a wszystko kurfa coraz drozsze ja perdole kurczak juz prawie 17 zl jaja L 6.50 zl xD karkowka 20 zl wolowina kolo 35-50 ryby tez drogie 40-50 zł w marketach widze wiekszosc choc jakies tanie i dobre rzekom tez sa wloskie luskane tez 40 zl a zarobki chuowe %-) Zmieniony przez - GZ1948 w dniu 2018-09-02 20:36:50
jaja 7 kura 16 indyk 21 karkowka 15 wolowina 30-50 ostatnio ogladam tv z nl i widze karkowka w lidlu 3,99 eur za 1kg %-) To ja tutaj jaja taniej kupuje xd W polszy jaja to juz jakas patologia Bo w niemczech nie jest wcale tak drogo, czesto jak jezdze to paliwo maja tansze nawet Nie no paliwo nie jest tańsze, u nas benzyna 5zl to tutaj chyba z 6zl [...]
To moja pierwsza wypowiedź i może jedyna jeśli będzie zła i zostanie skasowana. Czytałam regulamin i nie wiem jak inaczej to podać ale skoro nie można linków i stron podawać poniżej przytaczam tekst z innego forum. Chcę Wam w ten sposób podziękować bo wiele tu przeczytałam ciekawych informacji a od ponad 2 lat się uczę. Nie zjmuję się sportem nie [...]
~~Ektomorfik, Mezomorfik, Endomorfik..~~. Ektomorfik - jest to człowiek charakteryzujący się drobną budowa ciała, który ma bardzo duże problemy z budowaniem masy mięśniowej oraz u którego metabolizm przebiega niezwykle szybko. Można powiedzieć, że pozytywnym aspektem organizmu ektomorfika jest fakt iż jego ciało bardzo szybko odbudowuje [...]
Witam Białka pokarmowe są źródłem materiałów budolcowych – aminokwasów, koniecznych do regeneracji, jak i syntezy nowych włókien mięśniowych. Aminokwasy, z których zbudowane są białka pełnią w organizmie szereg ważnych funkcji. Aminokwasy mogą posłużyć także jako rezerwowe źródło energii.
Wiec kurczak pierś z kurczaka ryz makaron salatki cos jeszcze mozna spozywac? Ciemny chleb do tego wiadomo czy jakies jogurty light 0% warto zarzywac? Zwykły jogurt wal , ten 0% ma więcej węglowodanów niż ten z tłuszczem , odrobina tłuszczu z nabiału nikogo nie zabiła :) Tak samo twaróg tłusty jest najmniej przerobiony a często te produkty "light" [...]
/SFD/2023/6/13/4917d9fe8826463bb2727df8f6d36bbc.jpg W sytuacji gdy nie masz problemów z jedzeniem mięsa czyli nie jesteś wegetarianinem czy weganinem to mięso jak najbardziej możesz spożywać. Ile tego mięsa to tak na prawdę zależy wszystko od Twojego zapotrzebowania. Mięso powinno być w diecie sportowej głównie źródłem białka, a to ile mięsa [...]
Mleko spożywane w większych ilościach nie jest najlepszym wyborem dla osób dorosłych ani dla kulturystów dbających o poziom tkanki tłuszczowej. Większa konsumpcja produktów mlecznych nie jest też najlepszym pomysłem dla osób z nadwagą, szczególnie dla kobiet. Chodzi tu głównie o zawartość laktozy i tłuszczu, ale nie tylko. Wielokrotnie o tym [...]
/SFD/2022/7/20/893c5be2fcbc4d87b2e2c5287ab46a7e.jpg Do budowania muskulatury potrzebna jest odpowiednia dieta z nadwyżką kaloryczną, trening i regeneracja. Jeśli dwa ostatnie elementy mamy dograne jak należy to zostaje nam chyba najbardziej skomplikowana rzecz czyli dieta. Zaczynamy standardowo od policzenia naszego zapotrzebowania kalorycznego, [...]
Białko to nie tylko polędwica, wołowina i drogie ryby , masz podroby różnej maści , pierś z kury jest aktualnie dość tania . schab też , niestety ale chcąc robić coś w miarę dobrze to tzreba się dostosować.
Oczywiście możesz wliczać to białko do bilansu i z powodzeniem stosować w sportach sylwetkowych i innych. W tej chwili białka roślinne przeżywają swój renesans i po krótkim okresie bezsensownej negacji znów stają się popularne. Białka roślinne nie są lepsze od tych zwierzęcych, ale jeśli w pożywieniu stosujesz inne białka zwierzęce niż mleko to [...]
Białko w naszych dieta odgrywa niezmiernie istotną rolę. Jedną z nich jest budowanie i odpowiednia regeneracja mięśni. To właśnie białko jest ich podstawowym budulcem. Z tego też względu tak bardzo istotne jest to ile i jakie źródła białka dostarczamy wraz z dietą. Wśród najbardziej wartościowych wyróżnić można: - mięsa (wieprzowina, wołowina, [...]
lodzianin1 - robi różnicę, prawda? Chude i łykowate mięsa są dużo bardziej zjadliwe. Tak samo wieprzowina czy wołowina... Można dodatkowo lekko rozbić plastry tłuczkiem. Pozdrawiam.
Obiad jest traktowany przez większość z nas jako główny i najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Wynika to z pewnych przyzwyczajeń przekazywanych z pokolenia na pokolenie, jakoby po pracy należało zjeść najbardziej obfite danie, w celu uzupełnienia energii. W rzeczywistości i obecnych czasach posiłki powinniśmy dobierać według własnych preferencji, a [...]
Powinieneś użyć kalkulatora i do wyliczać użyć mięso z nogi kurczaka bez skóry. Jest to ok 130 kcal na 100g. Natomiast jeśli zważyłeś je po upieczeniu, to należałoby dodać do tego ok 20-30% utraconej masy w wyniku procesu obróbki termicznej. Czyli, jeśli ważone mięso po odjęciu skóry i kości miało 110g, to do kalkulatora powinieneś wprowadzić ok [...]
Dieta to sposób naszego odżywiania i tak należy podejść do tego pojęcia. Nie jest to z pewnością cudowny przepis na uzyskanie rewelacyjnej sylwetki w tydzień polegający na jedzeniu jednego produktu, bardzo niskiej liczby kalorii czy też stosowanie innych sztuczek. Dieta zbilansowana to sposób naszego odżywiania, który prowadzimy latami dbając o to [...]
Cześć! Możesz spokojnie korzystać z chudy kawałków wołowiny takich jak ligawa, inaczej zwana polędwicą cygańską lub polędwicą. Wołowina jest zdecydowanie bogatsza w witaminę B12 i cynk w porównaniu do mięsa drobiu. Gdy mówimy o makro takich kawałków to najczęściej ligawa ma około 22g białka na 100g i 2g tłuszczu, polędwica wołowa natomiast ma 20g [...]