sporo sprzecznych info mozna znalezc jak zwykle w badaniach czy artach, w zaleznosci od pogladow autora:-) bo skoro Głównymi źródłami cynku w diecie są: mięso, wątróbka, rośliny strączkowe, orzechy, nasiona produkt zbożowe. Jego zawartość w żywności wygląda następująco (dane podane w przeliczeniu na 100g części jadalnych produktu ): - wątroba [...]
Nie masz się czym przejmować , jak się żółty nie robisz to jest Ok. Ja miałem alat aspat pod 700 i nic nie czułem . Na koniec możesz zarzucić heparagen i będzie jak nówka wątróbka Daj sobie tej mety 40 mg ed i testa 400 co 5 dni minimum . Zmieniony przez - Lux1980 w dniu 2021-01-19 23:13:47
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] jak najmniej przetworzone prosukty np: Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]
Jeżeli nie masz kasy na droższe źródła białka to jedz te tańsze: wątróbka, żołądki, serca. Wątroba jest również bardzo dobrym źródłem witamin, więc nawet jak masz fundusze na inne źródła białka to warto ją dodać do diety.
Nie do końca rozumiem sens jedzenia czegoś w taki sposób, aby było zjadliwe. Po co jesz twaróg, skoro nie smakuje on Tobie? Gdzie tutaj jest sens? Musisz wiedzieć o tym, że to nie będzie odżywianie na miesiąc, czy rok. To ma być odżywianie przez resztę Twojego życia. Posiłki powinny być smakowite, tak abyś podchodził do nich z apetytem i chęcią, a [...]
[...] powoduje rozpad fityn, przez co po prostu takie kiełki są dużo lepiej wchłanialnym źródłem substancji odżywczych niż "zwykły" groch. Inne źródła białka to np. podroby jak wątróbka, tyle że nie radzę zbyt często jeść, bo jest tak dużo witaminy A w formie retinolu, a nadmiar retinolu odkłada się w tkance tłuszczowej, co może prowadzić w [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] produktach jak najmniej przetworzonych Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]
[...] jeść wzorem naszych przodków znajduje się wiele pozycji, na szczególną uwagę zasługują jednak przede wszystkim pokarmy wysokobiałkowe takie jak choćby: owoce morza, wątróbka wołowa, pozbawione skóry piersi kurczaka oraz chude kotlety cielęce i wołowe" juz widze jak nasi przodkowie wybieraja najchudsze mieso i odrzucaja skore z kurczaka. [...]
[...] deserów do głównych posiłków lub jako przekąska. Polecane są wszystkie, najlepiej „lokalne”, sezonowe, podobnie jak w przypadku warzyw warto je urozmaicać), mięso i podroby (wątróbka, drób, wołowina, wieprzowina), ryby – szczególnie te tłuste (np. łosoś), zdrowe tłuszcze – oliwa z oliwek, masło, olej kokosowy, nabiał i jaja– nieprzetworzony (sery [...]
tutaj nie układamy diet , od tego jest dział odżywianie tam nawet był jak pamiętam temat z dietami tanimi musisz sam ułożyć dietę z plusem kalorycznym aby masować zapotrzebowanie wylicz sobie na kalkulatorach , masz je u góry działu wpisujesz wiek , wzrost ,wagę i jaki tryb życia prowadzisz i kalkulator ci wyliczy zapotrzebowanie co taniego można [...]
[...] . Dieta musi być urozmaicona. Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]
W kryzysie możesz uwzględnić w diecie podroby(serca,żołądki,wątróbka);ryż/kasza do drogich raczej nie należą;olej rzepakowy ok,ale tłoczony na zimno o obniżonej zawartości kw.erukowego P.S. Ten biały dzienniczek nad Twoją wypowiedzią to możliwość edycji
[...] produktów z których możesz korzystać . Białko: -wszelkiego rodzaju mięsa(kurczak, kaczka, indyk, wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc [...]