
W każdym posiłku powinno się znaleźć źródło pełnowartościowego białka. Na śniadanie węglowodany złożone, od biedy może być ta kromka chleba ciemnego. Do tego np jakaś chuda rybka, jajecznica, chude mięso. Czym dalej w ciągu dnia tym mniej węglowodanów. Nie dotyczy to pory okołotreningowej, jeśli uprawiasz jakiś sport. Tam możemy dać węgle. Choć ja [...]
Siemano! Witam po tygodniowej przerwie. Teraz z racji nowych obowiązków i ogólnych dużych zmian w moim życiu nie będę miał prawdopodobnie czasu na codzienne relacje z przygotowań, ale będę się starał to robić przynajmniej raz na tydzień, żeby nie wyjść z rytmu i kontrolować postępy. Chociaż w tej fazie to raczej nie należy spodziewać się [...]
węglowodany złożone: kasze, ryż, owsianka (możesz zrobić z niej pożywne placki), makarony. banany - traktuj je jako dodatek. źródła białka: mięso - kura, indyk, ryby, wołowina, tuńczyk z puszki. tłuszcze: orzechy, siemię, oliwa z oliwek. dużo warzyw. Chuligan, za dużo tych białek. 2-2.5g białka/kg w zupełności wystarczy, węglowodany to jakieś [...]
wcześniej w tamtym roku jeszcze ćwiczyłem jakieś 3miesiące ale to na hantli i bez głowy, ten plan co teraz się kończy dał mi dobre wyniki przyrosty w bicepsie 3,5cm, wyciskam 16kg więcej, staram się jeść na noc jem ser biały przed treningiem węglowodany po treningu białko
Otreby to cienkie weglowodany, to jakbys miotelke do jelit zjadla, przejdzie i jeszcze zabierze czesc skladnikow odzywczych z soba. Wysokie wegle, to bialko+ proste wegle (wlasnie jak chcesz owoc)+ skrobie j.w bialko_+ skrobie+ warzywa j.w bialko+ warzywa Do tego tluszcz ile potrzeba W srednie i niskie mowialam, To co pokazalas to niskie wegle
[...] mi wg kalakulatora: niecale 1650 kcal, ale mam wrażenie, że to mało. Planowałam zacząć przygodę z dietą od 1800 kcal, ale teraz to mam juz mętlik w głowie Jeśli jednak przyjęłabym 1800 kcal, myślałam o następującym rozłożeniu: białko: 150 węglowodany: 100 tłuszcze: 90 Czy to jest OK? To chyba tyle na początek. Będę się meldować regularnie
1. Wiek: 20 2. Waga: 80 3. Wzrost 180 4. Wymiary Biceps: 41 Klata: 111 Udo: 57 5. Staż na siłowni 2 lata 6. Dieta: Białko 2g/kg Węglowodany 4g/kg. Staram się 7. Ile i jakie przebyte cykle sterydowe: Naposim 100 tab. 8. Trening: Zazwyczaj 4 razy w tyg. czasami dochodzi do 5 9. Cel cyklu: dobrej jakości masa mięśniowa oraz siła 10. Odstęp czasowy po [...]
[...] Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców 4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w łatwo przyswajalne [...]
obliques ,a ile taka stabilizacja moze trwac ,zdązyłabym schudnac jakby cos do lata?Jem same weglowodany złozone płatki owsiane,brazowy ryz i makaron słodycze odrzuciałm całkiwcie .Czy zamiast areobów mogłabym dac tabate?Zastanawiam sie co dokupic czy sztanege czy lepiej drugą pare sztangietek? Zmieniony przez - vajolet w dniu 2009-02-09 15:22:17
O producentach nic nie mow caly przemysl przerzucil sie na dorastajaca mlodziez nie ma juz nic dla kobiet, kazdy musi wygladac jak wieszak. kiedys rozmiar 36 byl maly teraz juz 32 widze Koszmar, to nie ma nic wspolego z kobiecym wygladem, nie nalezy sie dopasowywac do prodecentow to oni powinni sie dopasowac do na karolka a jakie masz [...]
[...] Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy) 3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców 4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w łatwo przyswajalne [...]
Dla uściślenia ma dieta na najbliższe dni wygląda następująco. Jem cyklicznie węglowodany-tj. w 1 dniu-170g węgli,w 2gim 100g w, w 3cim 30-50,i od początku w 1szym jem 170g..itd. 1. 1700kcal w dni wysokowęglowodanowe. Wysokie wegle, to bialko+ proste wegle (wlasnie jak chcesz owoc)+ skrobie j.w bialko_+ skrobie+ warzywa j.w bialko+ warzywa [...]
[...] Pytanie jakie tu stawiamy jest następujące: czy są w naszym pożywienu substancje powodujace większą otyłość niżby to wynikało z ich kaloryczności. To jest o tym, że węglowodany mogą zachowywać się w sposób przypisywany dotychczas tłuszczom. Jednym z kluczowych ludzi popierających tę myśl to Dr Robert Lustig, który jest profesorem [...]